Bakan Ağbal'ın programı yoğun geçiyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt programına açılış, inceleme ziyaretleri ve bisiklet dağıtım töreni ile sürdürdü.

Bakan Ağbal'ın programı yoğun geçiyor
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt programına açılış, inceleme ziyaretleri ve bisiklet dağıtım töreni ile sürdürdü. Bakan Ağbal, programı kapsamında Bayburt Devlet Hastanesi'nde yapılan 16 yataklı yoğun bakım ve palyatif ünitesinin açılışını gerçekleştirdi. Ağbal, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Parkı'nda gerçekleştirilen peyzaj çalışmalarını, ardından da Erzurum yolu üzerindeki Milli Eğitim Kampüsü inşaat alanında incelemede bulundu. 



Ağbal, Bayburt Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından temin edilen 55 bisikletin, Bayburt Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan çocuklara hediye edilmesi dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada ise, Türkiye'de son 14 yıldır hem eğitim hem de sosyal devlet alanında AK Parti hükümetleri tarafından çok önemli iyileştirmeler sağlandığını söyledi.

Eğitimde yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi aktaran Ağbal, "AK Parti hükümetleri döneminde yaklaşık 500 bin yeni öğretmen aldık ve almaya devam ediyoruz. İstiyoruz ki Türkiye'de öğretmen açığı kalmasın. Son 14 yılda yapmış olduğumuz alımlar sayesinde norma göre öğretmen açığı önemli derecede azaldı. Milli Eğitim Bakanımız bir, iki gün önce açıkladı, şu anda norma göre yaklaşık 60 bin öğretmen açığımız var. İnşallah gelecek sene şubat ayı içerisinde bu açığı daha da azaltma konusunda yeni alımlar yapacağız." diye konuştu.

Ağbal, AK Parti hükümetlerinin en önemli ayırt edici özelliklerinden birinin de eğitime bütçeden ayırdığı pay olduğunu ifade ederek, hükümet olarak eğitime önem verdiklerini çünkü eğitime erişim ve eğitimde kalitenin artması durumunda Türkiye'de her bakımdan gelişme ve kalkınma olacağına dikkati çekti.

Yüksek öğretimde yapılan yatırımlara ve gelişmelere ilişkin de görüşlerini katılımcılarla paylaşan Ağbal, "Türkiye artık kabuğuna sığmayan, bölgesinde güven ve istikrarı yakalamış bir ülke." değerlendirmesinde bulundu.

Ağbal, refah ve sosyal devletin önemini de vurgulayarak, "Vatandaş aç ve açıkta ise garip gureba eğer devletin şefkatini ve ilgisini göremiyorsa o zaman o memleketi ben neyleyeyim. Son 14 yılda ilk defa bu topraklar gerçek manada sosyal devlet neymiş onu gördü." dedi.

"Bugün sapasağlam bir kamu maliyemiz ve bankacılık sistemimiz var"

Yaklaşık 400-450 bin engelli çocuğun bakım hizmetinin, 300 bine yakın da eğitime muhtaç engelli çocuğun ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını belirten Ağbal, şöyle devam etti:

"İlk defa vatandaş devletin şefkatli elini üzerinde hissetti. Allah bize bu imkanları veriyor. Bugün ekonomimiz sapasağlam. Küresel bir kriz olmuş, birçok ülke hala kendini toparlayamamış. Ekonomilerini düzeltememişler, ayağa kaldıramamışlar. Büyüme hayal olmuş, ekonomi dibe vurmuş. Bugün Avrupa'ya, Yunanistan'a, İspanya'ya, İtalya'ya, Portekiz'e bakın. Bunlar zamanında gelip Türkiye'ye 'şöyle yapın, böyle yapın' diyorlardı. Şimdi Allah'a şükürler olsun biz onlara akıl veriyoruz, diyoruz ki 'ekonomiyi yönetecekseniz böyle yönetin, kamu maliyesini yönetecekseniz böyle yönetin.' Bugün sapasağlam bir kamu maliyemiz ve bankacılık sistemimiz var. Büyüyen, istihdam yaratan, işsizliği azaltan bir ekonomimiz var. Son 1 yıl içerisinde 1 milyon 40 bin kişiye istihdam sağlamışız. Sürekli istihdam üreten bir ekonomi var."

Ağbal, birçok ülkenin bugün mevcut istihdamını koruyamadığını anlatarak, hatta Avrupa'da birçok ülkenin henüz 2008 dönemindeki istihdam seviyelerine bile gelemediğini söyledi.

Türkiye'nin bir taraftan ekonomisini, bir taraftan kamu maliyesini, bir taraftan da bankacılık sistemini güçlendirdiklerini vurgulayan Ağbal, "İnsanımıza aş veriyoruz, ekonomimizi büyütüyoruz, dönüştürüyoruz. Bütün bunlar nasıl oluyor? Siyasi istikrar sayesinde, güçlü AK Parti iktidarı sayesinde, gece gündüz çalışan AK Parti kadroları sayesinde. Bunları yapacağız çünkü bizim vizyonumuz büyük. Türkiye'ye ait bir vizyonumuz var, 2023 vizyonumuz var. İstiyoruz ki Türkiye yüz yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün bu millet için gösterdiği muasır medeniyet seviyesini yakalayalım ve aşalım. İnşallah hep beraber bunları teker teker gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

"65. Hükümet olarak gece gündüz çalışıyoruz"

"Bu millet birlik ve beraberlik içinde olduğu sürece, kardeşliğimizi pekiştirdiğimiz sürece, siyasi istikrara sahip çıktığımız sürece, güçlü Türkiye'yi beraber inşa etme irademiz olduğu sürece Allah'ın izniyle kimse bu milletin sırtını yere getiremez." diyen Ağbal, terörle mücadelenin sonuna kadar süreceğini vurguladı.

"Küçük vilayetlere daha fazla teşvik vereceğiz"

Küçük vilayetleri ekonomik olarak geliştirmek istediklerini dile getiren Ağbal, şunları kaydetti:

"Özel sektörümüzün buralara daha fazla yatırım yapması için bir çabamız var, teşvikleri veriyoruz daha da fazla teşvikler vermemiz lazım. Bu konuda da çalışmalarımız var. Diğer taraftan devlet kendisi de bu bölgede yapacağı işlerle, bölgede ciddi anlamda bir ekonomiyi de üretecek. Bunun da çabası içerisindeyiz. İnşallah yakında bu bölgelerde kamu eliyle yapılacak yatırımlar sayesinde burada hem geliri hem nüfusu hem de insanımız burada Bayburt'ta dahil olmak üzere daha fazla iş, aş bulacak. O bakımdan 65. Hükümet olarak gece gündüz çalışıyoruz yeter ki vatandaşımız hak ettiği hizmetleri her manada alabilsin ve ülkemiz daha da gelişsin ve büyüsün."

Kılaçaslan'a plaket takdim etti

Bakan Ağbal, konuşmasının ardından Bayburt Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Kılıçaslan'a plaket verdi. Ağbal, trafiğe açık yolda kullanmamaları tavsiyesinde bulunarak çocuklara bisikletlerini teslim etti.

Programa Vali İsmail Ustaoğlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ile diğer ilgililer katıldı.




Anahtar Kelimeler:
Maliye Bakanı Naci Ağbal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.