Bayburt Postası

Özbek'ten MHP iddiası

Politika

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, TBMM’de yaptığı konuşmada MHP hakkında önemli bir iddiada bulundu.

Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, TBMM’de yaptığı konuşmada MHP hakkında önemli bir iddiada bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı için verilen önergenin aleyhinde söz alan Bünyamin Özbek, AK Parti hükümetlerinde bakanlığın yaptığı çalışmalara değindi. 
Konuşmasının son bölümlerinde MHP sıralarından gelen sataşmaya karşılık veren Özbek, MHP Bayburt İl Başkanı'nın köylerdeki seçim gezilerinde ‘Recep Tayyip Erdoğan’ı Allah başımızdan eksik etmesin’ dediğini ileri sürdü.

Bayburt'ta göçün durduğunu da iddia eden Özbek, "2002’ye kadar göç veren Bayburt’umuz, tarıma verilen desteklerden dolayı göç vermez hale gelmiştir" dedi.

Milletvekili Bünyamin Özbek, AK Parti Hükümetleri döneminde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan hizmetlere değindiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Dünya'da 7’inci, Avrupa’da 2’ci"

“Tarım sektörü gerek sosyal gerek ekonomik olarak ülkemiz için en önemli sektördür. Tarım alanında yapılan köklü reformlar, proje ve çalışmalarla ülkemiz tarımı yaşanan finansal krizlere rağmen son 10 yılın 9’unda büyüyerek yarım yüzyılın rekorunu kırmıştır. Bu çalışmalar neticesinde ülkemiz tarımsal ekonomik büyüklükte 2002 yılında dünyada 11’inci, Avrupa’da 4’üncü sıradayken, 2013 yılında dünyada 7’nci sıraya, Avrupa’da ise 2’nci sıraya yükselmiştir. Ülkemiz dünyada 7 üründe lider, 31 üründe ilk 5’te. Tarımsal ihracatta 5 üründe lider, 21 üründe ise ilk 5 sırada. Tarımsal gayri safi yurtiçi hasılat 36 milyar liradan, AK Parti hükümetleri zamanında 112 milyar liraya ulaşmıştır. Tarım sektöründe kişi başına gelir 2002 yılında bin 64 dolar iken, AK Parti hükümetleri döneminde 4 bin dolarlara kadar ulaşmıştır. Tarımsal ihracat 4 kat artarak 16 milyar dolara ulaşmıştır. Çiftçilerimize karşılıksız olarak dağıtılan tarımsal destek miktarı 2002 yılında 1.9 milyar lira iken, 2014 yılında 9 milyar liraya ulaşmıştır. Tarım sektörü hükümetimiz döneminde verilen yaklaşık 60 milyar nakit destek ve başlatılan projeler neticesinde önemli bir gelişim sağlamıştır."

"23 bin personel artışı sağlanmıştır"

"Yukarıda belirttiğim gelişmeler yanında üretimde kaliteyi, standart ve kırsalda yaşam seviyesini yükselterek ülke tarımı sürdürülebilir bir sektör haline gelmiştir. Tarım sektörü son 10 yılda 53 yıl içerisinde kesintisiz bir şekilde büyüme gerçekleştirmiştir. Uygulanan etkin tarım politikaları, verilen destekler, teşvik mekanizmaları ve yatırımcılara sağlanan kolaylıklar ile tarım sektöründe yatırımlar artmıştır. 2012 yılında yenilenen ve kapsamı genişletilen yatırımlar devlet yardımları ve karar çerçevesinde tarım ve gıda sektörüne yönelik yapılan yatırımlarla genel teşvik sistemi ve bölgesel teşvik sistemi kapsamında önemli teşvikler sağlanmıştır. Bölgesel teşvik sistemi kapsamında belirlenen limitlerde damızlık hayvancılık yatırımlar, gıda ürünleri ve içecek imalatı, balık yavrusu ve yumurtası dahil su ürünleri yetiştiriciliği, soğuk hava deposu hizmetleri, lisanslı depoculuk, seracılık yatırımları teşvik kapsamlarında yer almaktadır. 2003-2014 yılları arasında KPSS sonucuna göre merkezi yerleştirme ile Bakanlığımıza 9 bin 165 kişi alınmıştır. 2002 yılında bakanlıkta ziraat mühendisi 6 bin 357 kişi çalışıyordu, artış oranı yüzde 143 olmuştur. Gıda mühendisi olarak bakanlıkta 181 kişi vardı, bugün bin 561’e yükselmiştir. Toplam olarak hükümetlerimiz döneminde 23 bin personel artışı sağlanmıştır. Bakanlığımızda bin 967 tane veteriner, 2 bin 185 mühendis açığı vardır, doğrudur. 2015 yılı Mart-Nisan ayında bu tür alımlar yapacağız."

