Bayburt Postası

"Tamam vazgeçtik", eleştirmiyoruz daha!

Gezi Çevre

Sen tut, herşeyi ama herşeyi eksik olsa bile ruhu ayakta olan Bayburt Kalesi girişine mermerden 'hayrat' yap!

Tüm Türkiye Dağlıca'ya kilitlenmiş, acıya boğulmuşken, belki yeri ve zamanı değil ama 'bu kadarını da' görünce sabredemedik!
Bir 'kent'
düşünün ki akan çeşmesi kalmamış!
İçilebilir olanlar neredeyse bir elin parmakları kadar!

"Kol"
kalınlığında ki "kışla çeşmesi"nin suyu nereye verilmişse artık, buharlaşmış kaybolmuş!
Çamlık boyunca 'bir önceki dönemden yapılmış", -bir ton masraf cabası- çeşmelerin hepsi "kukuman kuşu'
gibi, görüntü var ses yok!
Kırkçeşmesi desen "kuşa"
çevrilmiş!
Memleket susuzluktan, -nasıl olsa 'toz'u bol- teyemmüme başlamış!

Yani düşünün, işte o kadar "su ve çeşme sever"
bir kent!
Sen tut, herşeyi ama herşeyi eksik olsa bile ruhu ayakta olan Bayburt Kalesi girişine
mermerden 'hayrat' yap!
Pes doğrusu!

Silüet, estetik, malzeme, uyum, doku, ruh...
Bunlar da ne?

İzni kim vermiş?
İl Kültür Turizm Müdürlüğü!

Belediye nerdeymiş?
İl Kültür Turizm Müdürlüğü!

Valiliğin haberi var mıymış?
İl Kültür Turizm Müdürlüğü!

Yav bir aklı selim, bir insaf sahibi, bir bilmem ne?
İl Kültür Turizm Müdürlüğü!

Tek suçsuz, o hayrata para harcayan hayırsever!

Allah aşkına!
"Tamam vazgeçtik"
, eleştirmiyoruz daha!
Yapmayın bir şey!

Kürşat Okutmuş

Yorumlar (38)

serdar karaoğlu 9 Yıl Önce

Hakikaten nedir bu? Aynını sanıyorum Türk Dünyası Park civarında yapmışlardı o zamanda yakıştıramamıştım...

Metin 9 Yıl Önce

Bu nedir yeni türkiyenin eski yandaş doyurma yonteminden vazgeçmediğinin kanıtıdır. Eski alışkanlıklarından vazgeçemeyen yiyicilerin para kazandırma yontemidir. Bayburtlu taş ustaları dünyaya nam salmışken taş değilde mermerden yapılması utançtır aslında.yapanları yaptıranları zeka düzeylerinden dolayı kutluyorum.

Bayburtlu 9 Yıl Önce

......... rezil etmeyin bizi dunyayaa hicmi bir sey girmedinizz etrafinizda bi bakin etik olan malzeme ne olmali diyee o mermeri yapin diyeninde onu oraya kotan ustanindaaa taaaaaa ulan dilim varmiyorr .......

Tuğba Aygün 9 Yıl Önce

Çok doğru ve güvenilir haberleriniz sayesinde şu cahil memleketimin insanları belki birşeyler öğrenir... Yazık memlekete yazık... Başarılarınız daim olsun selamlar :)

mustafa 9 Yıl Önce

Keşiş Paharı nerede? Birazcık geçmişe saygı Biraz üst akıl lütfen

süleyman 9 Yıl Önce

Güzel bayburt umudun güzel insanlarına "cahil" diyen ukala Tuğba hanim hadi hadi o aydın kimliğiniz ortaya koyun da bi zahmet Özür dileyin.... ...... lüzumu yok.. hâşa .....

Taş ustası 9 Yıl Önce

Fotoselli bataryası eksik, ben de beğenmedim...

