Bayburt Postası

Karatecilerimizin hedefi, Avrupa Şampiyonluğu

Spor

Türkiye genelinde elde ettiği üstün başarılarla, adından söz ettiren boks sporundan sonra salon sporlarında bir başka yüz akımız olan Bayburt Gençlik Spor Karate Takımı da umut vaat ediyor. Geçtiğimiz günlerde Kocaeli’nde düzenlenen Türkiye Karate Şampiyonası’ndan bir gümüş ve bir bronz madalya ile dönen Bayburt Gençlik Spor Karate Takımı, Milli Takım seçmeleri için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Türkiye genelinde elde ettiği üstün başarılarla, adından söz ettiren boks sporundan sonra salon sporlarında bir başka yüz akımız olan Bayburt Gençlik Spor Karate Takımı da umut vaat ediyor. Geçtiğimiz günlerde Kocaeli’nde düzenlenen Türkiye Karate Şampiyonası’ndan bir gümüş ve bir bronz madalya ile dönen Bayburt Gençlik Spor Karate Takımı, Milli Takım seçmeleri için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

24-26 Aralık tarihleri arasında Kocaeli’nde düzenlenen Türkiye Karate Şampiyonası’nda Mustafa Şahin’le (61 kg) Türkiye ikinciliği ve Adem Kostik’le (70 kg) Türkiye üçüncülüğü kazanan Bayburt Karate Takımı, emin adımlarla yoluna devam ediyor.

7 Ocak 2011’de İstanbul Burhan Felek Spor Kompleksi Kubbe Salonu’nda seçmelere katılacak sporcularımız Ayşenur Gürbüz, Adem Kostik ve Mustafa Şahin Türk Milli Takımı’na girmeleri halinde, 2011 Şubat ayında Sırbistan’da yapılacak olan 21 yaş altı Ümit-Genç Avrupa Şampiyonası’na katılmayı hak kazanacaklar.

Hedef; Avrupa’da derece…

Bayburt Gençlik Spor Karate Takımı'nın başında Türk Milli Takımı Antrenörü İdris Gürbüz var… İşini önemseyen ve sporcuların her haliyle yakından ilgilenen İdris Gürbüz, aynı zamanda 4. Dan Uluslararası Hakemlik görevini de yapıyor.

Başarılı hoca İdris Gürbüz’ü son zamanlarda 3 sporcusunun Türk Milli Takım seçmelerine çağrılmış olmasının heyecanı sarmış durumda. Çünkü Milli Takım seçmeleri, Avrupa’da dereceler elde edebilmeyi hedefleyen takımı için ilk basamak...

Bunun bilinciyle ve yoğun tempoyla çalışmalarını sürdüren Bayburt Karate Takımı’nın son idmanına konuk olduk. Karate’nin Bayburt’ta gelmiş olduğu noktayı ve bundan sonraki hedeflerini İdris Gürbüz’e sorduk.

“Hatice Yazgan ve K.Kadri Karaoğlu’nun destekleri unutulmaz.”

Önceki yıllarda özellikle mekân ve malzeme sorunu yaşayan takımın sıkıntılı günler yaşadığını fakat sorunların çözülmesinin ardından başarıların peş peşe geldiğini söyleyen İdris Gürbüz, “Desteklerini esirgemeyen Gençlik Spor İl Müdürü Hatice Yazgan’ın başarılarda payı büyük. Hatice Yazgan göreve başladığı günden itibaren desteklerini bizden esirgemedi ve karate sporu Bayburt’ta Hatice Yazgan ile zirveye çıktı. Yine her sıkıntımızda yanımızda olan Karate İl Temsilcisi K. Kadri Karaoğlu’nun da destekleri unutulmaz. Ben bu iki değerli insana teşekkür ediyorum.” dedi.

Gürbüz, 2009 yılında 130 sporcusu olduğunu ve şuan için kayıtlı sporcu sayısının 67’e düştüğünü belirterek, “Çocuklarımız öncelikle okusunlar, eğitim hayatlarına önem versinler ama ailelerde sporun eğitim ve insan hayatında ne kadar önemli olduğunu unutmasınlar. Özellikle son yıllarda sıklaştırılan SBS kursları ile birlikte yetişme çağında olan evlatlarımızın spor yapmaları zorlaştırıldı. Sporcu sayısında düşüşü ben bu duruma bağlıyorum. Çocuklarımız okul, etüt, dershane derken yoğun bir tempo içine düştüler” diye konuştu.

“Bayburt Postası’na teşekkür ediyorum.”

Türk Milli Takım seçmelerine katılacak olan sporcularına güvenen başarılı hoca, “İnanıyorum ki, Türk Milli Takımı’na seçilecek ve Sırbistan’da Bayburt’u ve ülkemizi başarıyla temsil edecekler. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Herhangi bir şampiyona öncesinde Bayburt Postası’nda haberimiz yayınlanmışsa, o şampiyonada Bayburtlu bir sporcu var demektir. Bu açıdan gözümüz, kulağımız oluyorsunuz. Başarılarımızı Bayburt’a ve Türkiye’de kalbi Bayburt ile atan tüm sporseverlere duyuran Bayburt Postası’na da ayrıca teşekkür ederim” dedi.

İl Sağlık Müdürü ve aynı zamanda Karate İl Temsilcisi K.Kadri Karaoğlu ise boks sporundan sonra karate sporunda da uluslararası başarıların geleceğini söyledi. Karaoğlu, “Sporcularımızı başarılarından dolayı kutlarım. Bu başarıların diğer gençlerimizi de Karate sporuna teşvik edeceğini ümit ediyorum. Bayburtlu gençlerin, dayanıklılığı gerektiren spor dallarına daha yatkın olması nedeniyle, özellikle bokstan sonra karate sporunda da uluslar arası başarılar alacaklarına eminim. Gençlerimizi sağlıklı hayata kavuşmaları için spor yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Geçtiğimiz ay içerisinde Erzurum’da yapılan bölge seçmelerine 18 sporcuyla katılıp, 23 madalya kazanarak Bayburt’u başarıyla temsil eden karate takımımızı kutluyor, uluslar arası müsabakalardan madalyalarla dönmelerini diliyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.