Bayburt Postası

Orta refüjlerdeki ağaç kesimine tepki

Gezi Çevre

Bayburt Belediyesi daha önce Cumhuriyet Caddesi'nde yaptığı ağaç kesimini orta refüjlerde de gerçekleştiriyor.

Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi daha önce Cumhuriyet Caddesi'nde yaptığı ağaç kıyımını orta refüjlerde de gerçekleştiriyor. 1994-1999 yıllarında Yavuz Şahin döneminde dikilen ve daha sonraki dönemlerde ise zenginleştirilen orta refüjlerdeki ağaçlar tamamen sökülüyor.
Adliye Sarayı önünden Endüstri Meslek Lisesi önüne kadar devam eden orta refüjlerde kepçeyle sökülen ağaçların yerine ise yeni fidanlar dikiliyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, mevcut olanı koruyup güzelleştirmek yerine yeni bir çalışma yapmak için tamamen yok etmeyi tercih etmenin ne anlama geldiğini çözemediklerini ifade ettiler.

Yeni imaj için

Öte yandan konuyla ilgili Bayburt Belesiyesi'nden açıklama yapıldı. Ağaçların kuru ve çürümüş olduğu gerekçesiyle söküldüğü ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Kavşak ve refüjlerde kuru ve çürümüş ağaçları söken belediye ekipleri, bunların yerine 8 ila 12 yaş arasında olan Ladin, Süs elması, Süs armudu, Süs kirazı, Smart mazı, Top mazı, Top akasya ve Meyland gülü gibi yeşil türleri toprakla buluşturuyor. Ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra kavşak ve orta refüjlerde, çiçek dikimi ve peyzaj çalışmaları gerçekleştiren belediye ekipleri, otomatik sulama sistemlerini de aynı zamanda yaparak, bundan sonra ağaç ve çiçeklerin sulamasını otomatik olarak sağlayacak. Ortalama 3000 ağaç ve 3000 de gül ve çalı cinsi olmak üzere toplam 6000 civarında yeşil türünü toprakla buluşturacak olan Bayburt Belediyesi, şehrin giriş ve çıkış güzergâhlarına yeni bir imaj kazandırmış olacak"

Yorumlar (36)

yABANCI 8 Yıl Önce

Nihayet gördünüz ve haber yaptınız ? Teşekkürler... Sizlerin aracılığı ile Belediyeye şunları sormak isterim ; 1- Üniversite girişinde bankamatiklerin olduğu bölümdeki ağaçlar hangi teknik gerekçe için kesildi? 2- Bölünmüş yollar ağaç vb. gibi fiziki engellerle ayrılırken ne oldu da Bayburt'ta bu alanlardaki ağaçlar kesildi? 3-Ağaç yetiştirmenin bu kadar zor olduğu bir coğrafyada yapılan çalışmaların teknik analizi yapıldı mı? Yapıldı ise kim yaptı? 4-Yollarda hendekler dururken işe ağaç kesmekle başlamak belediyeciliğin hangi ilkesine hizmet ediyor? 5-Kaldırımı genişletmek için yolu daraltan, yoldaki araç parklarına çözüm üretemeyen, kaldırımları da anlamsız yeşil alan bırakarak (ki hepsi bakımsız) tarafiği kendi eliyle keşmekeş hale sokan belediye de şehir plancısı bulunmakta mıdır? 6-Ağacı odun değil de CANLI olarak gören herhangibir belediye çalışanı mevcut mudur?

hasan 8 Yıl Önce

ne hale geldik , kendimizden başka hiç kimseyi beğenmiyor , yapılan her işi kötülüyoruz.. hadi siz bir alternatif sununda onu yapsınlar..adamlar ne güzel ömrünü tamamlamış ağaçların yerine yenilerini dikiyor..

