Ağbal ve Eroğlu'ndan rekor 'evet' teşekkürü

Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çiftçiler Günü dolayısıyla Bayburt Ziraat Odaları Birliği tarafından düzenlenen programa katıldı.

Ağbal ve Eroğlu'ndan rekor 'evet' teşekkürü
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Referandumda birlik ve beraberlik içinde Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyona ve bu davaya inanarak birbirimize kenetlendik, yekvücut olduk ve 16 Nisan'da Bayburt'u Türkiye'nin tarihine yazdırdık." dedi.

Ağbal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte, Çiftçiler Günü dolayısıyla Bayburt Ziraat Odaları Birliği tarafından düzenlenen programa katıldı.

Bakan Ağbal, burada yaptığı konuşmada, referandum sonrası hemşehrileriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

16 Nisan'daki halk oylamasında Bayburt'un rekor kırdığını, tarih yazdığını belirten Ağbal, "Bunu sizler yaptınız. Bayburt, Sayın Cumhurbaşkanımızın davasına sonuna kadar sahip çıktı, Allah hepinizden razı olsun. Referandumda birlik ve beraberlik içinde Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyona ve bu davaya inanarak birbirimize kenetlendik, yekvücut olduk ve 16 Nisan'da Bayburt'u Türkiye'nin tarihine yazdırdık. Ben diyordum, 'artık yürüyüşümüz değişecek' diye, bugün herkes Türkiye'de Bayburt'u konuşuyor, sizlerle iftihar ediyorum, Bayburtlu olmaktan gurur duyuyorum." diye konuştu.

Ağbal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bayburt'a ve Bayburtlulara büyük sevgisi olduğunu dile getirerek, "Referandumda ortaya çıkan sonuçtan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızla bir araya geldiğimizde kendisi Bayburt'a ve Bayburt'un insanına olan sevgisini bir defa daha ifade etti. Ben kendisine buradan şükranlarımı arz ediyorum." ifadesini kullandı.

"16 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti'nin köklerinden yeniden dirilişinin günüdür"

Allah'tan, millete hizmetkar olmak için çıktıkları yolda kendilerini utandırmamasını dileyen Ağbal, "Bu yolda gece gündüz, yaz kış demeden çalışacağız, didineceğiz, daha iyi noktalara geleceğiz. Hem Bayburt'u hem Türkiye'yi büyüteceğiz, kalkındıracağız. Türkiye, Bayburt her şeyin daha iyisine layık. Bunu da milletçe, Bayburt olarak nerede olursak olalım, birlik ve beraberlik içinde evelallah yapacağız." dedi.

Bakan Ağbal, 16 Nisan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin köklerinden yeniden dirilişinin, Türkiye'nin ve milletin bütün dünyaya karşı gösterdiği birlik ve beraberliğin günü olduğunu belirterek, "16 Nisan akşamı bütün dünya pürdikkat Türkiye'ye baktı ve o gün evelallah sizlerin desteği sayesinde, sizlerin yüreğiyle Türkiye bir tarih yazdı." ifadesini kullandı.

Ağbal, bu anayasa değişikliğinin Türkiye'yi büyüteceğine, güçlendireceğine, içeride ve dışarıda birliği, beraberliği artıracağına inandıklarını söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bir tarafının adalet, bir tarafının da kalkınmayı ifade ettiğini vurgulayan Ağbal, "Milletimiz yanımızda olduğu ve destek verdiği sürece bu ülkede, sadece bu ülkede de değil, bütün bölgede, dünyada adaletin birer temsilcisi olacağız, adaleti güçlendireceğiz, ülkeyi güçlendireceğiz, Türkiye'yi kalkındıracağız." diye konuştu.

Bakan Eroğlu'nun Türkiye'de önemli çalışmalara imza attığına işaret eden Ağbal, bu projeleri çeşitli örneklerle katılımcılara aktardı.

