Bayburt Postası

Erzurum'un Cağ Kebabı

Lezzet

Erzurum'un dillere destan lezzeti cağ kebabının tadına doyamayacaksınız...

Malzemeler
1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)

1 adet soğan

100 gr yoğurt

Yeterli miktarda lavaş ekmeği

4 adet domates

6-7 adet yeşilbiber

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin. Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırlamış olduğunuz bu terbiyede 24 saat bekletin. Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın. Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.