Bayburdi 9 Yıl Önce

Öncelikle Bayburt hakkında yaptığınız haberler ve sitenizin kaliteli ara yüzünden dolayı bir hemşehriniz olarak sizi takip ettiğimi bilmenizi isterim.Fakat son bir kaç haber de yaptığım yorumların yayınlanmaması ve buna mukabil aşağıda "öküzler" diye başlayan hakaret dolu yorumu yayınlamanızın açıkça tarafsızlığınıza zarar verdiğini bilmenizi isterim.Benim önceki yayınlanmayan yorumlarım paralel örgüt kolejini ziyarete giden mhp vekiline yönelik bir yorumdu.Kendimde milliyetçi bir insan olarak o yorumda vekilimizi eleştirmem sizi rahatsız etmiş anlaşılan. Eğer eleştiriye izin vermeyecekseniz o çeşmeyi yapan şahsın onurunu da biraz düşünün ve bari ona yapılan hakaretleri yayınlamayın.Bu arada mermerden yapılmış bu çeşme kale ziyaretçilerinin su ihtiyacını gidereceği ve bu güne kadar düşünülmemiş oldukça iyi bir hizmettir.(Memlekette sanki herşey çok estetik) Yapandan Allah razı olsun.Ayrıca Kırk Çeşmelerin eski halini hatırladıkça bu günkü hali çağ atlamış kadar güzel duruyor. Editör: Hakaret içermediği müddetçe yorumunuzun yayınlanmamış olması mümkün değil. Bizlere ulaşmamış olabilir mi? Eleştirileriniz için teşekkürler.

Saadet 9 Yıl Önce

Evet oraya bir çeşmeyapılmalımıydı bu ayrı bir konuda, yapılanın da oradaki tarihi dokuya uygun olması gerekirdi. Yani mermerden değilde sarı taştan yapımadı çok daha güzel ve uygun olurdu. Ben birde saat kulesine yapılan ışıklandırmadan dert yanmak istiyorum. Gece belki güzel görünüyor ama gündüz kulenin gövdesine yerleştirilen o spotlar çok ams çok çirkin görünüyor. Umarım bu konuyads dikkat çekersiniz.

Nejat 9 Yıl Önce

Aman ha.dikkat edin iki bucuk yıl once askeriyenin...demirözü Yönüne dönen yoldaki köprünün yanlış uygulama olduğunu ve burada çok kaza olacağını yazdım anama bile küfreden bayburtlular gördüm...toplumlar hakettikleri şekilde yönetilirler

Kara 9 Yıl Önce

Yokluk, insana kendini unuttururmuş. Burada yapilan akil ve izan yoklğundan. Hakikaten bırakın, dokunmayin o şehre. Kendi onuruyla yıkılıp gitsin daha Iyi.

ellemgullem 9 Yıl Önce

Resmi ilk gördüğümde rehber yada danışman bankosu sandım herhalde kaleye girenlere tanıtım yardım amaçlı broşürler koyarlar diye düşündüm,,,meğer çeşmeymiş:))))

Cenk 9 Yıl Önce

Bayburt'ta İl Kültür Turizm Müdürlüğü var mıydı?

hakan can 9 Yıl Önce

Belki güzel şeyler olur memleketimde umuduyla 30 sene bekledim.Ama baktım ki ne umudu memleketim 3-5 kişinin elinde kalmış iyice gerisin geriye gidiyor,kafalar hala değişmemiş,yöneticiler kapasitesiz ve beceriksiz,insana değer verilmiyor, topladım pılımı pırtımı memleket sevdamı içime gömdüm geldim Ankaraya.Allah sonumuzu hayır eyliye.

Kamil AKTAŞ 9 Yıl Önce

YAPANDAN ALLAH RAZI OLSUN DA , YA YAPILMASINA MÜSADE EDENLERE NE DEMELİ.........

ibrahim 9 Yıl Önce

Hiç olmamış...sarı taştan olabilirdi

Cengaver 9 Yıl Önce

Kardeşim yaptırıyorsun bari Bayburt Mermer Taşından yaptır, rengi bu kadar sırıtmasın. Kalenin mimarları hayatta olsa yukarıdan sizi taşlarlardı:)

ali soysal 9 Yıl Önce

taş konakların yerine beton apt yapanlar mezartaşı gibi çeşmeyi sanat eseri sandılar galiba eleştirmek bile abes yapanı da yaptıranı da falakaya çekmek lazım