Ağbal, Bakan Eroğlu'nun geçmiş dönemlerde kısıtlı bütçelerle çok önemli yatırımlara imza attığına şahit olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün bütçemiz sağlam, kaynak bulabiliyor, projelere kaynak verebiliyoruz ama bugünlere kolaylıkla da gelmedik, bunu bilin. 2004, 2005, 2006 yıllarında yeri geliyordu IMF ile para pazarlığı yapıyorduk, 'şu kadar harcarsın, şu kadar harcamazsın.' Niye? Bu ülke 1990'lı yıllarda batırılmıştı, 70 sente muhtaç bir ülke haline getirilmişti. AK Parti olarak böyle bir ülkeyi, böyle bir ekonomiyi devraldık ve ilk andan itibaren çok önemli projelere imza atıldı. 2002'den sonra AK Parti hükümetleri döneminde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve vizyonu sayesinde çok daha ileri noktalara geldi. O dönemlerde 1990'lı yılların tahribatlarını ortadan kaldırdık, ödenmeyen borçları ödedik, yapılmayan işleri yaptık ve ondan sonra bütçemizi mökkem (güçlü) hale getirdik. Eğer bugün biz 'bütçemizin iki yakası bir arada, memleketin sorunlarını da çözeriz, memleketin neye ihtiyacı varsa onu da yapabiliriz.' diyorsak bu 2000'li yılların başında yaptıklarımız sayesindedir."

Bakan Ağbal, bugün temeli atılacak projelerin Bayburt'un sulama alanında, tarımda daha da gelişmesine ve büyümesine katkı sağlayacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Eroğlu'dan rekor evet teşekkürü

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Millet dedi ki 'yeter artık, 16 Nisan'da ben bu çınarı söküp bir kenara koyayım, devasa bir çınar dikeyim' ve böyle bir destansı hareket yaptı, artık çınar büyüyecek, kökleri çok daha genişleyecek o bakımdan sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır." dedi.

Çiftçilerden kendisini de Bayburt'un üçüncü milletvekili olarak kabul etmelerini isteyen Eroğlu, Bayburt'u layık olduğu yere taşıyacaklarını, bu noktadaki çalışmaları yerinde görmek için kente ekibiyle geldiğini belirtti. Eroğlu, "Siz, 'evet' dediniz, bizim 'hayır' deme şansımız yok. Ne isterseniz yapacağız." diye konuştu.

Eroğlu, Bayburtlulara halk oylamasında yazdıkları destan dolayısıyla teşekkür ederek, "Bayburt bir destan yazdı. Ben şöyle tarif ediyorum, bir çınar var yıllarca suluyoruz ama çınar rüzgar bir taraftan esiyor eğiliyor, öbür taraftan esiyor eğiliyor. Millet dedi ki 'yeter artık, 16 Nisan'da ben bu çınarı söküp bir kenara koyayım, devasa bir çınar dikeyim' ve böyle bir destansı hareket yaptı, artık çınar büyüyecek, kökleri çok daha genişleyecek o bakımdan sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır." değerlendirmesinde bulundu.

Ağbal'a da teşekkür eden Eroğlu, 'Bakanımız, Bakanlar Kurulunda karşımda oturuyor, böyle gubara gubara (gururlanmak) geldi Afyon tabiriyle... Ben de gurur duydum Bayburt'la. İlk baktığım yer Bayburt'tu, Allah sizlerden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Eroğlu, katılımcıların Çiftçiler Günü'nü tebrik ederek, "Bugün ayrıca Hıdrellez, bizim kültürümüzde bereketin yağdığı bir gün. İnşallah bugün Halil İbrahim bereketinin adeta yağacağı bir gün olsun diye Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Bayburt'ta devam eden ve yapılması planlanan yatırım ve projelerine ilişkin bilgi aktaran Eroğlu, şöyle devam etti:

