Bayburt Postası

“Denizden köfte çıksa yerim” diyenlere...

Lezzet

Karadeniz mutfağının olmazsa olmazlarından hamsi, bu kez köfte haliyle sofralara konuk oluyor. Ordu'nun yöresel lezzetlerinden olan hamsi köftesinin tadına doyamayacaksınız!

Malzemeler

1 kg .hamsi 

1 yumurta 

1 baş orta büyüklükte soğan 

1 çoba kaşığı salça 

2 yemek kaşığı un 

Bayat ekmek içi 

Köfte baharı 

Maydanoz 

Sarımsak 

Tuz

Hazırlanışı

Hamsiler ayıklanarak kılçıkları çıkarılır. Yıkanıp tuzlanır. Üzerine bayat ekmek içi ufalanarak yumurta, salça, un, köfte baharı dövülmüş sarımsak, maydonoz ve rendelenmiş soğan ilave edilir. Hepsi birlikte iyice yağrulur. Köfte şekli verilip yağda kızartılır.

Afiyet olsun.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.