"Bayburt’umuz göç vermez hale gelmiştir"

"Tarım sektörü ekonomisinin tarıma dayalı Bayburt gibi illerde ne anlama geldiğini iyi biliyoruz. 2002’ye kadar göç veren Bayburt’umuz, tarıma verilen desteklerden dolayı göç vermez hale gelmiştir. Tarımdaki kalkınma öncesinde 101 milyon lira Bayburt’umuza yatırım yapılmıştır. Son 11 yılda 10 adet tarımsal işletme tesisi yüzde 50’lik hibe desteği ile kurulmuş olup, ilimiz ekonomisine ciddi katkılar sağlamıştır. Yapımı tamamlanan Demirözü Barajı ile 11 bin 260 hektar tarım arazisi sulanır hale gelmiştir. 16 köyü kapsayan yaklaşık 20 bin hektarlık alanı kapsayan arazi toplulaştırması ihalesi yapılarak toplulaştıurma çalışmaları başlamıştır. Aynı zamanda Masat Sulama sisteminde de arazi toplulaştırma çalışmaları yapılacaktır. Bayburt aynı anda hem DOKAP hem DAP kapsamına giren 2 ilden biridir. 27 milyon dolarlık Bayburt- Gümüşhane Rize Kırsal Kalkınma Projesi ile 115 milyon liralık Çorh Havzası Rehabilitesi projeleri başlatılmıştır. Çiftçilerimiz faiz yükü altında ezilmekten kurtarılmış olup, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla çiftçilerimize hayvancılık ve sulama yatırımları için 7 yıla kadar vadeli sıfır faizle kredi verilmektedir. Son 12 yılda ilimizdeki tarımsal kooperatiflere kullandırılan kredi tutarı 11 milyon liradır."

"Sizin il başkanınız bile..."

"Biz bunun faydasını seçimlerde görüyoruz. Bakın en son 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 80 Recep Tayyip Erdoğan’a Bayburt oy vermiştir. Bayburt doğuda fakir bir ilimizdir. Eğer AK Parti’den rızası olmasa Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 50 oy vermez. Bayburt 'Gezi' eylemlerinin olmadığı bir ildir. Bayburt 2011 seçimlerinde yüzde 63 AK Parti’ye oy vermiştir. Bakın sizin il başkanınız bile seçim çalışmalarına giderken köylerde “Recep Tayyip Erdoğan'ı Allah başımızdan eksik etmesin” derdi. Yüzde 80 oy vermiş bir ilin milletvekili olarak Türkiye’deki tarımın nerden nereye geldiğini görüyoruz. En başarılı bakanlıklarımızdan biridir. Ben başta sayın Bakanımız olmak üzere tüm tarım bakanlığı çalışanlarına teşekkür ediyorum."

O il başkanı kim ve hangi seçim?

Öte yandan Özbek'in TBMM'de gündeme getirdiği sürpriz iddiası, MHP İl Başkanı'nın kim olduğu sorusunu akıllara getirdi. "Bakın sizin il başkanınız bile seçim çalışmalarına giderken köylerde “Recep Tayyip Erdoğan'ı Allah başımızdan eksik etmesin” derdi" şeklindeki ifadeleriyle isim vermeyen Özbek'in hangi seçim çalışmasını kastettiği de merak konusu oldu.

İLGİLİ HABERLER: 



*

Yorumlar (28)

alemdar dursun 9 Yıl Önce

Bir defa konuştun onda da yalan konuştun

Yok artık 9 Yıl Önce

2002den beri GÖÇ azalmış mı! İlginç

Asım KOCA 9 Yıl Önce

Tarımın nerden nereye geldiğini görüyoruz demiş. Ya güldürmeyin beni . Sizin gördüğünüzü bizde görüyoruz. Bayburtta ekili alanların istatistiğini'de bi çıkrasanıza .Adam bayburt RTE ye %80 oy vermesi ile övünüyor. Ya bayburtta 2002 den belli ne yapıldı bana somut bir şey söyleyin. Arkadaş. Tarım alanları ne kadar arttı . Tarım gelirleri ne kadar arttı onun rakamlarını verin. Bayburtun kişi başı düşen geliri il olarak ne kadar arttı . bir çiftçi ailenin yıllık geliri aile olarak ne kadar. TÜİK rakamlarına göre 4 kişilik bi ailenin yıllık geliri 4*12000 = 48000 dolar olması gerekiyor. Bayburtta o gelire sahip birtane bile aile yok . Sen neyi anlatıyon sayın özbek. Evet Yaptığınız çok iyi bir iş var . RTE nin her zaman arkasında oldunuz. Bunda kimse hakkınızı yiyemez. Ama Bayburtlunun ne kadar yanındasınız.

