8 Mart Dünya Kadınlar Günü unutulmadı

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla birer mesaj yayınladılar.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü unutulmadı
Bayburt Postası - Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla birer mesaj yayınladılar. İşte o mesajlar:

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır.

Kadınlar, tükenmeyen sevgisi, şefkati, hoşgörüsü, fedakarlığı, üretkenliği ile ailenin ve toplumun temelidir.

Bağımsız ve hür yaşama uğrunda, her türlü yokluğa ve olumsuzluğa rağmen Kurtuluş Savaşında sergilediği mücadele ile tarihte onurla yerini alan Türk kadını, ülkesinin gelişmesi ve kalkınması için büyük bir fedakarlık göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler dileğiyle sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.

Yusuf Odabaş 
Bayburt Valisi"

***
"Toplumların temel taşı aile, ailenin temel taşlarından biri ise kadınlarımızdır. Unutulmamalıdır ki; Her zaman varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların teminatıdır. Ayrıca Kadınlarımız her daim zarafetleri, fedakârlıkları, nezaketleri ve letafetleriyle toplumumuzun denge unsuru olmuşlardır.

İstiklal mücadelemizde de çok önemli görevleri üstlenen kadınlarımız canları pahasına vatanı korkusuzca savunmuşlardır. En başta annelik gibi kutsal bir görevi yerine getiren kadınlarımıza daima saygı duymalıyız. Yüce dinimiz ve medeniyetimizde her zaman Kadına özel bir önem vermiş ve Kadınlarımızın Hak ve Hukuklarının çiğnenmemesi hususunun altını önemle çizmiştir. Peygamber Efendimiz bir hadsi-i şerifinde "Sizin en hayırlınız, kadınlarına karşı en iyi davrananınızdır." buyurmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle, hayatımıza emekleriyle ve değerleriyle anlam katan tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyor, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.


Mete Memiş
Bayburt Belediye Başkanı"

***
"Türkiye kadın-erkek eşitliği konusunda köklü deneyime sahip bir ülke olarak, kadınların siyasi, iktisadî, sosyal ve kültürel hayata katılımlarının artırılmasına ve kadının toplum içindeki statüsünün güçlendirilmesine özel önem vermiş, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi maksadıyla yasal ve uygulamaya yönelik tedbirlerle alanda kayda değer ilerlemeler sağlamıştır.

Kadın hakları alanındaki uluslararası sözleşmelere taraf olan Ülkemiz, kadın haklarının tüm dünyada geliştirilmesine yönelik olarak bölgesel ve uluslararası düzeyde işbirliğini desteklemekte ve Üniversitelerindeki çalışmaları ile kadın hakları konusunda büyük ilerlemeler kaydetmektedir. Üniversitemiz de kadın sorunlarını araştırma merkezi kurarak bu politikaya destek vermektedir. Bu vesile ile bütün kadınlarımızın "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü" kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Prof. Dr. Selçuk COŞKUN 
Bayburt Üniversitesi Rektörü"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.