“2017 yılı içerisinde ihalesini yapacağız”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bayburt-Gümüşhane Havalimanı’nin ihalesinin bu yıl içerisinde yapılacağını açıkladı.

“2017 yılı içerisinde ihalesini yapacağız”
Bayburt Postası - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bayburt-Gümüşhane Havalimanı’nin ihalesinin bu yıl içerisinde yapılacağını açıkladı.

Bakan Arslan, İstanbuldaki temasları esnasında Bayburt ve Gümüşhaneyi yakından ilgilendiren önemli bir haberi paylaştı. Sultanbeyli'de Karslılarla bir araya gelen Arslan, herkesin memleketine kolay ulaşması için havalimanı sayısını 55'e çıkardıklarını söyleyerek, " Hemşehrimlerim eskiden cenazeye gidemiyordu. Benim de bir cenazem oldu.Gidecektim, uçakta yer bulmak hak getire. Çünkü haftada bir kez Kars'a uçak vardı. Otobüs, 30 saatte gidiyorsunuz, buradan Kars'a. Gittim, Allah razı olsun, beni ayakta otobüse aldılar. 30 saatte gidiyordunuz. 30 saati ayakta gittim. Buradakilerin çoğu bunu yaşadı. Bunu unutmayalım,"dedi.

Gümüşhane-Bayburt arasına Havalimanı

Gümüşhane ve Bayburt arasında Salyazı havalimanını yapacaklarını söyleyen Arslan, "Yine temel atmışlar unutmuşlar. Söz Salyazı Havalimanı da inşallah projelerini yapıyoruz. Bu sene içinde ihalesini yapacağız. Gümüşhane ve Bayburt'u havalimanına kavuşturacağız" diye konuştu. 

Dönemin Bakanıyla yaşanan diyalog

Dönemlerinde Türkiye'nin dışarıya bağımlılığının kalmadığını anlatan Bakan Arslan gençlik döneminde zamanın Ulaştırma Bakanıyla yaşadığı diyaloğu anlattı. Arslan, "Bir bakan arkadaşa, genç bir mühendisken dedimki, 'Irak-İran savaşı var. Biz ülke olarak bundan nasıl etkileniriz? Faydamıza mı olur ? Zararımıza mı olur ?' Dediği aynen şuydu; 'Bu Coğrafya'da dış güçler nasıl istiyorsa; öyle olur. Dış güçlerin menfaatleri neyi gerektiriyorsa, biz ona göre davranırız. Çünkü bize öyle bir rol biçilmiş olur. Bu rol bazen menfaatimize oluyor. Bazen aleyhimize oluyor'. Bunun anlamı ne? Dış güçler nasıl istiyorsa, vesayet odakları ülkenin ona göre yönetilmesini istiyor. Ne zaman ki AK Parti 330 milletvekiliyle geldi. Tayyip Erdoğan, ' kardeş dış güçler beni bağlamaz, milletimin, memleketimin menfaati, coğrafyamın menfaati, mazlumların, mağdurların menfaati neyi gerektiyorsa ona göre davranırım' dedi. Kıyamet orda koptu" şeklinde konuştu. 

Daha hızlı büyümemiz lazım

Türkiye'nin bütün engellemelere rağmen iktidarları döneminde 3 kat büyüdüğünü söyleyen Bakan Arslan, " Bu bize yetmez. Bizim çok daha hızlı büyümemiz lazım. Onun için de güçlü bir hükümet etme sistemi, bürokratik oligarşiden kurtulmuş,vesayatten kurtulmuş,prangalardan kurtulmuş bir sistemle, size hizmet etmemiz lazım. Yedi düvele de dememiz lazım ki, '15 Temmuz'da sana verdiğim cevap belli, bundan sonra da ben ülkemi güçlendirerek, sana yine cevap vereceğim.'" diye konuştu.

