24 köyde onlarca metruk yapı yıkıldı!

Bayburt merkez ve ilçelere bağlı köylerde emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan metruk yapılar yıkılıyor.

24 köyde onlarca metruk yapı yıkıldı!
Bayburt Postası - Bayburt'ta, daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre için başlatılan "Temiz Çevrem, Duyarlı İnsanım" projesi kapsamında köylerde başlatılan temizlik seferberliğinden güvenliği açısından tehlike arz eden, terk edilmiş metruk binalar da nasibini alıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, şuana kadar 24 köyde onlarca yapının kaldırıldığını ve bunun devamının geleceğini belirtti.

Geçtiğimiz aylarda başlatılan projeyle köylerde önemli ölçüde temizlik çalışmaları yapıldığını ve ortak kullanım alanlarının temizlenmesi noktasında önemli ölçüde başarı sağlandığını ifade ederek, “Geçtiğimiz aylarda İl Özel İdaremiz bünyesinde takımlar oluşturarak bütün köylerimizde öncelikle temizlik kampanyaları yaptık. Dere yataklarını, köy meydanlarını, cami okul gibi ortak kullanım alanlarında temizlikler yaptık. Her ne kadar orada konteynırlarımız vardıysa da köye yayılan atıklar vardı. Ve çok büyük miktarda atıkları toplayarak bertaraf tesisimize taşıdık.” dedi.

Projenin diğer bir ayağının da köylerin risk teşkil eden metruk binalardan arındırılması olduğunu kaydeden Pelivan, “Şimdi köyde evini kullanan yerleşik haldeki evlerimiz var. Birde yıkılmak üzere olan, çökmek üzere olan ve yakınından geçen vatandaşlar için de risk teşkil eden çocuklarımızın Allah korusun içerisine girip altıda kalma riski olan yapıların bertarafıydı. Bu konuda da başta muhtarlarımıza çağrıda bulunduk. Dedik ki, bu yapılar sahibinindir ancak risk teşkil ediyor. Nitekim 24 köyümüzde şu anda onlarca yapıyı temizledik. Alanları açtık, molozları da özel idare ekiplerimizin destekleriyle bertaraf ettik. Bugün de burada bunun bir örneğini görüyoruz. İki ay önce buraya gelseydiniz yıkılmak üzere olan bir yapı vardı. Ama sağ olsun muhtarımız, vatandaşımız da anlayış gösterdi. Çünkü bu evlerin bir kısmı hisseli oluyor. Onların da muvaffakiyetini almak suretiyle bunların bertarafını gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki yıl bu çalışmaları biraz daha etkinleştireceğiz.” diye konuştu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
LAZIM DEĞİL... 6 yıl önce

ÇOK GÜZEL BİR ÇALIŞMA,SAYIN VALİMİZİ TEBRİK EDİYORUM. KÖY MERKEZLERİNDE YENİDEN KADASTRO VE TAPULAMA ÇALIŞMASI YAPILMALI...
GENİŞ YOLLARI OLAN, GENİŞ 1-2 MEYDANI OLAN, BAHÇE İÇERİSİNDE CAMİ VE OKULLU OLAN KÜÇÜK YAŞANABİLİR KÖYLERİ YENİDEN İMAR ETMEK ELİMİZDE...
BİRAZ FERAGAT, BİRAZ CESARET...

Avatar
Ozan 6 yıl önce

Köylerdeki ana yollar geçmeli taş ve kaldırımlar yapılmalı. Özel İdare bunu yapmalıdır.