Bayburt Postası

Bir Bayburt lezzeti: Kesme çorbası

Lezzet

En güzel Bayburt lezzetlerinden olan kesme çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak!

Malzemeler
200 gr. yeşil mercimek
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı salça
1 adet soğan (orta)
100 gr. yağ
1 su bardağı un
Yeterince su
Tuz
Dargın (istenirse)

Hazırlanışı

Un içerisine su, tuz, yumurta konularak bir hamur yorulur, biraz bekledikten sonra hamur açılır, makarna gibi ince ince kesilir. Diğer taraftan mercimek iyice pişirilip doğranan soğan yağla pembeleştirilir. Dargın, salça, su katılır üzerine mercimek ilave edilir kaynatılır, üzerine kesilen çorbalık hamurlar karıştırılır. Birkaç taşım kaynatıldıktan sonra servis yapılır.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.