Yetkiliye bilgi 9 Yıl Önce

Hayrat sahibinin bir kabahati yok. Ortada tarihi kaleye değil belki ama Bayburt'un taşı ve taş ustası meşhurdur” imajına tam bir zarar verme kabahati var! Sebebine gelince, yöreye has ürün kullanmamak bir yana dursun, ustalık, maharet, estetik bile uçmuş? Peki, tarihi kaleye neden zararı yok? Onun da sebebi ve esprisi şu: Bayburt'ta mevcut örneklerinde olduğu gibi el işçiliğiyle, doğaltaş sanatıyla uzaktan yakından bir ilgisi olmayan tamamı frezeden çıkmış birkaç parçayla böyle çeşmeler kurabilirsiniz. Fakat açık alana yapılan bu tip eserlerin -tek parça olmadığı için veya arka cephesi desteklenmediği için- soğuğa dayanma gücü düşüktür. Nitekim ve maalesef Bayburt'un doğası da bu çeşmeyi bu haliyle zaten kabul etmeyecektir.

akın 9 Yıl Önce

baytburt postası

tolga 9 Yıl Önce

yorumla olmuyor sanat aslanlar gelde yardım et kocum neden kalede abdest alıp namaz kılmasınlar kiilmasınlar dimi müdürüm en ii şekılde duşunmuş rahat olun

cingene 9 Yıl Önce

yenımı aklına geldı bayburt postası

seval 9 Yıl Önce

Yine Bayburt postası,yine olur olmaz eleştirileri.Siz kalenin çeşmesini bırakında gazetecilik anlayışınıza farklı bir boyut kazandırın.Çeşme kolay yıkılır yine yapılır da sizin bu bakış açınız nasıl düzelir onu bilemem.O kadar negatif enerjiniz var ki bunu bilgisayardan bile hissettirebiliyorsunuz.Aferin Bayburt Postası!,durmak yok yola devam Bayburt postas!ı,Heyir göresen Bayburt postası!

HALİL 9 Yıl Önce

ELEŞTİRMEK DE YOK. KİMSENİN GIK'I ÇIKMAYACAK. SADECE BİZ KONUŞACAĞIZ. BÖYLE BİR ANLAYIŞ SADECE DİKTATÖR YÖNETİMLERDE OLUR. TAMAM ÇEŞME GEREKLİ İDİ AMA MERMERDEN OLMASI HİÇ YAKIŞMADI.

ALPEREN 9 Yıl Önce

Memleketin yanına koyduğunuz yeter artık..YOK MU BU MEMLEKETTE BİR TANE AKILLI... HELAL SİZE BAYBURT POSTASI HELAL SANA KÜRŞAT VE MURAT OKUTMUŞ ..

ali izzet demirbilek 9 Yıl Önce

Her ne kadar "tamam, eleştirmiyoruz daha" gibi çocukça bir ifadeyle haberi yapmış olsanız da size gelen tepki haberi yapmanızla değil, haberi yapış şeklinizle ilgili. eleştirmeniz çok normal. ben de katılıyorum size. o çeşme orada o şekliyle olmamış. ama şehirde altyapı çalışması varken şehirdeki diğer çeşmelerdeki problemlerin bununla ne alakası var? bu üslup size yakışıyor mu? yılmaz özdil'e özenmişsiniz belli ki.. ama siz haberciliği bayburt'un sesi olmak için yapıyorsanız, yolunuz bu olmamalı.

Mahmut 9 Yıl Önce

Başkanın iyi niyetli açıklamalarına rağmen bu şekilde bir haber yapmanız yanlış. İnsanları yaniltmayin.dürüst olun.

bayAS 9 Yıl Önce

bugüne kadar tüm seçimlerde ak partiye oy veren biri olarak noktasına kadar katılıyorum daha öncede KORGAN köprüsünün hemen yanına beton döküldü, her tarafa başkanın isimlri yazıldı. bunları kabul etmek mümkün değil. siz eğer bir ili yönetiyor ve bunları göremiyorsanız kusura bakmayın eleştirileride dinlemek durumundasınız.

ali izzet 9 Yıl Önce

yorumunuzla ilgili bir şey söylemek istiyorum. iki önceki yorumda da belirttim zaten ama. problem eleştirmek ya da eleştirilmekte değil bence. eleştirinin biçimi de önemli. çeşmede problem olduğu aşikar. zaten başkan da konu hakkında açıklama yaptı. ancak haberin yapılış şekli bu mu olmalı sizce?

bayAS 9 Yıl Önce

ali bey ben kürrşat-murat okutmuşu tanımam bilmem. burada bazı yanlış uygulamalar söz konusu bunu da diğer haber siteleri gayet seviyeli bir şekilde kimseye bireyselde hakaret etmeden incitmeden kamuoyuyla paylaşmış. yerel medyanın bu gibi konuları dile getirmesi gayet normal.ben bu tip haberlerin (samimi ve yapıcı olduğu sürece) şehrimize faydalı olacağını düşünüyorum.