aslan49 8 Yıl Önce

Trafik Güvenliği açısından ağaçların kesilmesi dogru karar destekliyorummmm

y.s 8 Yıl Önce

Bayburt belediye si iflas edenleri kurtarma cemiyeti acaba kimi kurtaracaklar milletin sırtından kimi zengin edecek ler.bu güne kadar bir tane doğru işleri var mı .yazık oldu Bayburt luya

evelemdevelem 8 Yıl Önce

Bir değil iki değil bu sökülen ağaçların tamamı nasıl çürür ve niye çürür acaba??? Bunun cevabını ararken belediyecilik adına başka şeylerde öğrenirsiniz inşAllah.

seko69 8 Yıl Önce

Belediyenin neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. eleştirilerin artık bir anlamı yok. çünkü karşılık bulmuyor. eleştiri, öneri, şikayet kabul eden ve dikkate alan bir belediye, bir parti, bir kamu idaresi yoktur. onun için bildiklerini okuyorlar.. Bu şehir her geçen gün çekilmez ve berbat bir hal alıyor. buradan esnaf arkadaşların dikkatini çekeyim. böyle giderse bu şehre gurbetçi gelmeyecek. ve sizler kazancınızdan olacaksınız.. böyle bir berbat şehre gelen de zoraki gelir... ona göre.. neyi desteklediğinizi, savunduğunuzu ve neleri görmezden geldiklerinizi bir analiz edin.. ne yazık ki bu pislikler, çukurlar, bu yaşanmazlık, bu şehrin üstünden kolay kolay kalkmayacak ve bizler kendimizi kandırmaktan öteye gitmeyeceğiz. AKP'ye 13 yıldır oy veren biri olarak içim sızlıyor. içim kanıyor.. iş bilmezlik, ve bunun getirdiği israfın haddi hesabı yoktur. buradan yetkililere sesleniyorum; BECEREMİYORSANIZ İSTİFA EDİN...

ADAMIN BİRİ 8 Yıl Önce

YAZIKLAR OLSUN SİZLERİ İŞBAŞINA GETİRDİĞİMİZ İÇİN .BİZE... SİZE DEĞİL... ..

ADAMIN BİRİ 8 Yıl Önce

ŞEHRİN HAFIZASINI YOK EDİYORSUNUZ. HİZMET BU MU? YAVUZ ŞAHİN VE EKİBİ BUNLARI SÖKMENİZ İÇİN DİKMEMİŞTİR HERHALDE. AKP BAYBURTTA İFLAS ETMİŞTİR. NACİ AĞBAL, ŞAHAP KAVCIOĞLU YAPILANLARI GÖRMÜYOR MU???? DUYMUYOR MU???? İL BAŞKANI NE YAPIYOR... BU ADAMA YAPTIĞI YANLIŞLARI HATIRLATACAK BİR MÜSLÜMAN YOK MU???

Mühendis 8 Yıl Önce

Belediye bünyesinde çalışan Peyzajcı ya da ziraatçiler bir açıklama yapsınlar konuyla alakalı. Tabi böyle bir teknik kadro var ise.

BAYBURT BAYBURT OLALI 8 Yıl Önce

Bayburt Bayburt olalı böyle zulum görmedi .Bayburt Bayburt olalı böyle belediye başkanı böyle ekip görmedi Allah ınızı severseniz ne yapmak istiyorsunuz nerede bu vali nerede bu vekiller nerede bu teşkilat nerede bu muhalefet bizler bu kadar sahipsizmiyiz nerede sayın CUMHURBAŞKANIMIZ nerede sayın başbakanımız agaçlar yaşlanmış diyorlar yirmi yaşındaki agaç yaşlı oluyor hadi yaşlandı veya yerini degiştirmek gerekiyor Mete bey mersedes alana kadar agaç sökme makinası alsaydınız sayın Mete bey her konuşmanıza ALLAH U taalanın isminle başlıyorsun ama yaptıklarınızla ALLAH u taalanın emrettikleri çok farklı herkeze saygılar belediye hariç.

mehmet kol 8 Yıl Önce

Bayburtlular trafik kurallarini hic bilmeikleri icin o agavlarin trafi ne kadar tehlikeye attiginida bilmez.ilk defa belediyenin yaptigi uygulamayi dogru buluyorum.cok gac seven bibtoplum iseniz bayburta yetlesen trabzonlularin koyleri ile sizin koyleri bi karsilastirin agac farkini gorursunuz

