Bayburt Postası

“Arkadaş Olmamıza Engel Değil”

Sağlık

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında yürütülen “Arkadaş Olmamıza Engel Değil” projesi faaliyetlerine devam ediyor.

Bayburt Postası - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında yürütülen “Arkadaş Olmamıza Engel Değil” projesi faaliyetlerine devam ediyor.

Bayburt merkez, Aydıntepe ve Demirözü ilçelerinde 10 okulda 300 öğrenciye engelliliği tanıma ve engellilere karşı empati sağlayabilmek için drama eğitimi verilen proje kapsamında, öğrencilere “Kontrol Sende” oyunu oynatılarak okul girişi, bahçesi, koridorları ve sınıfları engellilerin kullanabileceği alanlar olup olmadığı gözden geçiriliyor.

Öğrenciler, oyundaki yönergelerle birlikte şimdiye kadar fark etmedikleri, engellilere nasıl bir yaşam alanı oluşturulması hakkında bilgiler elde ediyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.