Arıcılar Birliği'nden Ağbal'a jet teşekkür

Bayburt Arıcılar Birliği Başkanı Yaşar Mutlu, Arıcılık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin Aydıntepe'de kurulmasından duyduğu memnuniyetini dile getirdi ve Naci Ağbal’a teşekkür etti...

Arıcılar Birliği'nden Ağbal'a jet teşekkür
Bayburt Postası - Bayburt Arıcılar Birliği Başkanı Yaşar Mutlu, Arıcılık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin Aydıntepe'de kurulmasından duyduğu memnuniyetini dile getirdi ve merkezin kurulması için yaptığı girişimlerden dolayı AK Parti Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal’a teşekkür etti.

Mutlu, yaptığı açıklamada, arıcılık açısından Bayburt’un çok uygun bir il olduğunu, ancak bugüne kadar arıcılığın istenilen düzeyde yapılamadığını söyledi.

Başkan Mutlu, konuyla ilgili şunları kaydetti: 

“Arıcılık açısından tam bir potansiyel olan ilimize, Bayburt Üniversitesi Aydıntepe Meslek Yüksek Okulu yerleşkesinde kurulan Arıcılık Araştırma ve Uygulama Merkezi ile birlikte Bayburt arıcılık yönünden bir merkez durumuna gelecektir. 

AK Parti Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal, Bayburt adına yaptığı tüm alanlarda ki çalışmalarında olduğu gibi ilin önemli potansiyellerinden olan arıcılık alanında da çalışmalarımıza destek verdi. Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliğimizi birçok defa ziyaret etti. Bu ziyaretlerde ilin arıcılık potansiyeli ile bilgileri biz kendisine ilettik. Bu görüşmelerde arıcılık için Bayburt’un geleceğinin önemine dikkat çeken Sayın Ağbal, ilimizde Arıcılık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin açılması için YÖK başkanı ile irtibata geçti.

Her alanda gelişen dünyada arıcılık da artık babadan görme usullerle yapılamaz, dünyada ki bu gelişmelere ayak uydurmak elzem olmuştur. Bu merkezle birlikte Bayburt başta olmak üzere çevre illerimizde arıcıların sorularına cevap verecek ve bu sorunların çözüleceği modern bir tesis ilimize kazandırılmış oldu. Arıcılığın ilgili konulara bilimsel yaklaşımının yeterli olmayışı, üreticinin bilinçsiz arıcılık yapması hem ülke ekonomisine hemde arı ürünleri tüketicisine büyük zarar vermektedir. Bütün bunlar gözönüne alındığında ilimizde kurulan Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin önemi açıkça görülmektedir. Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliği olarak AK Parti Bayburt Milletvekili adayı Sayın Naci Ağbal’a ilimize kazandırdığı bu önemli tesis için teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.