tuğba 9 Yıl Önce

bizi temsil eden milletvekilimiz ne kadar da güzel temsil ediyor güya orada bizim sorunlarımız dile getirecek! Bayburt'un durumundan bi haber. Göç durmuş acaba ülkede bizim bilmediğimiz bi bayburt daha mı var kendinden haberi yok

efe yilmaz. 9 Yıl Önce

Nufus göç etmiyormus.Bayburt icin ne arastirmis veya neler yaptirmis bilen goren varmi ,yaptigi en iyi is pesinden ayrilmayanlari bir yerlere getirmesi. yetmezmis gibi Bayburt milletvekili degilde sanki ak parti il baskani gibi davranmasi ,siyasi goruse gore insanlari ayirmasi gozlerden kacmiyor .kac kere tbmm de bayburt hakkinda hangi sorunu dile getirdi veya sorun cozdu ,insanlarin siyaset hakkinda elestiri bile yaptirmiyorlar,hala susan insanlari anlamiyorum

bayburtlu 9 Yıl Önce

Cumhurbaşkanı geldi adeta dalga geçti bayburtla Şırnak Hakkari de yaptığı havaalanı anlatti bayburtta ne neyapti Özbek ilk konuştu oda yalan

nusret yazici 9 Yıl Önce

YA BU ADAM SİYASETİ BİLMİYOMU, BU ADAMİ KİM TANİYOR, ULKU'DEN SONRA BU ADAM BAYBUR TA HİC YAKİSMAMİS

Yakup 9 Yıl Önce

Bu adam milleti ne zannediyor,azdaha kürsüde dursaydı Bayburt a deniz geldiginide idda edecekdi.utanmadan sıkılmadan milleti enayi yerine koyuyor.

melik 9 Yıl Önce

merkez ilçe tabelasına 36000 yazarak il göçün önüne geçildiği zannediliyor YALANDAN KİM ÖLMÜŞ..............

kemal 9 Yıl Önce

Tarim iyiydide Anguslar Türkiye, ye tatile gelmişlerdi Bayburt da iki vekilden bir vekile 2002 de mi düştü Sayın vekil partisinin ismine yakışır birkkonuşma yapmış

GÖRKEMİ GÜZEL DAĞ ARMUDU 9 Yıl Önce

2002 den önce arpalıda 300-400 kişi pancar ekerdi şimdi 25-30 kişi kayıtlar orda; 2002 den önce çiftçi mazotu 1 tl ye alıyordu DGD daha fazla idi şimdi mazot 5 e dayandı destekler düştükçe düştü; arazisi olanlar sizin etrafınızda memnunmuş gibi gözüküyor rahatsız olduğunu sizlere söyleyemiyorlar malum sizden olmayanlara yağmurlu havada su bile yok belki işkurdan falan bir asgari ücretle iş kaparım derdinde; 2002 den önce sizin bırak işkurunuzu daha iyisi olan hastaneye,postaneye,belediyeye temizlik işleri için kimse girmek istemiyordu, yıl 2014 millet kazanamadığı için mesleğini bırakıp sizin işkur listelerine güvenlikçi,temizlikçi girmeye uğraşıyor, anlattıklarınız fındık kabuğunu bile doldurmaz siz orda masal anlatmışsınız sizi tebrik etmiyorum. Peki neden bu kadar oy alıyorsunuz ? zaman parti zamanı değil her birey menfaatini , rantını düşünüyor ki bazı kadrolara belki dalarız,ayağınız kaysa herkes tekmeyi vuracak....

murat ali 9 Yıl Önce

Bayburt güllük gülüstanlık gibi anlatıyo şehir nüfus eriyo fakırlık fukaralık artmış..köyler boşalıyoo ey bunyamın özbek !!!!

