40 yılın ardından yenileniyor

Bayburt’ta kanalizasyon çalışmaları son hızıyla devam ediyor.

40 yılın ardından yenileniyor
Bayburt Postası - Bayburt’ta kanalizasyon çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Bayburt Belediyesi tarafından yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak başlatılan alt yapı çalışmaları, Bayburt’ta iki bölgede toplam 7 ayrı ekip tarafından aynı anda sürdürülüyor.

Hastane bölgesi ile Kaleardı Mahallesi’nde 7 ayrı ekiple devam eden kanalizasyon çalışmaları, yüklenici firma tarafından sürdürülürken, Bayburt Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü de halkın mağdur olmaması için çalışmaları yakından takip ediyor.

Şehir genelinde toplam 115 kilometre uzunluğunda planlanan kanalizasyon yenileme çalışmaları kapsamında şimdiye kadar 10 kilometre yol kat edilmiş oldu.

"Sabır ve anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum"

Konu ile ilgili kısa bir açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mete Memiş, “Kanalizasyon yenileme çalışmalarımızı aynı anda değişik noktalarda sürdürüyoruz. Çalışmaların devam ettiği noktalarda ulaşım hizmetleri kısmen aksaklığa uğruyor. Bu nedenle ulaşım aksaklığı yaşayan hemşehrilerime göstermiş oldukları sabır ve anlayıştan ötürü teşekkür ediyorum. Başlatılan çalışmalarımız inşallah en kısa sürede bitecek. Kanalizasyon yenileme çalışmalarının bittiği yerlerde de yol ıslah çalışmaları başlayacaktır" dedi.
 
40 yıl sonra…

Bayburt’un en önemli sorunlarından biri olarak gösterilen altyapı sisteminin uzun yıllar sonra yenilenecek olması akıllara 1974 yılında yapılan çalışmaları getirdi. 1980’li yıllara kadar altyapı sistemi için sadece büyükşehir ve il belediyelerine kredi veren İller Bankası’ndan kanalizasyon altyapısı için kredi temin eden ilk ilçe belediyesi Bayburt olmuştu.

Dönemin Gümüşhane Milletvekili Necati Alp’ın hükümet aracılığıyla yürüttüğü çalışmaların ardından Bayburt eski Belediye Başkanı Nihat Köklü tarafından da 1974 yılında yapımına başlanan ve çalışmaları uzun bir süre devam eden kanalizasyon altyapı sistemi, aradan geçen tam 40 yıl sonra yenilenecek.

Kanalizasyon arıtma

Öte yandan uzun yıllar önce yapılmış ve ömrünü bitirme noktasına gelmiş kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, esnaf ise şimdiden endişeli. Alt yapı çalışmalarının ne zaman biteceği hakkında bir açıklama yapılmadığına dikkat çeken bazı esnaflar, ana arterlerdeki çalışmaların uzun sürecek olmasından dolayı endişeli olduklarını belirtti.

Çalışmaları heyecanla karşılayan bazı vatandaşlar da İller Bankası’ndan temin edilen kredinin kanalizasyon altyapı yenileme çalışmalarında değil kanalizasyon arıtma sisteminin kurulması için kullanılmasını istedi. Bayburt’un atık suyunun arıtılmadan ve olduğu gibi Çoruh Nehri’ne aktığını hatırlatan vatandaşlar, projede arıtma tesisinin kurulması için de ayrıca çalışma yapılması gerektiğini dile getirdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Salih Salman 10 yıl önce

Altyapı çalışmaları için mete beye teşekkür ederim. keşke mete bey kanalizasyon çalışmalarının geçen sene başladığını 10 km yapıldığını, atıksu arıtma tesisinin de projesinin daha önce yapıldığını kaynağının bulunup ihalesinin yapıldığını hatta geçen sene yer teslimi yapıldığını ve emeği geçenlere bayburtun minnettar olduğunu kendisinin de teşekkür ettiğini söyleseydi. daha büyürdü kamunun gözünde. başkalarının emekleri üzerine dünyanızı bina etmeyin kul hakkıdır. söyleyin devam edin. şunu şunu öncekiler yaptı bunu da ben yapacağım deyin

Avatar
T. 10 yıl önce

Bayburtluların bu kadar delikanlı olduğunu bilmiyordum diyecek kadar bayburta yabancı ithal bir başkan yaptık.. Bayburtludan başkan olmaz mıydı yok muydu

Avatar
Trafikte Saygı 10 yıl önce

Çalışmalar olabilir yollar kapanabilir trafik sıkışabilir ama trafik kuralları hiçe sayılarak gergin ve saygısız bir ortam oluşturan bayburtlular biraz saygı lütfen. Küçücük şehirde nedir bu aceleniz anlamıyorum.

Avatar
emrah sansu 10 yıl önce

arkadaşlar seçim gezilerinde şimdi başkan yardımcısı olduğunu okuduğum şahin bey biz bir haftada açılan yolları yapacağız ,endişeniz olması dedi ben kaleardında oturuyorum.tam 35 gün oldu yolumuz kazılalı.hani verilen bir hafta sözü şahin bey bizi mi kandırdı bu işi bilmiyor mu.bilmiyorsa bayburtun parasını alıp orda oturmaya hava atmaya mı geldi.bayburt acemi eğitme yerimi niteliksiz adamlara iş bulma yerimi.yazık günah aldığını nasıl yiyeceksiniz

Avatar
ayhan sansu 10 yıl önce

1974 te bayburtun kanalizasyonunun nihat köklü zamanında yapıldığını söyleyen mete beyden şu anda başlayan işin projesinin bekir bey zamanında yapıldığını,kaynağının bulunup ihale edilerek 10 km sinin de 2013 te hacı ali polat zamanında yapıldığını ve emeği geçen herkese bayburt adına teşekkür ettiğini söylemesini beklerdik.vefalı davrananlar ancak vefa bekleyebilirler.40 sene öncesini anıpta 4 sene hatta 1 sene öncesini unutmak VEFASIZLIKTIR.

Avatar
salih özbek 10 yıl önce

atıksu arıtma tesisinin projesi 2012 de yapıldı,kaynağı 2013 başında bulundu ve ihalesi yapıldı.2013 ün kasımında yer teslimi kaleardında yapıldı.inşaatı devam ediyor.