Bayburt Postası

Bayburt’ta çirkin tahrik

Güncel

Bayburt Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu sınavları için Bayburt’a gelen bir grup öğrencinin sebep olduğu olaylarda gergin dakikalar yaşanıyor.

Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu sınavları için Bayburt’a gelen bir grup PKK yandaşının sebep olduğu ileri sürülen olaylarda gerginlik yaşandı. 
Edinilen bilgiye göre, Gençosman Mahallesi’ndeki öğrenci yurdunda kalan PKK sempatizanları yurdun binasından PKK'yı simgeleyen paçavraları asmaya başladı. Yurttaki diğer öğrencilerin müdahale ettiği olayı haber alan yüzlerce Bayburtlu vatandaş da yurdun önüne geldi.
Polisin havaya ateş açıp biber gazı sıkarak müdahale erttiği olaylarda, Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, MHP İl Başkanı Bekir Kasap vatandaşlara sükunet çağrısında bulundu.

Vali Ustaoğlu, durumun emniyet tarafından kontrol altına alındığını belirterek vatandaşlardan sakin olmalarını ve dağılmalarını istedi. Kısa süre içerisinde yaklaşık 500 aracın biriktiği yurt çevresinde asker ve polis yoğun önlem alırken, protokol üyeleri de vatandaşları dağıtmak için uzun süre uğraş verdi. 

Öte yandan vatandaşların ateşe verdiği öğrencileri taşıyan minibüs de itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. 

Ustaoğlu: "Kimsenin bu ilimizin huzurunu bozmaya hakkı yok"

Sabaha karşı yetkililerin girişimiyle son bulan olayla ilgili bir açıklma yapan Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, "Kimsenin bu ilimizin huzurunu bozmaya hakkı yok" dedi.

Doğu kökenli bir grup öğrenci ile 1-2 Karadeniz kökenli öğrenci arasında bir kahvedeki tartışmadan olayın büyüdüğünü söyleyen ve olayın Bayburt'ta düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin ardından yaşanmasının üzücü olduğunu belirten Vali Ustaoğlu, "Orada doğu kökenli gençlerin sözde Apo'yu savunduğuna yönelik propaganda yaptığı duyumu alan gençler bir anda toplanıyor. Gerekli tedbirleri alsak da gündemin sıcaklığı, gençleri ikna etme noktasında bizi uğraştırdı. Gençleri ikna ettik, grup dağıldı." dedi.
Vali Ustaoğlu, olayla ilgili savcılığın tahkikat yapacağını ifade ederek, şunları söyledi:

"Kimsenin bu ilimizin huzurunu bozmaya hakkı yok. Geldiğim günden beri Bayburt Türkiye'nin en huzurlu, en güvenli şehri diye sözlerimize başlıyoruz. Bayburt'ta biz buna müsaade etmeyiz. İlimizde gecenin bu saatinde başta ben olmak üzere tüm güvenlik güçlerimiz, hepimiz buradayız. Bununla ilgili ne gerekiyorsa en ağır şekilde, bunun karşılığını, cezasını görecekler. Bayburt'un imajını, Bayburt'un güvenini ve huzurunu kimsenin zedelemeye hakkı yok."

Olaya karıştığı belirlenen öğrenciler, vatandaşların yurt çevresinden uzaklaştırılmasının ardından ifadeleri alınmak üzere Bayburt Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan, Gümüşhane Valisi Okay Memiş de Bayburt'a gelerek yaşanan gerginliğin sona erdirilmesi için yürütülen çalışmalara destek verdi.

Yorumlar (17)

gönül 8 Yıl Önce

lütfen biraz daha ayrıntı verin son 1 saattir çocuğuma ulaşamıyorum son durum nedir

Iğdırlı 8 Yıl Önce

Biz Iğdır'dan geldik plakamız Iğdır plakası olduğu için bize saldırdılar.Biz kürdüz neden provokasyonculuk yapıyorsunuz 40 kişi geldik ığdırdan ve bu haberinizide savcılık makamlarına verecez.Kendini bilmez 3-5 çakkal ancak böyle haber yazar...Haberi silsen bile imajını aldık sizin hakkınızda dava açacaz...

bayram 8 Yıl Önce

Orda kayseriden Besyo sınavına giden kardeşlerim var şuan içerde mahsur kaldılar. Durumları iyi olmayabilir bu kadar masum öğrenci onların yaptığı serefsizligin bedelini içerdeki masum insanlar odemesin dışarıdaki insanlar onlarida dusunsun hepsi PKK lı değil. Onlar yarın sınava girecek abiler amcalar bırakın masum insanların günahını almayı PKK lı o.c suçu kardeşlerim sınava girecek iyi degiller.

