Aile Yaşam Merkezi hizmete açıldı

Bayburt Belediyesi Aile Yaşam Merkezi'nin açılışı gerçekleşti.

Aile Yaşam Merkezi hizmete açıldı
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Aile Yaşam Merkezine dönüştürülen binaya ilişkin, "Bu binanın, 15 Temmuz alçak darbe girişimi sonrası ilgili kurum ve kuruluşlarımızın yaptığı soruşturmalar sonucunda FETÖ terör örgütüne ait olduğu, örgüte mensup kurum ve kuruluşların mülkiyetinde olduğu tespit edildi. İşte bu gördüğünüz bina bugün millete döndü." dedi.

Ağbal, Şeyhhayran Mahallesi'nde Bayburt Belediyesi Aile Yaşam Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, çocukların, genç kızların ve kadınların merkezde güzel vakit geçireceklerini, eğitim, sosyal, kültür ve sportif amaçlı faaliyetlerden yararlanacaklarını belirtti.

Merkezin yer aldığı binanın, bina olmasının ötesinde anlam taşıdığını ifade eden Ağbal, "Bu binanın, 15 Temmuz alçak darbe girişimi sonrası ilgili kurum ve kuruluşlarımızın yaptığı soruşturmalar sonucunda FETÖ terör örgütüne ait olduğu, örgüte mensup kurum ve kuruluşların mülkiyetinde olduğu tespit edildi. Dolayısıyla ilgili kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnameler çerçevesinde binaya devlet olarak el koyduk. Bu kanunlar ilk uygulamaya girdiğinde, Türkiye geneli için söylemiştim, bu binalar esasen milletten toplanan paralarla yapılan, millettin malıdır. İşte bu gördüğünüz bina bugün millete döndü. Milletin malı, millete döndü. Bu açıdan da bu binanın Aile Yaşam Merkezi olarak açılması ayrı bir anlam ve mana taşımaktadır." diye konuştu.

Ağbal, bundan bir yıl önce, alçak FETÖ terör örgütünün asker kıyafeti giymiş hain mensuplarının ülkede hain bir darbe girişimi yapmaya kalkıştıklarını vurgulayarak, "Bunlara 'asker' demek asla mümkün değil. Bizim askerimiz, ordumuz bu milletin bekçisidir ve bu millete hizmet etmektedir. Ordumuz bugün içeride ve dışarıda milletimizin birliği, beraberliği ve bütünlüğü için gece gündüz canı pahasına çalışmaktadır ve biz ordumuzla gurur duyuyoruz. O gece görev yaptıkları kışlalardan çıkarak millete silah çeken, tankla, topla, tüfekle (ki onlar milletin malıdır) millete ateş açan o hainler sadece ve sadece asker üniforması taşıyan teröristlerdir, hainlerdir." değerlendirmesinde bulundu.

"O gece, Türk milleti bir defa daha büyük bir destan yazdı"

Milletin o gece adeta yeniden bir kurtuluş destanı yazdığına işaret eden Bakan Ağbal, şöyle devam etti:

"Çanakkale ruhunun bu topraklarda asla kaybolmadığını, yok olmadığını, dipdiri bir koro halinde adeta volkan gibi patlamak üzere beklediğini o gece bütün millet içeride ve dışarıda yedi düvele gösterdi. Milletçe, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine sokakları, meydanları, havalimanlarını doldurduk. Askeri kışlaların önüne geçti, kışlalarından çıkıp millete silah çeken o hainlere karşı millet yekvücut halinde göğsünü siper etti. O gece, Türk milleti bir defa daha büyük bir destan yazdı. Türkiye'nin her tarafında, bütün vilayetlerimizde sağcısı solcusu, şucusu bucusu değil, bütün bir millet sağına soluna bakmadan devletine, milletine, demokrasisine, hükümetine, Cumhurbaşkanına sahip çıkmak için meydanlara koştu."

Ağbal, Bayburt halkının da 15 Temmuz gecesi Saat Kule Meydanı'nı doldurduğunu anımsatarak, hemşehrilerinin sadece Bayburt'ta değil, bulundukları her ilde meydanlara indiğini ve bir ay boyunca demokrasi nöbetlerinde en ön sırada yer aldığını aktardı.

Şehitleri, gazileri unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını kaydeden Ağbal, "Demokrasimize, milletimize sahip çıkacağız. 11 Temmuz'da Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle bir haftalık program başladı. Türkiye'nin bütün vilayetlerinde valiliklerimiz bu konuda gerekli organizasyonları ve programları yapıyor. Biz şehitlerimizi büyük bir minnet ve şükranla anıyoruz." dedi.

Bakan Ağbal, 15 Temmuz gecesi 249 kişinin şehit, 2 binden fazla kişinin de gazi olduğunu anımsatarak, "O şehitler ki o gece hiçbir hesap gütmeden göğüslerini siper ettiler. Canlarını bu ülke ve millet için feda ettiler. Bu topraklarda bin yıldır, binlerce, yüzbinlerce şehit verdik, şehit vermeye de devam edeceğiz. Kimse, bu milletin sırtını yere getireceğini düşünmesin. 15 Temmuz gecesi dost, düşman bir defa daha bunu gördü. Onun için 'Türk milleti asildir.' diyoruz." ifadelerini kullandı.

