Bakan Ağbal, Bayburt yatırımlarını açıkladı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt'ta yeni yapılacak 200 yataklı hastanenin yerini açıkladı.

Bakan Ağbal, Bayburt yatırımlarını açıkladı
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt'ta yeni yapılacak 200 yataklı hastanenin yerini açıkladı. Yatırım alanlarında incelemelerde bulunan Bakan Ağbal, 200 yataklı hastanenin Demirözü yolu üzerinde kışlanın hemen karşısındaki alana yapılacağını belirtti. Ağbal, ayrıca yeni yapılacak hastane yakınındaki bir alana Adli Tıp Merkezi'nin yapılacağını da duyurdu. Tarım Yerleşkesi'nde yer tespiti çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Ağbal, 10 Milyon Avro bedelli barınma merkezi ve Tedaş tarafından inşa edilecek eğitim merkezi hakkında da bilgi verdi. 


Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt ziyaretinin ikinci gününde yatırım alanlarında incelemelerde bulundu.

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Defterdarı Davut Karadağ, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi ve AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal'ın da eşlik ettiği incelemelerin ardından Bayburt için önemli açıklamalarda bulunan Bakan Ağbal, şunları kaydetti:

200 yataklı hastane

"Bugün Bayburt'ta yatırım alanlarını geziyoruz. Seçim döneminde modern bir hastane sözü vermiştik. Demirözü yolu üzerinde hastanemizin yapılacağı arazideyiz. Arkadaşlar diğer teknik çalışmaları da tamamladıklarında yakın bir zamanda 200 yataklı hastane inşasına başlanacak. Sağlık Bakanlığımız yatırım planlamasına alma çalışmalarını tamamladı. Bundan sonra arsanın temini ve ihalenin yapılması kaldı. İnşallah bunu en hızlı şekilde yapıp Bayburt'ta hakikaten güzel bir hastaneyi kazandıracağız." 

Adalet Bakanlığı'ndan Adli Tıp Merkezi

"Yakın zamanda Adalet Bakanlığımız bir adli tıp kurumu inşasına başlayacak. Orayı da bu hastane yakınında bir yer bulmak şartıyla inşallah Bayburt'a kazandıracağız. İstiyoruz ki önümüzdeki dönem Bayburt her bakımdan yatırımlarıyla geniş alanlarıyla vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayacak bir noktaya gelsin."

Tarım Yerleşkesi

"Yine bugün sizlerle beraber Tarım yerleşkesi olabilecek alternatif yerleri dolaşıyoruz. Tarım yerleşkesi de Bayburt'ta tarım ve hayvancılığın gelişmesi için önemli bir proje olacak. Kaynağı hazır. Bizim yapmamız gereken alternatifler içerisinden doğru bir yeri belirlemek olacak." 

10 milyon avro bedelli Barınma Merkezi ve TEDAŞ Eğitim Merkezi

"Bu arada Göç İdaresi Başkanlığımızın burada bir barınma merkezi yatırımı olacak. Yaklaşık 10 milyon tutarında bir yatırım. Onunla ilgili de yer arayışlarımız sürüyor, hatta belirlemek üzereyiz. Yine TEDAŞ'ın eğitim merkezi yapma planı var. Onu da Bayburt'ta hayata geçireceğiz." 

Seçim bitti, Bayburt için yatırım zamanı

"Yani bundan sonra Bayburt'ta seçim bitti. Yapılması gereken bu yatırımların bir bir hayata geçirilmesi. Belediye Başkanımızın da çok önemli yatırımları olacak. Onları da inşallah yakında daha somut bir şekilde ortaya koyacak. Hem belediyemiz hem özel idaremiz, hem hükümetimiz ve bakanlıklarımız tarafından Bayburt'ta bu dönemde daha fazla yatırım yapılacak. Bunlar Bayburt için iş demek, aş demek, istihdam demek. Bayburt'un ekonomik ve sosyal alanda kalınması demek. İnşallah Bayburt'umuz için, ülkemiz için hayırlı olur."