Alp 8 Yıl Önce

Bu şerefsiz pkklılara gerekli ceza verilmesi şart yağlı kazıga oturtmak lazım

kadir 8 Yıl Önce

Protokol neden milleti sakinlestiriyor bugünün yarını var halk dogrusunu yapiyor ne sınavına sokuyorlar serefsizleri ne güzel kendilerini belli etmisler almasinlar sinava onları kabul eden o yurda ne demeli yurdu yakmadiklarina dua etsinler

vedat yılmaz 8 Yıl Önce

tepkıyı anında verınkı , bu hareketleri yapmaya curet etmesinler.

ALOŞ 8 Yıl Önce

Önümüz karanlık. Bu FETÖ Ülkemizi bölmek için uğraş verirken Ordu-Millet dayanışması sonucu kanlı darbe püskürtüldü. Bu FETÖ ye zamanında kulkurban olanlar şimdi çok pişman olmalıdırlar. Bundan cesaret alan pkk da Ülkede karışıklık çıkarmak için haince köşelerden çıkmaya cesaretleniyor. Tıpkı Kurtuluş Savaşı zamanında Ermeni katiller gibi. Onun için uyanık olmalıyız. Din istismarı yapan sahte şeyh bozuntularına geçit vermeyelim. Bu hain fetö ve sahte din tüccarlarının kafasını görüldüğü yerde ezmek için güvenlik güçlerimize bildirelim.

abc 8 Yıl Önce

Oyuna gelmeyin, bırakın istedikleri argümanı konuşsunlar istedikleri bezi assınlar. Amaç provakasyon denemesidir, uyanık olalım. Onları umursamadığımız gün bittikleri gündür.

Fatih 8 Yıl Önce

Sayın vekilin gayretleri gözünüzden kaçmış sanırım

milli 8 Yıl Önce

Akşam ben de tevafuk eseri orada yaşananlara şahitlik yaptım.Böyle provakasyonlara karşı dikkatli olalım.FETÖ ve PKK ittifak yapmış görünüyor...Öfke ile kalkan zararla oturur.Provakatörleri ve provokasyonlarını gördüğümüzde kendimiz çözmek yerine emniyete haber verelim.Allah korusun toplumsal hareketlerin nerede biteceğini bilemeyiz.Amaç Türk-Kürt kavgası bu süreçte bunu deneyeceklerdir.Kardeşliğimize zarar verecek anlık tepkilerden kaçınalım.Kürt kardeşlerimiz ile terör örgütü üyelerini ve sempatizanlarını karıştırmayalım...Güneydoğuda 15 Temmuz nöbetleri Terör örgütünü rahatsız etti.Bunu bozmaya çalışıyorlar...Aman sağduyu...

Kurunun yaninda yasta yanacakti 8 Yıl Önce

Bakin abiler ablalar dun o içeride PKK ile ilgisi olmayan yaz okulu için gelen öğrenciler varmis PKK yantaslarina yapin ama 15 temmuzda olduğu gibi haberi olmayan yaz okulu na gelen öğrencilerin sucu ne sizce benim şahsi dusuncem iyiyi kotuyu ayirt edip ole yapmaliydik Allahtan yaz okulana gelen suçsuz öğrencilere zarar gelmemiş.

rambo yağız 8 Yıl Önce

Bu itleri def edin yoksa tr nin en sakin ilini de karistiricaklar aman dikkat sakın oyuna gelmeyin can Bayburt

Bayburt seven 8 Yıl Önce

Bu tahrikler tarih boyu yaşanmıştır.fakat bazı kendini bilmez bir kaç sarhoşu o kitlenin arasına girip pırıl pırıl gençlerimizi galeyana getirmesini hayretle gördüm.olayın büyümemeside emeği geçen başta milletveki kavcıoğlu valimiz mete başkan ve bekir kasap beye ve aklı selim arkadaşlara sonsuz teşekkürler biz bayburt uz biz türkiye yiz..

iso 8 Yıl Önce

biz bu vatanı atalarımızdan emanet aldık öyle soysuzlara bırakmayız herkes haddini bilecek biz vatan delileri vatan için ölürüz o satılık köpekler şunu bilmeli mevzubahis vatansa gerisi teferruattır

CCS 8 Yıl Önce

Lütfen dikkatli olalım bunlar cep harçlığı karşılığında herturlu provakasyonlariyapacakkadarkucukbeyinli yaratiklarnet birileri ülkemizin temiz yerlerini hedef karkasacikarmak istiyorlar lütfen emniyet giclerimize güvenelim

sedat 8 Yıl Önce

Bu it soylarına taviz vermeyeceğiz Ulan Allahsız köpekler Bayburt sizin gibi kanı bozukları kabul etmedi etmeyecek. Siyasi liderlerimize Emliyet güçlerimize Askerlerimize dua etsinler.

uzman 8 Yıl Önce

yapmayın vatansever hemşerilerim zamanında b. arınç apoya sayın demek serbest bayrak asma serbest dedi haburdan davulla girdiler. İrler memleketlerine gitti onlara hiç bir şey olmayacak olan yine bayburtluya...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.