"İslam ümmetinin bir parçası olmaktan iftihar ediyoruz"

Milletin inanç sahibi olduğunu vurgulayan Ağbal, "İslam ümmetinin bir parçası olmaktan iftihar ediyoruz. 15 Temmuz'da, Çanakkale ruhunda milletimizin her türlü, o güzel inanç dünyasının yansımaları var. İnşallah bu topraklarda milletin güzel hasletlerini yaşatmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.

Ağbal, 15 Temmuz alçak darbe girişiminin bir yıl önce def edildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her zaman inanacağız ki bir olursak, bütün olursak, birlik ve beraberlik içinde olursak, sen, ben kavgası yapmazsak bu topraklarda, bu memlekette millet olarak dosta ve düşmana karşı çok daha güzel işler yapacağız. 15 Temmuz Anma Haftasının milletin birliğine ve beraberliğine daha da güçlü destek vermesini diliyorum." 

Merkezin hayata geçirilmesi noktasında emek verenlere, bağışta bulunanlara teşekkür eden Ağbal, bu emekler sayesinde Bayburt'un 6 katlı binada 3 bin 500 metrekare kapalı alanı olan Aile Yaşam Merkezi'ne kavuştuğunu bildirdi.

Bakan Ağbal, Bayburt halkına çeşitli yatırım sözleri verdikleri anımsatarak, bu yatırımlarda gelinen aşamaya ilişkin bilgi aktararak, sözlerini tamamladı.

Memiş: "Projeyi tamamlamanın onurunu yaşıyoruz"

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise, Aile Yaşam Merkezi'nin bölgede bir olduğunu belirterek, "Böyle güzel bir eseri, güzel bir projeyi tamamlamanın onurunu yaşıyoruz" dedi.

Bakan Ağbal ve Milletvekili Kavcıoğlu'na projenin hayata geçirilmesinde vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür eden Memiş, sözlerine şöyle devam etti: 

"Şunu bilelim ki, FETÖ’nün yani emperyal güçlerin Türkiye’de uşaklığını ve maşalığını yapan bu ihanet çetesinin elinde bulunan, dün milletimizin bölünmesi noktasında ihanet faaliyetleri gösterilen bu mekânlar bugün sayın bakanımızın Bayburt Belediyesi’ne tahsisiyle artık Bayburt’umuzun ve Bayburt’umuzda yaşayan kıymetli hanım kardeşlerimizin istifadesine sunulacak. Hanımefendilerin ve çocuklarımızın eğlence ve eğitim alanları olacak. Bu anlamda bu güzel dönüşümün Bayburt’ta yapılmasından dolayı da memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Tekrar bu vesile ile hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem de bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu hafta Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde 15 Temmuz temalı etkinliklerin düzenlendiği 11-16 Temmuz 15 Temmuz Şehitleri Haftası. Bu açılışımızın böyle bir güne denk gelmesi de ayrıca anlamlı bunu da ifade edelim."

Merkezin çok yönlü ve sadece bayanlara hizmet vereceğini hatırlatan Memiş, "Bu merkez içerisinde yer alan konferans ve sergi salonları, el sanatları kursları, çocuk oyun alanları, engelli çocuklarımız için oyun alanları, kütüphane, kafeterya spor salonları ile oldukça komplike bir yapıda olup sadece ve sadece bayanlara hizmet edecektir. Yani hanım kardeşlerimiz hem sosyal ve sportif faaliyetlerini yerine getirecek, hem de merkezin bünyesinde açılacak olan kurslarla geliştirebilecekler. Ayrıca köylerden gelen hanım kardeşlerimiz köye dönüş vakitlerini bu merkezde çok rahatlıkla bekleyebilecekler" diye konuştu.
 
Merkezin tam kapasite Eylül ayında hizmete gireceğini belirten Memiş, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı:
 
"Ramazan ayı ile birlikte başlattığımız kısmi faaliyetlerimizle birlikte inşallah eylül ayında tam manasıyla hizmete başlayacak. Bu merkezin işleyişinde Bayburt Belediyesi olarak organizasyonu biz yapacağız ama burada üniversitemizde olacak. Bu manada sayın rektörüme teşekkür ediyorum. Burada faaliyetlerine başladılar. Yine bu merkezde valiliğimizle gerçekleştireceğimiz koordinasyonla şehrimizdeki tüm resmi kurumların ve sivil toplum örgütlerinin öngörüleriyle danışma ve istişare toplantıları sonucu yapılması planlanan bütün çalışmalar 1 yıllık olarak planlanıp hayata geçirilecektir. Dün ihanet çetelerine hizmet eden bu merkezlerin yeniden millete döndürülmesi ve millete hizmet etmesi yönündeki gayret ve emirlerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza çok çok teşekkür ediyorum. Saygılarımızı şükranlarımızı arz ediyoruz. Ve Sayın Cumhurbaşkanım şunu bilesiniz ki, Bayburt dün olduğu gibi bugün de yarın da sizin bir sözünüzle, bir emrinizle sağına ve soluna bakmadan ben varım diyen 91 bin kişiyle sizin yanınızda olmaya hazırdır. Rabbim 15 Temmuzları bu millete bir daha yaşatmasın.”

Dua edilmesinin ardından Bakan Ağbal, eşi Mehtap Ağbal, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ile kurdele keserek, merkezin açılışını gerçekleştirdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.