Atatürk Anıtı, Saray Bahçesi'ne monte edildi

Bayburt Belediyesi'nin 'Saray Bahçesi' çalışması kapsamında alandan alınan Atatürk Anıtı yeniden, bu kez farklı bir konumla yerine yerleştirildi.

Atatürk Anıtı, Saray Bahçesi'ne monte edildi
Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi tarafından daha önceden basına fotoğrafları servis edilen yeni Atatürk rolyefi fikrinden vazgeçen Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, 31 Mart'ta seçimleri kazanıp göreve gelmesiyle 1990'lı yılların bir simgesi olan anıtın mevcut halinin korunacağı yönündeki kararını kamuoyuna deklare etmişti. Pekmezci, anıtın alana yerleştirilmesi yönündeki çalışmaları sabah saatlerinde takip etti.

Sabahın saat 5'inde çalışmalara başlayan ekipler yaklaşık 3 saat gibi bir sürede anıtı alana monte etti. Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci de konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Kış aylarında kamoyuna sızan çirkin görüntülerin Bayburt'a yakışmadığını ifade eden Pekmezci, "Bayburt milli ve manevi değerleri gerçekten üst seviyede olan bir şehirdir. Bayburt halkı Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Atatürk'e karşı mevcut yapısı itibariyle her zaman saygı duymuş onun yaptıklarıyla her zaman gurur duymuştur. Şu anda Atatürk'e layık bir şekilde yeniden düzenleme yapıldı ve yerine konuldu. Bu konuda bu şekilde kapandı" dedi.  

Bayburt halkının kahramanlık destanı yazmış bir neslin çocukları olduğunu bildiren Pekmezci, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını da hiç bir zaman unutmamışızdır" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dr.ERDAL TUNCER 5 yıl önce

Milliyetçi Atatürkçü Cumhuriyet çocuğuyum. xAtanın heykelinin kaldırılmasını BAYBURT li olarak kimseye izah edemiyordum.Şimdiutancımı atmış olarak göğsümü kabarabilirim
Atatürkçü olduğuna inandığım Sn.Pekmezciye minnet borçlandım.Teşekkür ederim.

Avatar
Ağaçcı 5 yıl önce

Başkanım bu konudaki hassasiyetinize teşekkür ederim Bayburt herzaman atasiyla gurur duyacaktır çalışmalarınızda başarılar dilerim

Avatar
Ahmet Çağıldak 5 yıl önce

savaş çıktığında hepsi de bir Ortadoğu ülkesine değil de çağdaş, modern ve parlamanter demokrasiyle yönetilen ülkelere firar ederler.

İkinci grupta olanlar ise pozsuz ve kendine güvenen, bu milletin duyarlı her yurttaşı gibi davranırlar. Onlar Cumhuriyetimizin kurucu lideri ile kadrolarının hangi ülkenin hukuku ve insani değerleri en ilerici, eşitlikçi, paylaşımcı ve başkasının yaşam biçimine saygılı ise onu alıp oluşturduğu yasalarımıza sahip çıkarlar. Batılılar yüzyıllar boyu birbirleriyle savaştıktan sonra bulup 1793 Fransız anayasasına yerleştirdikleri bu değerlerle millet ve ulus oldular.

Avatar
Ahmet Çağıldak 5 yıl önce

İki görüş arasındaki derin zihinsel ve kültürel yarılma, bu ülkeye Osmanlının son yüzyılından beri ‘sömürgeci batının yaptığı yatırımıdır. Osmanlıyı nasıl ki Arap ırkçılığına bir yüzyıl boyunca yapılan yatırımlar yıktı. Cumhuriyetimizin Kurtuluş Savaşı ile var ettiği ümmet değil, millet olma uygarlık anlayışına düşmanlık da Amerikanın 1946 ‘Truman Doktirininden beri vazgeçmeden sürmektedir.

Hepimiz gibi fani olan bu ülkenin kurucu liderinin cansız bir figürüne tapacak kadar içimizde hiç kimse ilkel bir zihin taşımaz. Ancak çağının önünde bir dahi olan bu insanın anısına bizler saygı duyar, onu sahiplenir, çağdaş ve demokratik değerlerini koruruz.

Sorun, bu ayrım ve değerleri algılayacak niteliği, algısı ve donanımı olmayanların sorunudur.

Misafir Avatar
Murat Çelik 5 yıl önce @Ahmet Çağıldak

"Ancak çağının önünde bir dahi olan bu insanın anısına bizler saygı duyar, onu sahiplenir, çağdaş ve demokratik değerlerini koruruz. Sorun, bu ayrım ve değerleri algılayacak niteliği, algısı ve donanımı olmayanların sorunudur." İfadeniz yeteri kadar açıklayıcı. Anlamak istemeyenlera yapacak bir şey yok. Teşekürrler Ahmet bey

Beğenmedim! (0)
Avatar
Servet ozbek 5 yıl önce

Ne oldu simdi. Daha once insaat sebebiyle yerinden sokulen heykel simdi yerine monte edildi.cirkin yorumlarda bulundunuz.memleketinizi karaladiniz utandinizmi simdi.

Avatar
Ahmet Çağıldak 5 yıl önce

Baktım da bu habere yapılan tüm yorumlar ikiye ayrılıyor. Bayburtluların bu siyasi katılaşması da milletimizin bir tür fotoğrafı gibi.. Şöyle ki:

1-Arap ırkçılığının inanç maskesiyle ele geçirdiği biatçı, ümmet anlayışlı zihin taşıyanların yorumları.

2-Batının bulduğu yararlı, bilimsel ve teknolojik ürünü alır gibi, insanlığa en uygun yönetim biçimi olan laik, demokratik parlamenter hukuku alıp o sitemde yaşamak isteyen zihinlilerin yorumları.

Birinciler Ortadoğuda kılıçların konuştuğu coğrafyanın kral, şeyh ya da diktatörlerinin ümmeti olmayı isteyen bir siyasi yapıya özlem duyanlar. Onlar genellikle herkesin kendileri gibi olması için her türlü yöntemi mübah gören anlayıştadırlar. Daha çok kendilerinden başka insanların yaşamlarına hınç duyan, kin ve nefret diliyle dünyanın en kenetlenmiş milletlerini bile kutuplaştırıp ayrıştıranlardır. Örnekleri Iraktan Afganistana, Suriyeden Libyaya, Sudandan Mısıra kadar her yerde. Ve ne hikmetse oralarda yaşayanlar ülkelerinde bir iç

Avatar
selim 5 yıl önce

varol başkanım memnun olduk artık sırasıyla beklediğimiz icraatları yapın işsizlik müdür değişiklikleri su sayaçları arsında su fiyat farkının kalkması eski sanayi bir an önce anlaşılarak çözüme kavuşması ekmek fiyatlarının belediye tarafından aynı fiyattan satıolması zam olmaması hatta su fiyatlarında indirim yapılması yapsat yapan memurlarınızın gerekirse emekliye ayrılmaları veya görevlerini bırakmaları vs gibi insanları memnun edecek gelişmeler bekliyoruz

Misafir Avatar
Ozan 5 yıl önce @selim

Eski sanayinin yerine suni bir göl yapılması betonlaşmadan daha iyi olur. Bayburt ta Uzungöl gibi turizmden yaralanabilir.olabilir. Ama geleceği görecek yöneticiler ile Bayburt daha da gelişebilir.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Şafak Güngör 5 yıl önce

Yöneticilerin samimi bir şekilde gurur duymalarına inanmak istiyorum.