Bayburt Postası

Prof. Bilgin, Başbakan Başdanışmanı oldu!

Politika

Prof. Dr. Vedat Bilgin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı oldu.

Bayburt Postası - Prof. Dr. Vedat Bilgin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı oldu. Bugün, Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan davet alan Prof. Dr. Vedat Bilgin bir süre görüştükten sonra Davutoğlu’nun ‘Başdanışmanlık’ teklifini kabul etti.
Çözüm Süreci’nde görev alan Akil İnsanlar Heyeti’nde de yer alan Prof. Bilgin’in ‘başmüşavir’ sıfatıyla Afyon’daki AK Parti kampına katılacağı öğrenildi.

Vedat Bilgin kimdir?


1954’te Bayburt’ta doğan Vedat Bilgin, Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi’nde lisans eğitimini dereceyle bitirdi, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde yüksek lisans ve doktora yaptı. Üniversite öğrenciliği esnasında Genç Arkadaş Dergisini yayınladı; daha sonra Türkiye Günlüğü Dergisi’nin kurucuları arasında yer aldı. 1995’te İngiltere’de York Üniversitesi’nde doktora çalışmalarını yapan Bilgin, 2000 yılında koalisyon hükümetinde Başbakanlık Başdanışmanı olarak dönemin Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanlığını yaptı.

Daha sonra TCDD Genel Müdürlüğü’ne getirilen Bilgin, Türkiye'de üretilen ilk modern tren yolu rayı üretimini başlattı; ilk hızlı tren olan Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren Yolu Projesini başlattı. 2003’te kendi isteğiyle görevinden ayrılan Bilgin, halen Gazi Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi Bölümü’nde öğretim üyesi. Michigan Üniversitesi’nde de “Ortadoğu’da Modernleşme Sorunları” konulu uluslararası çalışmada yer alan Bilgin, Habertürk, Bugün ve Akşam gazetelerinde yazarlık yaptı. Halen Akşam gazetesinde yazılarını sürdürüyor. Prof. Vedat Bilgin ayrıca, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 2013 yılının Fikir Yazarı ödülü sahibi.

Yorumlar (19)

muratyşkırzı 9 Yıl Önce

Vatana millete hayırlı olur inşallah...

BAYBURT HALKI 9 Yıl Önce

sn vedat bey bir zamanlarda d.d.y.gen müd.yaptı.!..."İNŞAAALLAH BU VAZİFESİNDE DE"BAYBURT,UN HAK ETTİĞİ YATIRIMLARA..!!, YARDIMCI OLUR,hayırlı olsun.slm

adem kose 9 Yıl Önce

Vatana millete bayburta hayırlı olsun şahada yakışır padişahada

SİNAN 9 Yıl Önce

GÜZEL BİR MAKAM ,,TEBRİKLER.

c demiray 9 Yıl Önce

ALLAH HAYIRLI ETSIN yeni gorevinde basarilar dilerim

Ishak Bulut 9 Yıl Önce

Cenabı allah yardımcın olsun sayın hemşerim

Gurbetçi 9 Yıl Önce

Vedat beye bu ZİKZAK çok güzel yakışmış, ne diyelim, gün ola harman ola........

YUSULİ 9 Yıl Önce

GURUR DUYDUM BAYBURT İÇİN BİRŞEYLER YAPACAĞINA İNANIYORUM. KENDİSİNDEN BAYBURT İÇİN İÇİN ETKİLİ BİR MÜCADELE DİLİYORUM. ALLAH UTANDIRMASIN

bayburt günlüğü 9 Yıl Önce

gurur duyduk. bilgisiyle kişiliğiyle çok faydalı olacaktır. kendisini tebrik ediyorum.

Sinancoban 9 Yıl Önce

bayburtlu vatanına milletine devletıne Her zaman hızmetındedır hayırlı olsun

bayburtlu vahdet alimoğlu 9 Yıl Önce

bayburtun kalkınması adına,gereken yardım ve desteği yapar,m.s.b.tank ve top fabrikası demiryolu projesine bayburt ilinin dahil edilmesi.(45 km)fark ediyor,hava yolu,nun tamam lanmasıbayburt üniversitasi ne "türim ve otelcilik yüksek okulu,aydıntepeye,zira yer altı şehri orada ,en güzel dilek ve temennisi ile başarılar.

Hükmü Ergün 9 Yıl Önce

Yavu yorumlara bakıyorum da, Bayburt'ta amma da şakşakçı, pohpohçu varmış. Bu vatandaş Bahçeli'nin eski danışmanı, Tuncay Özkan'ın Tv kanalının eski yorumcusu değil mi? Sonra AKP'li oldu, sonra Kürdistan akili, şimdi Ermeni Rtyen Mahcupyan'la beraber başbakanlık danışmanı. Alın başınıza çalın, ondan kime ne hayır gelir?

