Bakan Ağbal'dan vatandaşa kurbanlık desteği

Maliye Bakanı Naci Ağbal, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak için geldiği memleketi Bayburt'ta hayvan pazarını ziyaret etti.

Bakan Ağbal'dan vatandaşa kurbanlık desteği

Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak için geldiği memleketi Bayburt'ta hayvan pazarını ziyaret etti. Bayburt Belediyesinin Gençosman Mahallesi'ndeki Canlı Hayvan Pazarında besicilerle sohbet eden Ağbal, sorun ve taleplerini dinledi.

Bakan Ağbal, kurban almak için besici Tahir Akbaş ile pazarlık yapan Yusuf Genç'in yanına gelerek arabuluculuk yaptı.

Akbaş, Genç'in kurbanlık için 550 lira teklifini kabul etmeyerek 600 lira istedi. Akbaş, daha sonra "575 lira olsun, 25 lirayı da bakanımız versin." dedi. 

Besicinin bu teklifi üzerine Ağbal, "25 lira değil, 50 lira vereyim hem alıcının hem de satıcının isteği olsun." diyerek 50 lira vererek pazarlığı sonlandırdı. 

Ağbal, pazara getirdiği 20 kurbanlıktan 18'ini sattığını belirten Coşkun Durmuş'a, 'kurbanlıklar için fiş, fatura kestin mi?' diye sordu. Durmuş'un, "Yok, neyin fişini keseceğim." sözleri gülüşmeye neden oldu.

Besicilerden bazıları, İstanbul'un Avrupa yakasına satış için hayvan götürmelerine izin verilmediğini, ayrıca kurban satış alanları için istenen kira bedelinin yüksek olduğunu belirterek, bu sorunların çözümü noktasında Ağbal'dan yardım istedi.

"İslam coğrafyasında bu olanlar kalbimizi derinden yaralıyor"

Bakan Ağbal, merkeze bağlı Dikmetaş köyünü de ziyaret ederek muhtarların ve vatandaşların bayramını kutladı.

Kurban Bayramı'nın barışa, birliğe, kardeşliğe ve huzura vesile olmasını dileyen Ağbal, "Dini bayramlar bir araya geldiğimiz, birliğimizin ve beraberliğimizin pekiştiği günler. İnşallah bu bayram da ülkemizin birliğine, beraberliğine vesile olan bir bayram olur." ifadesini kullandı.

Ağbal, Türkiye'nin zor dönemlerden geçtiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Gerek içeride gerek dışarıda çok farklı çevrelerde Türkiye aleyhine farklı gayretler, çabalar var. İçeride artık adını sayamayacağımız kadar terör örgütü var. Ülke olarak, devlet olarak bunlarla mücadele ediyoruz. Etrafımız adeta bir yangın yeri. Suriye, Irak... Buralarda yaşanan insanlık dramları yüreğimizi dağlıyor, üzülüyoruz. İslam coğrafyasında bu olanlar kalbimizi derinden yaralıyor. Ülke olarak bugüne kadar Suriye'deki kardeşlerimizin içine düştüğü sıkıntılarla sonuna kadar mücadele ettik. Evimizi, yurdumuzu açtık, açmaya da devam edeceğiz. Rabbime dua ediyorum inşallah Suriye'de, Irak'ta tekrar birlik ve beraberlik kurulur."

"Türkiye olarak bu dönemde önemli sorumluluklarımız var. Bölgede barışın sağlanması Türkiye olmaksızın asla düşünülemeyecek bir durum." ifadesini kullanan Ağbal, "Türkiye de bu noktada üzerine düşen sorumluluğu, inisiyatifi alıyor. En son Fırat Kalkanı Operasyonu ile Türkiye, Suriye içinde atması gereken adımları atmaya başladı. Önümüzdeki dönemde de inşallah üzerimize düşen gayreti göstereceğiz." değerlendirmesinde bulundu. 

Ağbal, PKK terör örgütüyle mücadelenin her noktada, kökleri kazınana kadar devam edeceğini dile getirerek, "FETÖ terör örgütüyle mücadelemiz de aynı şekilde devam edecek. Milletin, ülkenin birliğine, beraberliğine kasteden kim varsa onlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Dualarımız müşterek, bu ülkenin birliği ve beraberliği için. Allah bu terör örgütlerine fırsat vermesin, bunları kahretsin." dedi.

Terörle mücadelede çok sayıda şehit verildiğine dikkati çeken Ağbal, "Biz bin yıldır buradaysak, burayı vatan bellemişsek bu uğurda binlerce, on binlerce vatan evladı şehit oldu. Bu sayededir ki bugün al bayrak göklerde dalgalanıyor. Bugün Türkiye devlet olarak var, inşallah ilelebet de var olacak. Ne diyoruz, tek millet, tev devlet, tek bayrak, tek vatan. Bu noktada buna kim ters düşerse Türkiye Cumhuriyeti'ni karşısında bulur." diye konuştu.

Askeri kışla şehir dışına taşınacak 

Bakan Ağbal, vatandaşlara telefonda görüştüğü Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın selamını ileterek, şunları kaydetti:

"Milli Savunma Bakanımız Bayburt'u çok seviyor. Bayburt'un gelişmesi, kalkınması için ne zaman bir konu gündeme gelse bize katkı sağlıyor. Askeri kışlanın şehir dışına taşınması ve bu alanın üniversite kampüsü olması noktasında Milli Savunma Bakanlığı ile protokolü imzaladık. En yakın zamanda Arpalı tarafında askeri kışlamızı yeniden yapacağız. Mevcut kışlanın yerini de Bayburt Üniversitesine veriyoruz. Bayburt Üniversitesi büyüyecek, gelişecek ve böylelikte Bayburt da kalkınacak, hayırlı uğurlu olsun."

Bakan Ağbal, Bayburt Belediyesi tarafından Kaleardı Mahallesi'nde park yapılması planlanan alanda da incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Ağbal'a ziyaret ve incelemeleri sırasında Vali İsmail Ustaoğlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve diğer ilgililer eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
Naci Ağbal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.