Mehmet Ali BOZO 9 Yıl Önce

"Bayburt Postası" kadar bu şehre hizmet edebilmek... İşte mevzu tamamen bu... Bizim "gören gözümüz", "işiten kulağımız","haykıran sesimiz"... Bu şehrin basın hayatına katmış olduğunuz kaliteniz bizlerin malumu... 63 yıllık bir "emeğin" ve " marka değerinin" hakkını teslim etmek her kadirşinas insanın üzerine bir borç...Kültür ve Medeniyet hayatımıza kattığınız herşey için teşekkürler "Bayburt Postası"... Bayburt,birazda "Bayburt Postası" dır anlayana.

vatandaş 9 Yıl Önce

Vizyon yok vizyon.bayburtun tek eksiği bu.13yıldır alt yapı sakızı çiğniyorlar.bu ilde belediye tabelası dışında belediye adına birşey varmı ALLAH AŞKINA.Alt yapı dedikleri altı aylık iş.ikdidar partisi İŞE ADAM BULMUYOR YANDAŞA İŞ BULUYOR BİR KIRIK KEPÇE İKİ KIRIK KAMYON AL SANA MÜTEAHHİT.Bekleki su akacak yol yapılacak.çok bekleriz çoook......

hasan 9 Yıl Önce

Bu ne şimdi olmuşmu yazık bunlarla ugraşacagıza bayburt gencine işi yerleri yapın sanayi esnafının elinden tutun mesela gel bul tarım makinalarında çalışan ustaların icatları makinalar. Tak!dire şayen helal olsun bunlara önem verin

Ahmet Çağıldak 9 Yıl Önce

Bilmediklerini de bilmediklerinin en güzel ispatı bu tür şeyler. Eskiden kızıyordum, şimdi kıs kıs gülüyorum. Bir niyeti gizli heveskar hayrat sahibi bir de 'mermer ustası' buldunmu tamamm! Bırakalım yapsınlar ki onların hizmet dedikleriyle dalga geçelim. Sanırım suyu akmaz ve üç yılda kaplama mermerleri dökülür, dökülmese de tasarım ve işçilik yüzkarası örneği olarak gelecek kuşaklar, bakıp bakıp ağlarlar mı gülerler mi bilmem. (Türk Dünyası parkındaki üç yıl dayanmıştı da..) Bayburt Postasını içtenlikle kutluyorum. Tarihi ve kültürel varlıklarımıza bilinçli, cesur ve delikanlı bir tavırla sahip çıkıyor.

Ahmet Çağıldak 9 Yıl Önce

Kendimi tutamadım. Ceşmeyi siyasi açıdan savunanlar eleştiri kültürü içinden gelmedikleri için bu habere karşı; akılıcı, tarihsel ve estetik dayanağı olan bir eleştiri getiremiyorlar hem de dürüst haberciliğe saygı duymuyorlar. Bu kuşak bunu öğrenemeyecek de umarım çocukları ve torunları..

Durmus Erdogan. 9 Yıl Önce

Bayburt, Bayburt olali boyle zulum gormedi.

bayburtrüzgarı 9 Yıl Önce

Eleştirmek gayet doğal bir şey, zaten başkan eleştirilere bir şey demiyor.Haberin Belediye ile alakasının olmadığı noktasına vurgu yapıyor.Kale Bahane edilip Bayburt' ta uzun yıllardır yapılamayan altyapıya cesaretle girişen başkanın başarısından korkan siyasi bir zihniyet düğmenize mi bastı.Seçimler yaklaşırken oy mu devşirmek istiyorsunuz.Başkanını hizmetlerini halk takdir edecektir.Başkan açıklama yaptıktan hemen sonra çöken yolu haber yaparak bel altı vumak kolay .Bunun yanına yapılan asfalt yolların resimlerini de koy ozaman sana objektif habercilik yaptın diyelim

Gürsel Karapınar 9 Yıl Önce

Yorumları okuyorum sap ve saman birbirine karıştırılmış..Bu icraat yanlış dan öte çok REZALET, kale ve taş işçiliğin yanında , mermerden çeşme sırıtmış uyum sağlamamış, yetkililer en kısa zamanda ,doğru olanı yapacaktır .Diyorum...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.