Bayburt Postası

Tarladan sofraya ‘yerli’ sebze

Tarım

Bayburtlu bağcılar bin bir emekle ürettikleri taze sebzeyi el minibüslerinde satıyor.

Bayburt Postası - Bayburt’ta taze sebze dönemi başladı. Bayburtlu bağcılar bin bir emekle ürettikleri taze sebzeyi el minibüslerinde satıyor.
Bayburt Öğretmenevi yakınında bulunan alanda sebze yetiştiren üreticiler özellikle öğlenden sonra Bayburt caddelerinde satış derdine düşüyor.

20 yıldır bağcılık yaptığını ve özellikle bu yıl işlerin gayet güzel gittiğini söyleyen Ekrem Tekdemir, “İkindi namazına doğru Cumhuriyet Caddesi’ndeki yerime bir araba mal getiriyorum. İkindi namazı çıkışında malın tamamına yakınını satıyorum. Bir araba en geç 2 saatte bitmiş oluyor” dedi.

‘Yeşillik’ üzerine ne ararsan var!


Taze soğan, marul, aşotu, maydanoz, dere otu, roka, semiz otu, havuç, taze fasulye, domates ve salatalık satan Tekdemir, Ekim ve Kasım aylarında ise lahana satmaya başlayacaklarını söyledi.

Satış konusunda Bayburt Belediyesi’nin kendilerine zorluk çıkarmadığını ve kısa süreli satışlar için müsamaha gösterdiğini söyleyen Tekdemir, Belediye Başkanı Mete Memiş’in nezdinde tüm belediye çalışanlarına da teşekkür ettiğini dile getirdi.


Yorumlar (1)

Ertuğrul HAŞLAK 10 Yıl Önce

Bayburt'ta İnşallah yerli sebze üreticilerinin sayısı artar bir nebze de olsa işsizliği önlemiş oluruz emektar bayburt'lu bağcı kardeşlerimi kutluyor onlar hayırlı bol kazançlar diliyorum.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.