30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 97’inci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Bayburt’ta da coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
Bayburt Postası - Büyük zaferin 97. Yıldönümü dolayısıyla Bayburt’ta tören düzenlendi. Törenler saat 10.00’da Saray Bahçesi’nde yer alan Atatürk Anıtı’na Vali Cüneyt Epcim, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Yusuf Diker ile Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin çelenk sunumuyla başladı. Çelenk töreni sonrasında katılımcılar tarafından Saygı Duruşu’nda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Buranın ardından Vali Cüneyt Epcim, Albay Diker ve Başkan Pekmezci ile makamında tebrikleri kabul etti.


Cumhuriyet Caddesi’ndeki kutlamaları ise Vali Cüneyt Epcim’in, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Yusuf Diker ve Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ile vatandaşların bayramını tebrik etmesiyle başladı. Daha sonra törene katılanlar tarafından Saygı Duruşu’nda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına konuşan İkmal Yüzbaşı Sema Saraç Akat 30 Ağustos Zaferi’nin 97’inci yıl dönümünü ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanının yaşandığını söyledi. Türk Milleti’nin ordusuyla birlikte varlığına kast edenlere karşı tarihte eşine az rastlanır bir zafer kazandığını dile getiren Yüzbaşı Akat, “Aziz yurduna ve bağımsızlığına kast eden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir” dedi.



Yüzbaşı Akat’ın konuşması sonrasında günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Tören birliklerinin geçişiyle kutlamalar sona erdi. 

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamalarına Vali Cüneyt Epcim, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Yusuf Diker, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Bayburtta 30 Ağustos
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan Ali 5 yıl önce

Merak ettim Atatürk anıtının kaidesinin yeni yapılan kaplamaları neden söküldü. Bu memlekette ne zaman doğru ve güzel bir iş yapılacak. Yapılan masrafa yazık değilmi.Yap boz tahtasına döndü her şey. Neden bu işin uzmanı olan (sözüm ona) mühendisler konuşmuyor. Bunlar sadece hava atmak için mi mühendis oldular.