Meçhul 8 Yıl Önce

Yazıktır günahtır ya kolaymı büyüyor o ağaçlar ya şimdi ektikleri dahamı güzel Allah aşkına biri dur desin bunlara bir sonraki dönemdede gelen bunları söker olur biter koyun bayburt neolacak

alpertunga 8 Yıl Önce

go kart pisti yapılacak yer kalmamış gibi yüzlerce ağacın katledilip aslan dağına yapılıp. sonra da kimsenin gitmemi üzerine orman fidanlık arazisine yapılması gibi. çevre düşmanları

ah bayburt 8 Yıl Önce

beceriksiz adamların elinde oyuncak kaldın. gelen vurdu giden vurdu. ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim diyen atamızdan yeşil düşmanı kemde yeşilin en fakir ilinde yapılan soykırımdır

Vatandaş 8 Yıl Önce

Boş boş konuşmayı çok seviyorsunuz seçimlerde bazı vaadler alıp oyları sattınız şimdi dert yanmayin herkes hak ettiği gibi yönetilir.

Zuhahaha 8 Yıl Önce

Peyzajcı varmıymış mühendisler nerdrymiş kaç defa kazaya sebebiyet verirken bu ağaçlar bunları yazan kafalar mühendis peyzajcı sorguluyormuydu?Yolun ortasında ağaç ekimi hangi aklıevvelin hizmetiydi acaba eleştiri biraz mantıklı olmalı belediyenin en manyıklı işi bu oldu nettt o ağaçlar yolun ortasında olmamalıydı akılları başlarına geldi.

Bence bu işte protesto edilmeli 8 Yıl Önce

Ey bayburt lular 10 .15 gün önce sanayicilerin yaptıgı protesto şimdi yapılmalı nerede bu muhalefet partisi bu lararı kim almış belediye encümenlerinin bu işten haberi varmı park be bahçeler müdürünün mü marifeti bu iş yoksa başkanınınmı başkanım o söktürdügünüz çoruhun içindeki biritlerde o park ve bahçeler müdürünüz eseriydi unutmayınız.

Mühendis 8 Yıl Önce

Değerli zuhaaaaaaaaa rumuzlu yorumcu Genel anlamda belediyenin ziraat ve peyzajdan olusan bir yapılanmaya ihtiyacı var. Farkındaysan ya da şöyle diyeyim okuduğunu anlayan biliyorsan yol üzerinde kesilen ağaçlardan bahsetmemidim. Rabia Kadıoğlu na dikilen çiçekler felaket. Ha kestikleri ağaçların yerine diktikleri ne?? Çam... Farklı türlerde ki bodur ağaçlar dikilerek o kavşak değerlendirilebilirdi.

Bence bu protesto edelim diyenlerden... 8 Yıl Önce

Yıl 2012 veya 2013 öğretmenivinde düğünden çoluk çocuk çıktık arabayla gidiyoruz ,polis evi kavşağına geldik kavşağın ortasındaki sözüm ona ağaçlardan erzurum istikametinden gelen arabalar görünmediğinden arabanın burnunu mecburen çıkardım yolu görmek için , aynı anda yoldan hızlıca geçen araba benim arabaya tabiri caizse silme geçti , ya çarpsaydı ?Aile faciası olurdu Allah korudu, velhasılı bu işi yapan yani kavşağa mantıksızca dikili ağacı kim kaldırıyorsa park bahçe müdürümü belediye başkanımı bilmem ama Allah razı olsun olası trafik kazaları engellenir en azından.