Cengaver 9 Yıl Önce

Öncelikle bir hemşehrim olarak kutluyorum Vedat Bey'i. Büyük bir onur bizden çıkan birinin başbakanın başdanışmanlına getirilmesi. Sn Bilgin'in bir yazısıla ilgili yazdığım en son yorum mesajında yazısını Yeni Türkiye büyüsüne fazlasıyla kapıldığı yönünde eleştirmiştim. Ferasetinden şüphe etmediğim Bilgin'in bu büyü altında övgü dolu sözleri beni çok şaşırtmıştı. Şimdi şaşkınlığımı büyük ölçüde yitirdim. Taşlar yerine oturmaya başladı diyebilirim. Ama keşke bu söylemi kabul konusunda bu kadar acele etmeseydi. Yeni Türkiye'nin bizleri reformlar ve kazanımlar konusunda kaç on yıl geriye götürdüğünü hep birlikte üzülerek göreceğiz. Belirtileri görünmeye başladı diyebilirim. Son bir not: Sn Davutoğluna kırıldım. Etyen Bey de tıpkı Bilgin gibi camiaya yakın bir gazeteden ayrılmıştı son süreçte. Neden onu başdanışmanlığa getirmede daha hızlı davrandı. Öyle ya bizim bir de en çok oy çıkaran il sırlamasında derecemiz vardı. Onun hatırına Sn Bilgin'i daha önce ataması gerkemezmiydi?:)

vahdet kamacı 9 Yıl Önce

cengaver bey yazınız güzelde,bizler bayburtlular olarak,bayburt ankaradan gereken desteği almasıdır,şahsi işler önemli olmamamalı,nedenmi,bayburt için ulusal projeler önemli,g.haneliler tren derneği kurdular,bayburt ak.parti yetkilileri yat yat uyu,yetti artık "sn vedat hoca inşallah bayburtun hakkını gözetler.!!,??.saygı ile.

FAHRİ IRMAK 9 Yıl Önce

çok önemli görevlere getirilebilirsiniz. konumunuz mevkiniz ne olursa olsun. önemli olan makam, mevki, şan, şöhret gözetmeksizin haksızlığa, hukuksuzluğa, zorbalığa, dayatmalara karşı göğsünü gerebilmek. dik durabilmek. güçlünün yanında değil, haklının yanında yer alabilmek. sadece bizden olduğu için alkış tutmamak. en yakınımız da olsa yanlış yaptığı zaman yanlışını yüzüne söyleyebilmek. bütün bunları yaptığımız zaman bayburtluyuz, bayburtlunun yanındayız, bayburtlu olmaktan gurur duyarız. yeri geldiği zaman geçmişte olduğu gibi biz bayburtlu isek bu hükümeti istemiyoruz diyebimek. geçmişte bunu diyebildiği için bugün halen o dik duruşun haklı gururunu yaşıyoruz. bütün hemşerilerime selam ve dua ile.

aloş 9 Yıl Önce

DURMADAN DÖN dön baba dön Durmadan dön yarın yine dön Dön yahu yine dön Dün Sağa baktım Bugün öne, yarın sola bakacam Bu işte gelecek varya Yine dön baba dön Bu dönme paralı mı? Yoksa vatan yararına mı sen onu külahıma anlat yine dön baba dön Bayburt lu bakar suya Küçük payelerle mutlu ola Diğer milletler bakar uzaya Yine dön baba dön

NEDİM KAYNAK-GÖLBAŞI 9 Yıl Önce

HER NE İSE,SPORDADA BAYBURT KATMA DEĞER YAPTI NEDENMİ MEŞHÜR FENEBAHÇE SPOR BAYBURTA GELECEK,GENÇ OSMAN STADINDA İNŞAALAH YENİLECEK,VOOLAA GADALAR SİZİ GÖRÜM HADİ BAYBURT SPOR GÖSTER KENDİNİ,TÜRKİYE ARTIK BAYBURTU KONUŞACAK,HIZLI TREN OLSA İDİ MAÇA GELİRDİK,ZİRA 4.5 SAAT ANKARADAN,BAYBURT---SILAYA SELAM

Neşet ARDUÇ 9 Yıl Önce

Öncelikle Sayın Vedat BİLGİN' kutuluyorum. Bayburt 'ta doğmuş gençlik yıllarını geçirmiş bir insanın böyle üst seviye görevde olmasında gurur duymamak elde değil. Allah yolunu açık etsin. İnanıyorum ki Bayburt için Yıllardır hiç bir siyasetcimizin yapamadıklarını yapacaktır. Siyasi görüşleri ile değerlendirmemek gerekir. Boş insan olsa Prof. Olmazdı. Bayburt Halkının sonuna kadar destek vermesini arzu ediyorum. Saygıalrımla..

a.mehdi öz-almanya 9 Yıl Önce

inşaallah bayburtun hak ettiği yatırımlara yardımcı olur.d.d.y.genel müd.gibi.!!??

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.