Sandığa gitme uyarısı

Bakan Arslan konuşmasını bir uyarıyla tamamladı. Arslan, "Benim bu konuda hiç şüphem yok. Ama tek ricam var. 'Nasıl olsa yüzde 50 artı 1 oy yeter'. 'Bu kadar da evet çıkıyor'. Biz biraz gevşeyelim. Haşa, kalan 4 günüde gevşeme şansımız yok. 60'sa niye 65 olmalı. 65'se niye 70 olmadı diye mücadele edip çalışacağız" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
GERÇEK BAYBURTLU 7 yıl önce

BU SİYASİ İKTİDARA HELAL OLSUN BAYBURTA HAVAALANI GELİYOR HAVALANIYORUZ YÜRÜ BE BAYBURT SENİ KİM TUTAR (DİPNOT:HAKKARİDE 3 SENE ÖNCE HAVAALANI HİZMETE BAŞLADI) AMA OLSUN BABURTLU BUNU YERE GÖĞE SIĞDIRAMAZ NE DE OLSA AKP YAPTI

Avatar
Lokman 7 yıl önce

Treni aldilar ucakla uyutlular

Avatar
Baybars 7 yıl önce

Bazi nankorler gercekleri hala gormez anlamak istemez bayburttan istanbula otubusle gidisin 125 lira oldu birdonemde trabzon istabul gidis gelis 125 olmussa bunu takdirle karsilamak ve tebrik etmek lazim artik bayburt istanbul arasi ucakla 2 saate dusecek herkeste bu imkanlardan yararlanabiliyorsa tesekkuretmek erdemdir eskiden cocuklugumuzda ucaga binen birini bayburtta bulmak cok zordu sindi herkes binebiliyor

Misafir Avatar
GÖR BUNLARI BAYBARS 7 yıl önce @Baybars

KARDEŞ BAYBURTLU NEDEN TRABZONA KADAR GİDİP DE ORADAN UÇAĞA BİNSİN BU BİLE BAYBURTLUYA SENİN VERDİĞİN DEĞERDİR NEDEN BAYBURTA 10 SENE ÖNCE HAVALANI GELSEYDİ KÖTÜ MÜ OLURDU SAYIN ERDOĞAN HAKKARİDE HAVAALNI YAPMAK İÇİN UĞRAŞTIĞI KADAR KEŞKE BAYBURTA HAVAALANI YAPSAYDI BU TÜR CÜMLELER SİYASİ İKTİDARIN BAYBURTLUYA BAKIŞINI ÖZETLİYOR BEN DE BUNU KABUL ETMİYORUM BEN BAYBURTN HAKETTİĞİ DEĞERİ GÖRMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORUM SEN İSE BAYBURT NANKÖR DİYORSUN ACABA BAYBURT HER SEÇİMDE EN YÜKSEK OYU VERDİĞİ İÇİN Mİ NANKÖR YOKSA EN YÜKSEK OYU VERDİĞİ HALDE HİZMET BİLE ALMADIĞI İÇİN APTAL YERİNE Mİ KONULUYOR SANA KALSA BAYBURTA HAVAALNI BİLE YAPILMASINA GEREK YOK NE DE OLSA TRABZON HAVAALANI VAR GİDİŞ DÖNÜŞ 125 LİRA PEKİ BAYBURT TRABZON GİDİŞ GELİŞİ HESAPLADIN MI BAYBURTLUNUN ZAMANININ GİTMESİNİ DÜŞÜNDÜN MÜ YOK VARSA YOKSA PARTİ KAZANSIN BAYBURT KAYBETSE DE OLUR ÇÜNKÜ BEN SENİN GİBİLERİN BAYBURTA SEVGİSİ OLDUĞUNA ARTIK İNANMIYORUM

Beğenmedim! (1)
Avatar
recep güzel*yalova 7 yıl önce

kelkitili diyorki,hızlı tren kelkitten geçecek,kelkit ankara 3.5 saat oh ne güzel,
"hızlı tren neden bayburttan geçmesin,artık rapor sununuz ankaraya,sn İbrahim yunak bey.