Vatandaş 8 Yıl Önce

Bazı yorum yapan arkadaşlar diyorki kazaya sebebiyet için kesildi asıl kazaya sebebiyet veren yer demirözü köprülü kavşagının ayagı aracınızın burnunu yola çıkartmadan sağ yan yoldan geleni göremiyorsunuz gidin köprünün ayagınıda kesin yalakalık yapmayın trafik ışıkları var sonra siz böyle yanlışa dogru dediginiz müddetçe yalakalık yaptıgınız müddetçe bu şehirden bir numara olmaz bütün şehirde orta refüjde agaç var google yaz bakalım 20 yıllık agaç ömrünü tamamlamış oluyormu yalakalık yapmayın dogruyu söyleyin.

bayburtlu 8 Yıl Önce

aman abi mete memiş aslan dağındasn uzak tutalım ilk önce cumhuriyet cad şimdi orta refüş agaçları sirada aslan dağındaki camlar keser bu ya biz senden agacları keserek hizmet istemiyoz sen ilk önce git patates tarlası olan yolları yap hizmet budur mete başkan vAllah sana verilen oylar yazık oldu haram olsun

ÇAĞLAR 8 Yıl Önce

BU BAŞKAN ONDAN ÖNCEKİ ZAT ONDANDA ÖNCEKİ HEPİNİZ AYNI ŞEYSINIZ ZİHNİYET HEP KİRLİ BIRI GELI ÇORUHA BETON ATAR BİRİ GELİR 20 YILLIK GÜZELİM AGAÇLARI SÖKER NE GARİP TİRKI YERINE YINE AGAÇ DİKER YA GARDAŞIM ZİSİN BU MEMLEKETLE DERDİNİZ NEDİR YAHU NE ÇEKTİ BU MEMLEKET SİZDEN ALLAH AŞKINA ŞOLE BI 10 YILINIZA BAKIN BAKALIM BAYBURT TA YENİ NELER KATMIŞSİZNİZ HALKA FAYDALI NELER YAPMIŞSİZNİZ EGER BİR TANE VARSA HELAL OLSUN DERIM BI BAKIN YAHUUU....HESAP ER YADA GEÇ SORULACAK...

Hasan 8 Yıl Önce

Birinci yanlış, Trafik, temizlik, düzen vb. nedenlerle yetişmiş ağaçlar kesilmemelidir. Önemli olan o ağaçları orda veya başka bir yerde yaşatabilmektir. İkinci yanlış ise, bu olaydan üzerinden AK Parti düşmanlığı yapmaktır. Ne yani Memiş yüzünden Erdoğan'ı mı bırakalım. Geçiniz beyler...

Safak Güngör 8 Yıl Önce

Sayın Vali Ali Haydar olmasa bayburt çöl olmuştu.

Bayburt 8 Yıl Önce

Anayol üzerindeki ağaçların sürücülere engel olmaması lazım.Belediyemizde bu konuyu illaki düşüneceğini bilmek isteriz...Sökülüp sökülmemesini bu açıdan baz alalım

haberdeki resim olayın özeti 8 Yıl Önce

haberdeki resim olayın ne kadar doğru olduğunu ortaya koyuyor eski halininde resmi olsa aynı açıdan görürdük ne kadar tehlikeli ve saçma olduğunu resmen kavşaktaki araçlar birbirini görmüyordu kavşakta ağaç eken kimdi acaba asıl ona yazıklar olsun bu ağacı kesene değil

Cemalettin AYYILDIZ 8 Yıl Önce

Park ve Bahçeler ağaç mı diker, ağaç mı keser...Avrupa da bir ağaç için yapılacak yolun yönünü bile gerekirse değiştirirler. Bizde ise Mevcudu korumak ve kollamak varken, daha geliştirip güzelleştirmek varken 20 yıl emek verilmiş ve o hale getirilmiş ağaçları tümden kesmek var... ve bu resmen katliamdır. Her konuda olduğu Bayburt bu konuda da ne yazık ki çok tepkisiz.. Galiba biz böyle yaşamaya layığız.

Eyüp YAŞA 8 Yıl Önce

Bölünmüş bir yolda ve orta refüjde bulanan ağaçların trafik ile ne alakası var arkadaş. Bu resmen kıyımdır. Yazık değil mi o ağaçlara.. Devam edin.. Vilayet ormanına doğru gidin Ali Haydar Öner Vali nin diktiği ağaçları da kesin odun yapın evinize götürün.