"Ziraatı, hayvancılığı çok ileri noktalara taşımamız lazım. Hayvancılıkta da her ne kadar bizim vazifemiz değilse de mera ıslahında biz de devreye gireceğiz. Orman teşkilatına talimat veriyorum, meraların ıslahında biz de masanın bir kenarından tutacağız çünkü burada meraları ıslah etmeden hayvancılık olmaz. Orman köyleri civarında yaşayan vatandaşlara gelir getirici ne gerekiyorsa yapacağız, mesela badem dikeceğiz. Bunun üç yıl dikim, bakım masrafları bakanlığa ait, geliri 49 yıl vatandaşa ait olmak üzere badem, kuşburnu artık ne oluyorsa pek çok gelir getirici türlerle donatacağız ve vatandaş artık gelirinden istifade edecek. Orman teşkilatı, DSİ, Doğa Koruma ve Milli Parklar, Meteoroloji yani Orman ve Su İşleri Bakanlığı emrinizde."

"İnşaatları hızla bitirin, nasılsa kasamız burada"

Eroğlu, sulamalarla ilgili yeni bir uygulama başlatacaklarını belirterek, "Yaptığımız baraj ve göletlerin sulamasını diyoruz ki müteahhide 'arkadaş sen üç yıl burayı işleteceksin, vatandaş onu görecek.' Yüzde yüz sağlıklı işlediğini görünce sizlere, sulama birlik ve kooperatiflerine veyahutta üç yıl sonra bakarız hizmet alımıyla firmalar bunu işletir, onun parasını bir şekilde öderiz." diye konuştu.

Eroğlu, Bakan Ağbal'ın ekonomiyi çok sağlam tuttuğunu vurgulayarak, "Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bizim de gurur duyduğumuz bir bakanımız, kendisi çekirdekten yetişti ve bugün IMF'ye borç alacak değil, borç verecek duruma gelmişsek bunda Naci Bey'in büyük gayreti vardır. Kendi ifadesiyle bütçeyi mökkem (sağlam) hale getirdi yani..." dedi.

Bayburt'ta 10 baraj inşaatının devam ettiğini anlatan Eroğlu'nun bürokratlarına yönelik, "İnşaatları hızla bitirin, nasılsa kasamız burada." ifadeleri güleşmelere neden oldu.

Eroğlu, Çoruh Nehri'nde uygulanacak proje ile nehrin adeta şehrin gerdanlığı olacağına işaret ederek, projenin tamamlanmasını vatandaşlar gibi kendisinin de hasretle beklediğini söyledi.

Laleli Barajı yine gündemde

Bakan Eroğlu, Bayburt-Erzurum sınırında inşa edilmesi planlanan Laleli Barajı'ndan etkilenen vatandaşlara hitaben ise şunları kaydetti:

"Merak etmeyin, köyler kalktığı zaman biz muhteşem bir alan veriyoruz sizlere. Türkiye'de örnek köyler yapıyoruz. Mesela Yusufeli'ye gidin, muhteşem bir ilçe olacak. Pek çok yerde artık DSİ kanunla yetkiyi kendisine aldı, sizlerin mağdur olmayacağı şekilde ne gerekiyorsa yapacak. Bu konuda pazartesi bana bir sunum yapacaklar, onu onayladıktan sonra neticelenecek, sizlere de gelip arkadaşlar bilgi verecek. Fakat şunu unutmayın, her şey millet için. Bizim anlayışımızda şu var, milleti asla mağdur edemeyiz dolayısıyla eskisinden daha iyi olmak kaydıyla bu sözü veriyoruz. Zaten bunu da denetleyecek olan Maliye Bakanımız Naci Ağbal ve milletvekilimiz Şahap Kavcıoğlu. Hiç endişe etmeyin çok daha güzel sizlere imkanlar sağlayacağız."

Vatandaşlardan birinin, '60 yıldır bekliyoruz." ifadesi üzerine Bakan Eroğlu'nun "60 yıldır biz yokuz" sözleri gülüşmelere neden odu.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.