14 mahallenin 7'sinde muhtarlar değişti

Bayburt'un 14 mahallesinin 7'sinde mevcut muhtarlar kazanırken, 7'sinde ise halk yeni isimlere yetki verdi.

14 mahallenin 7'sinde muhtarlar değişti
Bayburt Postası - Özellikle Bayburt'un köklü mahallelerinden Şingah Mahallesi'nde uzun yıllar muhtarlık yapan Hacı Dursun Yerlikaya ve Tuzcuzade Mahallesi'nde yine uzun yıllar muhtarlık yapan Yusuf Öztuna yeniden aday oldukları seçimlerde görevlerini gençlere devrettiler. Şingah Mahallesi'nde Ferdi Kiki muhtarlığı kazanırken, Tuzcuzade Mahallesi'nde ise Kamil Algan ezici bir oy üstünlüğü ile göreve getirildi. 

Kadızade'de Gökhan Demirhan'ın, Veysel Efendi'de Yaşar Gökçe'nin, Esentepe Mahallesi'nde Bekir Demir'in, Uzungazi'de İsmail Pekmezci'nin yeni muhtarlar olarak mahallelilerince tercih edildiği seçimlerde; Zahit Mahallesi Muhtarı Mahmut Orun, Şeyhayyran Mahallesi Muhtarı Fuat Yıldız, Kaleardı Mahallesi Muhtarı Arif Kalekahyası, Camiikebir Mahallesi Muhtarı Mustafa Kuyumcu, Velişaban Mahallesi Muhtarı Ayhan Antika, Gençosman Mahallesi Muhtarı Esfet Altıkat rakipleriyle girdikleri seçimleri yeniden kazanarak görevlerine devam ettiler. 

Karasakal'da Zafer Burak

Karasakal Mahallesi'nde ise Zafer Burak ve Burhani Altınay arasındaki kıyasıya bir seçim yaşandı. İtiraz edilen seçim sonuçlarından sonra kura çekiminde Zafer Burak mahallenin yeni muhtarı olarak seçildi.  

Rakipsiz muhtar

İl genelinde belkide tek rakibi olmayan kişi olan Mehmet Çelebi Mahallesi Muhtarı Mehmet Helvacı ise seçim stresi yaşamayan tek isimdi. 

Fotoğraf: Engin Kaban
Haber: Murat Okutmuş 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatan Sever 5 yıl önce

Tabi 2 milyar maaş 1 milyar sgk ve vergiler. Bu kadar aday olması mormal. Bi memur 17 sene okuyor zar zor ise giriyor ve muhtarla ayni maaşı alıyor. Ve bu adalet. Herkes elini vicdanına koysun ve kendi kendine sorsun merkezdeki olsun belediyenin oldugu yerde muhtarlar ne iş yapıyor bilen varmı. Kimse bilemez çünkü muhtarların kendisi bile bilmiyor. Aldıkları maaşlar nebalini saymıyorum. Köyde 10 tane var 300 seçmen var. Tabi büyük şehirleri buralara taşırsan olacağı budur. AKP kendi ayağına sıkmış oldu. Tarlaya arpa ekip de buğday biçen varmı hiç.

Avatar
Büşre demir 5 yıl önce

Haberi düzelttiğimiz için teşekkür ederim