İkram ÖZTÜRK 8 Yıl Önce

Bayburt Bayburt olalı Böyle zulüm görmedi....!!!!!

kadersiz Bayburt 8 Yıl Önce

Çoruh'u mahvettiğiniz yetmedi dikili birkaç ağacı da sökün tam olsun. Arkadaş bırakın yeni imajı filan dokunmayın yeter ki ! Bayburt o hâliyle bile daha güzeldir sizin muhteşem projelerinizden.!

Ali 8 Yıl Önce

Gezicimisimiz

Etem 8 Yıl Önce

Yeşil her zaman yeşildir. Kesenler utansın.

Bayburt lu 8 Yıl Önce

Belediye başkanı bu park ve bahçeler müdürü ile bir arpa boyu yol alman mümkün degil başkan iyi tahlil ediniz önceki olanları be şuan olanları yukarıdaki villaların birinde aynı agaçlardan var birileri belediyenin agaçlarını villalarınamı dikiyor

Singah69 8 Yıl Önce

Anası aglamis bayburtun iyice anasını aglatin.ya yeşil ağaç neden kesilir yerine yine ağaç dikilir bu nasil belediyecilik.acaba diktiğin o ağaçların kaçı tutacak.şehirde once kaldırım ve yolları düzenleyin sonra peyzaja geçersiniz.Ama o kafa nerde.neyse bunlardan çok da bisey beklemiyorum ne halleri varsayılan görsünler

cemal 8 Yıl Önce

İftira Suçu Şikayet Süresi İftira suçu, şikayete tabi suçlardan değildir. Suçun mağduru hem kişidir hem de iftira nedeniyle soruşturma başlatan veya idari yaptırım kararı uygulayan kamu makamlarıdır. Bu nedenle iftira suçunun soruşturulması veya kovuşturulması mağdurun şikayetine bağlı değildir. Savcılık suçun işlendiğini öğrendiği anda soruşturma başlatmak zorundadır. İftira suçu ile ilgili herhangi bir şikayet süresi olmamasına rağmen, savcılık suçun işlenmesinden itibaren 8 yıl içinde, yani dava zamanaşımı süresi içinde soruşturma başlatmalıdır. 8 yıllık dava zamanaşımı süresi geçtikten sonra iftira suçu soruşturulamaz.

BAHRİ 8 Yıl Önce

EVET ARKADAŞLAR BU BELEDİYE YÖNETİMİ CUMHURİYET CADDESİNİN SAĞINDA, SOLUNDA VE ORTASINDA BULUNAN BÜTÜN AĞAÇ VE YEŞİLLİKLERİ TRAŞLADI. ŞİMDİ SIRA ANA YOLDA VE ÇEVREDE BULUNAN AĞAÇLARI TRAŞLAMADA. TAM BİR KATLİAM. ANA YOLUN ORTA REFÜJÜNDE BULUNAN AĞAÇLAR TRAFİK YÖNÜNDEN YADA YENİ BİR AĞAÇLANDIRMA NİYETİ İLE KESİLDİ İSE ( BUDA ZAMANSIZ OLDU) GEREKLİ İDİ. AMA YİNEDE BEN BU YÖNETİMİ YEŞİL KATİLİ OLARAK ANACAĞIM. KİMSE KUSURA BAKMASIN. BU İŞİN PARTİCİLİKLE İLGİSİ YOK. KİM NE HİZMET YAPARSA ONUNLA ANILIR. SAYIN A. HAYDAR VALİMİZ GİTTİ AMA ASLAN DAĞINDAKİ AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI İLE BAYBURT'TA BİR İZ BIRAKTI. BEN ONU BUNU BİLMEM. ŞAHSİ HATALARI OLABİLİR SAYIN YAVUZ ŞAHİN BAŞKAN DÖNEMİNDEDE ANA YOLDA ŞU AN KESİLEN AĞAÇLAR DİKİLMİŞTİ ONUDA ÖYLE ANALIM. BU BELEDİYEDE BAŞKAN DAHİL İŞ BİLEN BİRİ YOK. BELEDİYEYE ACİLEN ÇOK İYİ İŞİNİ YAPACAK ŞEHİR PLANCISI, ÇEVRE MÜHENDİSİ, PEYZAJDAN ANLAYANLAR ALINSIN.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.