Bakan Ağbal'dan önemli açıklamalar

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt'ta bir çok güzel yapının etrafının kapatıldığını ifade ederek, "Yeni dönemde bu güzel yapıların etrafını açacağız, inşallah şehri daha da güzelleştireceğiz" dedi.

Bakan Ağbal'dan önemli açıklamalar
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt'ta bir çok güzel yapının etrafının kapatıldığını ifade ederek, "Yeni dönemde bu güzel yapıların etrafını açacağız, inşallah şehri daha da güzelleştireceğiz" dedi. Ağbal, doğaltaş fabrikası önemli tespitlerde bulunduğu açıklamasında, yeni alınan bir kararla anahtar teslimi fabrikalar yapılacağını ve konuyla ilgili Özel İdare ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortak bir çalışma başlatmasını istedi. 

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ve 14 meclis üyesi, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ı ziyaret etti.

Bir takım temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya giden Bayburt TSO Başkanı İbrahim Yumak ve 14 meclis üyesinden oluşan heyet, ilk olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal’ı makamında ziyaret etti.

Burada Bayburt’un çeşitli sorunlarını dile getiren Başkan Yumak, özellikle 2016 Haziran ayında faaliyete geçirmek istedikleri ‘Doğaltaş Fabrikası’yla ilgili bir sunum yaparak fabrika ve organize sanayi bölgesi ile ilgili sorunları Bakan Ağbal’a iletti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Ağbal, Bayburt’la ilgili her türlü sorunun çözümü noktasında elinden geleni yapmaya çalıştığını belirterek, fabrikanın Bayburt için önemine değindi.

“Bayburt, doğaltaş fabrikasını başarı hikayesine dönüştürmek zorunda” diyen Ağbal, bu konuda tamamen profesyonel davranılması gerektiğini vurguladı.

En kısa zamanda Bayburt'a geleceğini ve bu konuda tüm paydaşlarla toplantı yapmak istediğini belirten Ağbal, "Bu işte tamamen profesyonel bir anlayışta gitmemiz lazım. Bu kimsenin hatırına gönlüne bırakılamaz. Enerji Bakanımıza söyledim. 'Bu fabrika Bayburt için hayati öneme sahip. Bu bölgenin doğalgaz sorununu mutlaka çözelim.' Kendisi de sağ olsun hemen talimatı verdi. Şu anda BOTAŞ çalışıyor. Doğalgazı fabrika işletmeye geçmeden önce buraya bağlayacağız. Dolayısıyla bu fabrikaya gözümüz gibi bakmamız lazım” dedi.


Anahtar teslim fabrika 

Yeni alınan bir kararla, "anahtar teslim fabrika" yapılmasına başlanacağını anlatan Ağbal, bu konuda Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Özel İdaresinin birlikte çalışma yapmalarını istedi. 

Bayburt'a daha fazla yatırımcı çekmek için gayret gösterilmesi gerektiğine dikkati çeken Ağbal, "Yatırımcılar gelecek ve kararlı bir şekilde bu işe girişecek. Biz de Hükümet olarak bu yatırımcımıza fabrikasını, çok küçük bir kira bedeliyle anahtar teslim yapıp vereceğiz. Bu projeye ilk başvuran ilin Bayburt olmasını istiyorum" diye konuştu. 

"Bayburt'a güzel eserler kazandırmak istiyorum" 

Bayburt'a güzel eserler kazandırmak istediğini vurgulayan Ağbal, "Bugüne kadar maalesef Bayburt'ta bir çok güzel yapının etrafını kapatmışız. Yeni dönemde bu güzel yapıların etrafını açacağız, inşallah şehri daha da güzelleştireceğiz" dedi. 

Ziyarette Başkan Yumak tarafından Ağbal'a, Bayburt’un yöresel yiyeceklerinden oluşan hediye takdim edildi. 

Heyet toplu fotoğraf çekiminin ardından makamdan ayrıldı.


Anahtar Kelimeler:
İbrahim YumakNaci Ağbal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburtlu 8 yıl önce

Sn bakanım " tamamen profosyenel bir anlayışla gitmemiz lazım" diye ifade etmişsiniz...bence bayburdun sorununu iyi anlamışsınız... memleketimizin en temel sorunu da bu... profosyenellikten tamamen uzağız ...Size güveniyoruz memleketimize faydalı işler yapacağınıza inanıyoruz...ALLAH yar ve yardımcınız olsun

Avatar
METİN 8 yıl önce

14 YILDIR AYNI NAKARAT YETER ARTIK LÜTFEN İCRAAT YAPIN GÖCÜ DURDURUN ÖZELIN BİRASINI BİTİRDİNİZ İŞKURDAN ADAMIN VARSA 6 AY CALIŞACAK AMAN 40 YIL SONRA 7200 GÜNDEN EMEKLİ OLCAK KALAN 6 AY OTLASINMI AİLESİYLE

Avatar
musa mutlu 8 yıl önce

siz böyle görünce gülmek geliyor içimden Bayburt bitti yok olmak üzere sayenizde özal ın kadrolu memur ve işçi alımları sayesinde Bayburt ayak da emekli olan göç ediyor adam kayırma akp olmayana yaşama hakkı tanımama bir avuç mutlu azınlık oda bayburt a yatırım yapmıyor

Avatar
hilmi 8 yıl önce

kurduğumuz şirket ve ortaklıklar küçülsün benim olsun diyenler yüzünden hep battı

Avatar
Ozan 8 yıl önce

Önce bozuk yollar düzeltilsin. Bayburt içinden geçen bir nehir ve şelalesi olmayan bir ortam. Bu şekilde bir proje yapılırsa daha iyi olur.

Avatar
SERHAT EREN 8 yıl önce

Müslümanız ama gidin Almanya'ya onların yolları bizden daha temiz ve daha kaliteli..
Türkiye içinde en pis ve düzensiz şehir Bayburt..Belediye yöneticileri maaş almak için gün bekliyorlar.AldığınızI hak ediyormusunuz vicdanınız rahat mı?