İktisat öğrencilerine sözlü sınav

Bakan Ağbal, ziyaretleri çerçevesinde Kredi Yurtlar Kurumu ve Arpalı Beldesi'nde de temaslarda bulundu.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bayburt Yurt Müdürlüğünü ziyaret eden Bakan Naci Ağbal, burada kalan kız öğrencilerle sohbet etti. Ağbal, Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi son sınıf öğrencilerine, 'ne olmak istiyorsunuz sorusunu' yöneltti. Öğrencilerden birinin, 'bakan olmak istiyoruz' cevabı, gülüşmelere neden oldu.

Öğrencilere, dünya ekonomisini de soran Bakan Ağbal'a, bir kız öğrenci  ülkelerin istihdam alanlarının geliştirmesi için yeni iş alanlarının kurulması gerektiğini ve Türkiye'nin buna ihtiyacını olduğunu söyledi.

Bakan Ağbal ise, "Dünya ekonomisinin toparlanması gerekiyor. Bugün bakın bu kadar genişletici para politikası uygulanmasına rağmen bir tülü ülkelerin büyüme oranları istenilen düzeye gelmiyor. Demek ki para politikası tek başına yeterli değil, mutlaka maliye politikasıyla desteklenmesi lazım" diye konuştu. 
Öğrencilerin maliye politikası hakkındaki kamu harcamalarını artırıp vergileri azaltmalıyız ifadelerine ise Ağbal, "Ama o zamanda bütçenin iki yakası bir araya gelmez" şeklinde konuştu.

Ağbal, öğrencilerle soruların yanıtları üzerine fikir alışverişinde bulunarak, "Mülakat yapıyorum ona göre" dedi.

Buzdolabı isteği

Kredi Yurtlar Kurumu ziyaretinde öğrencilere, 'yurtlardan memnun musunuz' diye soran Bakan Ağbal'a bir grup öğrenci diğer illerdeki yurtlarda olduğundan bahsederek, odalarda buzdolabı olmadığını aktardı. Ağbal, konuyu kredi yurtlar kurumu genel müdürlüğüne ileteceğini belirtti.

Arpalı'da esnaf ziyareti

Bakan Ağbal, kredi yurtlar kurumunun ardından Arpalı Beldesine geçti. Öğlen namazını Arpalı Merkez Cami'de kılan Ağbal, daha sonra esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Esnaf Ali Bayram ile sohbet eden Ağbal, seçim öncesinde Bayram ile koalisyon olup olmayacağı yönünde iddiaya girdiklerini anımsatarak, Bayram'ın 'koalisyonu AK Parti istemedi' sözlerine, "Milletin istediği oldu. Demokrasilerde milletin dediği olur. Millet için hayırlı olan ne ise o olur" diye konuştu.

Ağbal, Arpalı'nın sulama sorunun sürdüğünü söyleyen Bayram'a, DSİ'yle gerekli görüşmelerin sürdüğünü ve yakın zamanda bu sorunu çözecek adımların atılacağını kaydetti.

Bayburt ve Arpalı için isteklerini Ağbal'a aktaran Bayram, "Bayburt, Bayburt olalı böyle bir fırsat ele geçmez. Bayburt'a siz bakan oldunuz, hacet kapıları açıldı. İnşallah Bayburt'umuza, Arpalımıza birşeyler yapacaksınız" ifadesini kullandı.

Ağbal, Bayram'ın sözleri üzerine, "Bütün ülkeye güzel hizmetler bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapacağız inşallah" dedi.

Kasap Ergenç'le et fiyatları üzerine

Bakan Naci Ağbal, kasap Kadir Ergenç'le de et fiyatları üzerine sohbet etti.

