Bayburt Postası

Biri ağır, 34 yaralı bu evden çıkarıldı!

Gündem

Bayburt 2011'e  hareketli başladı. Tuzcuzade mahallesinde yaşanan yangın paniği ve akşamüzeri Gençosman Köyü’nden gelen göçük haberi yeni yılın ilk istenmeyen haberleri oldu. Gençosman Köyünde, deyim yerindeyse felaketin eşiğinden dönüldü. Nişan yapılan evin ikinci katı, kalabalığın ağırlığını kaldıramayarak zeminle bir oldu. 1’i ağır olmak üzere geride 34 yaralı bırakan ilginç olay şöyle yaşandı: Balca Köyünden Bahattin Mıcık ve Gençosman Köyünden Tülay Yenitürk’ün nişan töreni için Gençosman Köyünde bir araya toplanan aile fertleri yeni yılın ilk gününde mutlu bir izdivaçın ilk adımını atmak istediler.

Bayburt 2011'e hareketli başladı. Tuzcuzade mahallesinde yaşanan yangın paniği ve akşamüzeri Gençosman Köyü’nden gelen göçük haberi yeni yılın ilk istenmeyen haberleri oldu. Gençosman Köyünde, deyim yerindeyse felaketin eşiğinden dönüldü. Nişan yapılan evin ikinci katı, kalabalığın ağırlığını kaldıramayarak zeminle bir oldu. 1’i ağır olmak üzere geride 34 yaralı bırakan ilginç olay şöyle yaşandı: Balca Köyünden Bahattin Mıcık ve Gençosman Köyünden Tülay Yenitürk’ün nişan töreni için Gençosman Köyünde bir araya toplanan aile fertleri yeni yılın ilk gününde mutlu bir izdivaçın ilk adımını atmak istediler.

İki aile ve yakınlarının bir araya geldiği Gençosman Köyünde, nişan töreninin yapıldığı iki katlı ahşap bina ağırlığa dayanamayarak çöktü. Odada bulunanlar alt kattaki ahıra düştü. İki aileyi bir araya getiren 2 katlı ahşap evde yaşanan mutluluk yerini bir anda korkuya ve dehşete bıraktı.

Büyük bir panik ve kargaşanın yaşandığı olay yerinde, kadın ve çocuklardan oluşan 33 kişi ise yaralanırken, üzerine sobanın üstündeki kaynar su dökülen damadın kızkardeşi Tuğba Mıcık (21) yandı. Tamamının çocuk ve kadınlardan oluştuğu yaralılara ilk müdahale köy sakinlerinden geldi. Kısa sürede olay yerine ulaşan Jandarma ve sağlık ekipleri tarafından kurtarılan yaralılar, ambülanslar ile hastaneye taşındı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Bağırtıya ve gürültüye koştuk”

Olay anında köyde yaşanan korku ve kargaşaya tanık olan köy sakinlerinden Hüsnü Özer, o an köyde yaşananları şu sözlerle anlattı: “Acı bir olay yaşadık. İlk olarak bağırtılara ve gürültüye koştuk. İlk müdahaleyi bizler yaptık. Hemen köy konağına haber verdik. Tüm köy ve misafirler buraya toplandı. O sırada Jandarma ve hastaneye haber verildi. Jandarma ekipleri ve 4 ambülans geldi. Ağır yaralıları ambülansa koyduk ve hastaneye yolladık. Şükürler olsun can kaybı yok. Allah kimseye göstermesin böyle olayları.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Yaralı Erzurum’a sevk edildi, 4 yaralı ise Bayburt’ta gözlem altında

Olay anının hemen ardından 32 olarak açıklanan yaralı sayısı ise 34’e çıktı. Bayburt Devlet Hastanesi’nde 4 yaralı gözlem altında tutulurken, vücudunda üçüncü derece yanık oluşan Tuğba Mıcık, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Hastanesi’ne sevk edildi. Hastane yönetimi tarafından verilen bilgiye göre vücudunun yüzde 25'inde yanıklar oluşan Mıcık'ın hayati tehlikeyi henüz atlatmadığı öğrenildi.

Aldığı darbe sonucu Marife Demir Beyin Cerrahi, Radiye Yenitürk Genel Cerrahi, burun bölgesinde kırık tespit edilen Emine Demir Kulak Burun Boğaz, gebe olan Aysel Mıcık ise Kadın Doğum servisinde doktor kontrolünde tutuluyor. Diğer yaralılar yapılan müdahalelerin ardından hastaneden taburcu edildi.

Mıcık ve Yenitürk ailelerine tekrar geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

GENÇOSMAN KÖYÜNDE SEFERBERLİK, YARALAR SARILIYOR

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.