Bayburt Postası

Kahvaltı önerisi: Peynirli çıtır ekmekler

Lezzet

Hem çok pratik hem de çok lezzetli olan peynirli çıtır ekmekler, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak!

Malzemeler
Bayat ekmek dilimleri 

Lor ya da beyaz peynir

2 adet yumurta

Nane, kekik kırmızı pul biber(isteğe bağlı)

Margarin

Dereotu ya da maydonoz

Hazırlanışı

Dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine margarin sürün. Geniş bir karıştırma kabına peyniri alın ve çatalla ezin. Peynirin üzerine içine yumurta, dereotu ve baharatları ekleyin, iyice karıştırın. Fırın tepsinin üzerine yağlı kâğıt serin ve ekmekleri yan yana dizin. Üzerine hazırladığınız peynirli karışımı kalın bir tabaka halinde sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Çay ile birlikte sıcak servis yapın.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.