Bakan Ağbal, Bayburt'ta

Bakan Ağbal, merkeze bağlı Kadızade mahallesindeki Kasaplar Çarşısı'ndaki esnafı ziyaret ederek, et fiyatları hakkında bilgi aldı.

Bakan Ağbal, Bayburt'ta
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Hepimiz, üretici, kasap, devlet el ele vereceğiz, bundan sonra hayvan üretimini artıracağız." dedi.

Bakan Ağbal, merkeze bağlı Kadızade mahallesindeki Kasaplar Çarşısı'ndaki esnafı ziyaret ederek, et fiyatları hakkında bilgi aldı.



Esnaf Bekir Gül'e etin kilogram fiyatını soran Ağbal, aldığı "37 lira" cevabı üzerine, fiyatın yüksek olduğunu söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in bu konuda yoğun bir şekilde çalıştığını belirten Ağbal, "Hem maliyetleri düşürmek için hem de çiftçimiz daha fazla hayvan üretsin, daha fazla arz olsun, et fiyatları aşağıya gelsin diye çalışıyor. Sayın Bakan göreve başlar başlamaz bu konuya el attı, biz de kendisine destek veriyoruz. Bekliyoruz ki et fiyatları daha da aşağıya gelsin. Gelecek inşallah. Biz devlet olarak kendi üzerimize düşeni yapıyoruz sizlerden de destek bekliyoruz." diye konuştu.

"Hepimiz, üretici, kasap, devlet el ele vereceğiz bundan sonra hayvan üretimini artıracağız." ifadesini kullanan Ağbal, "Sayın Bakanımızın şu anda yapmakta olduğu şey Türkiye'deki canlı hayvan sayısını artırmak, sizlerin eline daha daha fazla imkan vermek. İnşallah bir daha ki gelişimde et fiyatı 30 liranın altına düşer." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Ağbal, bir gazetecinin, "et fiyatları konusunda ülke genelindeki durum nedir?" sorusu üzerine, şu yanıtı verdi:

"Marttan itibaren enflasyon aşağıya geliyor. Buradaki en önemli göstergelerden bir tanesi, gıda fiyatlarında enflasyon aşağıya geliyor, kırmızı ette fiyatlar aşağıya geliyor. Dolayısıyla ülke genelinde Sayın Bakanımızın çok yoğun gayretleri var. Hem çiftçimizin ürettiği hayvanı daha rahat şekilde kesime götürebilmesi, daha ucuz fiyatlarla bu üretimi yapabilmesi... Mesela en son Sayın Bakanımızın inisiyatifiyle gübre fiyatları aşağıya çekildi. Gübretaş'ın sattığı gübre fiyatları aşağıya çekildi. Akabinde diğer firmalar da aşağıya çekti. Yemde de gübrede de biz KDV'yi aşağıya çektik. Dolayısıyla üreticimizin maliyetlerini aşağıya çekme noktasında hükümet olarak her türlü tedbiri alıyoruz."

"Bakanlığımız çalışıyor, hükümetimiz bu konuya önem veriyor"

Bakan Çelik'e gayretli çalışmaları dolayısıyla teşekkür eden Ağbal, şunları kaydetti:

"Biz de kendisine destek oluyoruz. Bizim amacımız Türkiye içinde daha fazla hayvan varlığımız olsun, daha fazla üretilsin, çiftçimiz ürettiğinden kazansın. Üretici de kazansın kasap da kazansın ama öbür taraftan vatandaşımız da daha ucuza et alabilsin. Kasap da satarken pahalıya satmak istemesin. 'Daha ucuza satayım ki daha fazla müşteri gelsin' diyebilmeli. Çok güzel bir atmosfer var. Bakanlığımız çalışıyor, hükümetimiz bu konuya önem veriyor. Gıda fiyatlarında, kırmızı ette gerçekten önümüzdeki günlerde daha başka ne gerekiyorsa yapacağız ve fiyatlar inşallah aşağıya gelecek."

"Sayın Başbakanımız, Hükümetimiz hep beraber gerçekten gıda fiyatlarının aşağıya gelmesi konusunda büyük bir kararlılığımız var." diyen Naci Ağbal, "Sayın Bakanımızın, ekibinin bu konuda yoğun bir gayreti var. Aynı zamanda bütün bunları yaparken de üreticimizle, birliklerimizle, bu işi yapan esnafımızla hep beraber istişareler yapıyorlar ve o istişarelerin sonucuna göre kararlar alınıyor. İnşallah bu alınan tedbirler sayesinde hem Türkiye'deki hayvan varlığımız artacak hem de hepimizin istediği gibi gıda fiyatları daha da aşağıya gelecek." şeklinde konuştu.

Şehit ailesine ziyaret

Maliye Bakanı Ağbal, 24 Mart'ta Diyarbakır-Lice karayolundaki Mermer Jandarma Karakoluna PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen 28 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu'nun ailesine taziye ziyareti gerçekleştirdi.

Şehidin Kaleardı mahallesindeki babaevini ziyaret eden Ağbal, doğum gününde toprağa verilen şehidin babası Mustafa, annesi Cemile Türkoğlu ve diğer aile fertlerine taziyelerini iletti.

Ağbal'ın yaklaşık 20 dakika süren ziyareti basına kapalı gerçekleştirildi.

Şehit Osman Tepesi'nde bulunan şehitliği de ziyaret eden Bakan Ağbal, burada dua etti.


Anahtar Kelimeler:
BayburtNaci Ağbal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.