Gürsel Karapınar 9 Yıl Önce

RTE 'dan Allah razı olsun şeklinde, bir ifadenin değil MHP il başkanı, MHP mensubu hiç bir partilinin ağzından çıkmaz...Bu töhmetin altında kalmamak için vekilimiz bunu ispat etmek ve açıklamak zorundadır... Sayın vekilimiz konuşma yaparken,sözünü kesen diğer vekillere cevap verim derken,kürsüden bu beyanıyla yanlış yapmıştır.... Bayburt delikanlısına bu yakışmadı mantıklı düşündün mü, bu beyana gerek yoktu, DEDİKODU LAF TAŞIMA gibi oldu.. O kürsüden söylenecek o kadar şey vardı ki, muhalefetin laf atmasına gerek kalmadan sorunlar anlatılabilirdi...Neden anlatılmadı, onuda Bayburtlular anlasın çözsün diyorum... Allah Bayburt'a yardım ede....

Cengaver 9 Yıl Önce

İnsanımızın gözünün içine baka baka yalan söyleniyor. Türkiyede hayvancılığın en çok arttığı ve en çok azaldığı iki bölge hangileridir biliyor musunuz? İşte Bayburt'un da içinde bulunduğu Doğu Karadeniz Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hayvancılığın geldiği nokta, karşılaştırmalı. Bu sitenin kendi haberiyle okuyun: http://www.bayburtpostasi.com.tr/ekonomi/hayvancilik/kucukbas-hayvan-sayisi-bayburtta-yari-yariya-azaldi-h9556.html İkinci mesele, Sn milletvekilinin yabana atılmayacak sözleri. Böyle bir il başkanı gerçekten varmıymış merak ettim doğrusu. Emin olamıyorum, çünkü siyasette yalan rekor denemesi yapılıyor son bir yıldır.

edim 9 Yıl Önce

insan yalanı bile haya çerçevesi içerisinde konuşur

yazsam işkura giremem 9 Yıl Önce

Çok tehlikeli gidiş hatımız var vatandaş vekile şirin görünmek istiyor, vekil hükümete bakana , bayburtta çiftçilik bitmiştir ,göç almış başını gitmiştir AKP Kütahya vekili bile bayburtta sürekli göç verildiğini söylerken bizimki herşeyi güllük gülistanlık gösteriyor.Bir şey getiremiyorsun bari yanlış bilgiler vermeyinde belki başkaları sebep olurda burayıda bir acıyan olur...

Karadeniz 9 Yıl Önce

Valisi olan tek köy Bayburt'tur..

ALOŞ 9 Yıl Önce

MHP li veya bir başkası demişse ne olmuş Sayın C.Başkanı hasta idi onun için geçmiş olsun demiş olabilir. Ben kimseye kefil olmam sadece tahminimdir. Allah nisa 135 de ne diyor ana babanız aleyhine de olsa Şahitliği Allah için yapın. Yani yanlışa oy verenler ahiret günü yandı demek.Ben körü körüne yanmak istemem

mustafa 9 Yıl Önce

kürsüye cıktıgında bayburtun sıkıntılarını ıhtıyaclarını duyurmalısın !!!

Memo can 9 Yıl Önce

Deget sende.. mhp lilerden ellerinizi çekin...

öz bayburtlu 9 Yıl Önce

3 ay önce işsizlik nedeniyle göç eden biri olarak kendisine tavsiyem bayburtu biraz daha sık ziyaret etsin

emre 9 Yıl Önce

yazıklar olsunnn yalanın bukadarına söleyecek hiç bişe yok pesss

emre 9 Yıl Önce

yazıklar olsunnn yalanın bukadarına söleyecek hiç bişe yok pesss

yine de vatan 9 Yıl Önce

ben köyümle gurur duyuyorum

Lokman 9 Yıl Önce

Yalan

bayburt halkı 9 Yıl Önce

sn özbek 2.5 yıl önce,17 bin tren için imza verildi,sn r.t. erdoğana vermedin,bayburtlunun imzalarını hiçe saydın?!!!,talihsiz bayburt,,..ve utanılacak durum...ha yoksa bir diyetmi var???,e. o zaman basın toplantısı yapınız.yeter artık.

Engin dursun 9 Yıl Önce

Hepsi boyle camur at izi kalsin hep akli ler belden asagi vuruyorlar

cahit altunay bayrakoğlu 9 Yıl Önce

d.engin tren g.haneden geçiyor,haberin varmı,??!!,çare var nedir,g.haneden trene bineriz bayburt zaten ilçe gibi.!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????.esselam.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.