Bayburt Postası

Ağbal açıkladı: "Sancaktar'ın türbesi yeniden yapılıyor"

İnanç

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, sancaktar Abdulvahab Gazi'nin Bayburt'ta bulunan türbesinin yeniden inşa edileceğini açıkladı.

Bayburt Postası - Bayburt'ta mimarisi ve görüntüsüyle tepki çeken Sancaktar Abdulvahab Gazi'nin türbesi sonunda tamamen yenileniyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, Sancaktar Abdulvahab Gazi'nin Bayburt'ta bulunan türbesinin yeniden inşa edileceğini açıkladı.

Ağbal, yaptığı yazılı açıklamada, türbenin Abdulvahab Gazi'nin manevi şahsiyetine yakışır şekilde yeniden yapılması için gerekli tüm çalışmaların tamamlandığını belirtti.

Erenli köyünde kent merkezine hakim bir tepe üzerinde yer alan türbenin mevcut halinin Abdulvahab Gazi'ye yakışmadığını belirten Ağbal, açıklamasında şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimizin sancaktarı Abdulvahab Gazi Hazretleri'nin Erenli köyündeki türbesinin manevi şahsiyetine yakışır şekilde yeniden yapılması ile ilgili Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu kapsamında yürüttüğümüz görüşmeler sonuçlandı. Türbenin yeniden inşası ile ilgili hazırlattığımız projemiz uygun bulundu. İl Özel İdaremiz tarafından en kısa zamanda yapımına başlanacaktır. Bayburt'umuza hayırlı olsun."

Yorumlar (3)

a.kadir temür 9 Yıl Önce

bayburt m.vekili sn naci ağbala teşekkür ederiz,5 yıl önce derneğin kurulmasında büyük emeği olan sn kamil yücelede teşekkürler,yeniden yapılacak olan türbenin yanında bulunan büyük şahsiyet"bey böğrek velininde kabri proje dahilndedir. şirin bayburtumuza hayırlı ve uğurlu olsun,Allah razı olsun.c.c.

Yaşasın seçim 9 Yıl Önce

Keşke her sene seçim olsa Bayburt Paris olurdu.

metin kaçan 9 Yıl Önce

eğer bugün 2-0 çıkarsa birdaha ki seçime kadar görüp göreceğimiz herşey bu 3-4 ayda ne gördüysek o. sonra tekrar eski tas eski hamam.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.