Bayburt Postası

Hopbalaa..!

Yaşam

Bayburt Postası - Cemiyet Köprüsü’nün adı sürpriz bir şekilde Erzincan Köprüsü oldu. 2009 yılında Bayburt Belediyesi tarafından yıkıldıktan sonra DSİ ortaklığıyla 4 aylık çalışmaların ardından yeniden hizmete açılan köprünün halk arasında bilinen adı tarihe karışıyor.

Bayburt Postası - Cemiyet Köprüsü’nün adı sürpriz bir şekilde Erzincan Köprüsü oldu. 2009 yılında Bayburt Belediyesi tarafından yıkıldıktan sonra DSİ ortaklığıyla 4 aylık çalışmaların ardından yeniden hizmete açılan köprünün halk arasında bilinen adı tarihe karışıyor.

Geçtiğimiz günlerde Bayburt Belediyesi tarafından başlatılan çevre düzenleme çalışmaları sürerken, köprü üzerindeki dev tabelayı gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı.

Halk arasında Cemiyet Köprüsü olarak bilinen fakat yenileme çalışmalarının ardından resmi olarak Şehit Nusret Parkı’na yakınlığıyla adı Şehit Nusret Köprüsü olması beklenen köprü hakkında Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, bir açıklamada bulundu.

Köprünün adı ile ilgili yaptığı açıklamada, çevre düzenlemesini yapması halinde köprüye Erzincan adının verileceği yönünde Erzincan Belediyesi’ne teklif götürdüklerini söyleyen Başkan Polat, “Şuanda üzerinde bulunduğumuz köprüye Şehit Nusret Köprüsü ve Cemiyet Köprüsü ismini veriyorduk. Şimdi çevremizde dost şehirlerimiz var. Biz Erzincan Belediyesi’ne teklifte bulunduk ve dedik ki biz Erzincan’la sınırız halk olarak ta birbirimize çok yakınız ama Bayburt’ta Erzincan adına hiç bir şey yok. Gelin bir eser ortaya koyun o eserin adını biz Erzincan olarak değiştirelim. Ve Erzincan’la dostluğumuzun, muhabbetimizin adını koymuş olalım. Şunu da belirteyim Erzincan Belediye Başkanı Kelkit’ten Erzincan’a giden bir Kelkitli ama Danişment köyümüzden de Kelkit’e giden bir Bayburtlu'dur. Dostumuz bu dostluğu pekiştirmek adına teklifimizi kabul etti ve şuanda ekibi burada çalışıyor.” dedi.

Çalışmanın hem komşu il Erzincan’la dostluğu pekiştirmek hem de Bayburt’un güzelleşmesini amaçladığını belirten Başkan Polat, “Bu köprüyü giydirmek ve ışıklandırmak suretiyle süsleyecekler ve bu çalışma sonunda biz buraya Erzincan Köprüsü ismini vereceğiz. Amacımız dostluğumuzu pekiştirmektir. ‘Neden ismi Erzincan Köprüsü konuldu?’ denebilir. Biz artık bu devirde bağnazlığı bir kenara koymak zorundayız. Biz istiyoruz ki Bayburt güzelleşsin. Bayburt sadece kendi kaynaklarıyla değil çevreden aldığı ilave kaynaklarla da güzelleşebilir. Herkesin bildiği gibi Çoruh’un yukarısında Rabia Kadıoğlu Parkı var Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun katkılarıyla yapıldı. İmaret tepede yapılan bir çalışma var. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın katkılarıyla yapılıyor. Oraya da onun ismini vereceğiz. Kim Bayburt’a bir eser kazandırırsa bu şahıs veya kurum olabilir biz onun adını kazandırdığı eserlerde yaşatma taahhüdünde bulunuyoruz. Biz kendi tarihi şahsiyetlerimizi ve tarihi değerlerimizi bundan sonraki süreçte de yaptığımız eserlere isimlerini vererek isimlerini yaşatmayı düşünüyoruz.” şeklinde bir açıklama yaptı. 

Açıklamasında, Bayburt’un önemli şahsiyetlerinin ve Bayburt’a hizmet etmiş isimleri ise Bayburt Belediyesi tarafından yaptırılan mahalledeki çocuk parklarına verebileceklerini ifade eden Başkan Polat, “Mesela şuanda 12 mahallede yaptığımız parklara, Ağlar Baba olur, İrşadi Baba olur, Celali Baba olur, Şair Zihni olur, daha önce Bayburt’a hizmet etmiş olan siyasi büyüklerimiz olur. Bunların isimlerini vermeyi düşünüyoruz. Ben bu eseri Bayburt’a kazandıran Erzincan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizim de Bayburt adını Erzincan’da yaşatmak için Erzincan’a bir eser kazandırma niyetimiz var.” dedi.

Diğer yandan DSİ ve Bayburt Belediyesi ortaklığıyla yenilenen Cemiyet Köprüsü’nün adının Erzincan Köprüsü olarak değiştirilmesine bir anlam veremediklerini belirten bazı vatandaşlar ise, “Biz Erzincan ismine karşı değiliz. Erzincan bizim komşu ilimiz. Fakat şehir merkezindeki eserlerimize isim verirken öncelik bizim kendi tarihimiz ve emeğiyle en önemlisi cebiyle hizmet etmiş kendi insanımız olmalıdır.” şeklinde tepki gösterdi.

Yorumlar (1)

Erzincanlıyam Gardaş 7 Yıl Önce

Bayburt il olduktan sonra en büyük desteği gardaşı olan 24 Ayar Can Erzincan'dan ve Erzincanlılardan görmüştür; Erzurum ve Gümüşhane Can Bayburt'un il olmasını kabullenemediği hala kendilerine bağlı bir ilçe olarak gördüğü vakitler Erzincanlıların mahalli dergilerinde Bayburt'un il olma taleplerine olumlu şekilde tepkiler verilmiştir (Erzincan nostalji.com sitesinden yararlanılabilir)Bayburt dışındaki Bayburtluların en kalabalık olduğu ilk 5 ilden biri de Erzincanımızdır,hala Bayburtlu nüfusun yoğun olduğu mahallelerimiz köylerimiz mevcuttur,Ensar şuuruyla gardaşlarımızı bağrımıza basmışızdır. Gardaşlarımız da sağolsunlar bilhassa 1992 depreminde kara gün dostu olduklarını göstermişlerdir.Başbakan Binali Yıldırım, bakanlarını Cumhurbaşkanımızla istişareleri sonucu 2 il haricinde hep Erzincan'a sınır illerden seçmesinde genelde yıllarca Erzurum dışında yatırım yapılmamış olan Kuzeydoğu Bölgesinin özelde ise Bayburt'umuzun kalkınmasına vesile olacak bir niyet taşıdığını tüm Türkiye görmektedir,Erzincanlının başa gelirse "Hep banacı " değil "Paylaşımçı" olduğunu hem Başbakan Binali Yıldırım'dan hem de dönemin Erzincan Belediye Başkanının bu faaliyetlerinden görebilmekteyiz, bir gün Bayburtlu biri de başa gelirse aynen bu şekilde davranacaktır Allah'ın izniyle. Bayburt'a ve Bayburtlu Can Gardaşlarımıza en samim selamlarımızla...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.