Et fiyatlarını düşürmek için üretimi canlandırmak gerektiğini ifade eden Ergenç ile Ağbal, yapılabilecek projelere ilişkin yatırımcıların istekleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Şehit Erbay'ın evine ziyaret

Bakan Ağbal, daha sonra Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 Ocak 2016'da terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda şehit olan özel harekat polisi Ömür Erbay'ın babaevini ziyaret etti.
Şehidin babası Turgut Erbay tarafından Türk bayrakları asılı Hürriyet Mahallesi'ndeki evin önünde karşılanan Ağbal, aileyle yaklaşık 30 dakika basına kapalı görüştü.

Ağbal, temasları kapsamında Arpalı Belediye Başkanı Şadi Terzi'yi makamında ziyaret ederek, belediyenin projelerine ilişkin bilgi aldı.

Bakan Ağbal ve beraberindekiler, Zakire Hanım Yatılı Kız Kur'an Kursu'nu ve Şehit Fatih Kostik İlkokulunu ziyaret ettikten sonra beldeden ayrıldı.

 


Anahtar Kelimeler:
Maliye Bakanı Naci Ağbal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KD-69 8 yıl önce

Nekadar zor işti bu tarim yerleşkesi meselesi.Hayvancılik,çiftçilik ne tarafta yogun ise o tarafa karar verilsin artık.Sayin bakanim doğru karari verecektir inşAllah.

Avatar
Vatandaş 8 yıl önce

Sayın bakana raslamak için çok dolaştım ama raslayamadım eğer sayın bakana raslasa idim siz geleceksiniz diye yollara asfalt döküldü siz geleceksiniz diye yollar süprüldü vede yıkandı Allah ınızı severseniz Bayburt a 15 günde bir gelinde Bayburt hayrınıza hizmet görsün .

Avatar
ilke 8 yıl önce

Helal olsun bakanim ne varsa sende var

Avatar
Üzeyir karaarslan 8 yıl önce

Ne varsa bakanimizda var geri bayburtta ki teşkilat yeme ve fotoğraf çekilme hastaliği var bugüne kadar bayburttu erittiler

Avatar
ali 8 yıl önce

kimse kimseyi kandırmasın, Bayburt'a yine bir şey yapılmayacak. oyalama. ilk önce şu şehri yaşanabilecek bir yer haline getirecek (özellikle belediye yatırımları) bir şeyler yapın. yapılacaklara bakıyorum. hastane, adlı tıp merkezi, tedaş eğitim merkezi. bunların Bayburt'a katkısı ne olacak. şehirde düzgün bir yol yok. sular sırf kireç, herşey ateş pahası, öğrenciler tatile gidince Bayburt bitiyor. buna bir çare, istihdam için bir iş kapısı.

Misafir Avatar
ALOŞ 8 yıl önce @ali

TEDAŞ mı kaldı. Adı sanı yok zaten satılmıştı.

Beğenmedim! (6)
Avatar
ali alp 8 yıl önce

Bu memleket düze çıkar çıkar da bizim gözlerimiz görür mü orası Allah kerim.
Teşkilat fotoğraf ve rant peşinde.bi bakalım ak parti teşkilatına şimdiye kadar hangi başarıları ya da projeleri ile ön plana çıkmışlar.Allahtan sayın ağbal bakan oldu da şimdi arkasından şak şakcılık yapıyorlar.hem sayın ağbal ankaradan gelip de bayburttan aday oldu.yoksa nerde bizim bayburtta o vizyona sahip başarılı siyasetçi.

Avatar
SUAT KÖPRÜCÜ 8 yıl önce

SAYIN BAKANIMIN BAYBURT İÇİN ÇOK GÜZEL PROJELERİNİN VE YATIRIMLARININ
OLDUĞUNU BİLİYORUZ YALNIZ YENİ HASTANE'NİN YERİ KONUSUNDA DAHA TİTİZ
ARAŞTIRMA YAPILMASININ UYGUN OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.SAYIN VEKİLİMİZ
ŞAHAP BEY İLE KENAN YAVUZ BEYLERİN ELEŞTİRİLERİNİ UNUTMAYALIM....

Avatar
baskan 8 yıl önce

bayburt taki sikintilar bitmez. ayaklar bas olmus baslar ayak. onbes yildir. ak parti. ne yapildi