Bayburt Postası

MHP'nin o afişine 'gurbetten' tepki geldi

Genel Seçimler

Bayburt dışında faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları Milliyetçi Hareket Partisi tarafından billboard reklamlarında kullanılan slogana tepki gösterdi.

Bayburt Postası - Bayburt dışında faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları Milliyetçi Hareket Partisi tarafından billboard reklamlarında kullanılan slogana tepki gösterdi.

MHP'nin kullandığı "50 gündür değil, 50 yıldır sizinle" sloganını Bayburt dışında yaşayan Bayburtluları rencide edecek ifade olarak niteleyen dernekler, siyasetin Bayburtluluk kimliğine zarar vermemesi gerektiğine vurgu yaptılar.

24 dernek başkanının imzası bulunan açıklama şöyle:


"Bayburtlu Dernekler ve STK’lardan açıklama

Bizler, ekonomik sebeplerle veya iyi birer eğitim almak, topluma ve ailesine yararlı birer vatan evladı olmak için doğup büyüdüğümüz topraklardan ayrılarak, ülkemizin dört bir yanına dağılan Bayburtluları temsil eden sivil toplum örgütleriyiz.

Yaşadığımız kentlerde Bayburtluluk kültürel kimliğimize sıkı sıkıya bağlı olarak, ata toprağından uzak olmanın sıla özlemini, yaşadığımız şehirlerde güç birliğine dönüştürüp, bu güç birliğini Bayburt’umuzun sosyo-ekonomik hayatına, kalkınmasına, güçlenmesine katkı için sarfetmek, bizim aidiyet duyduğumuz bu topraklara borcumuzdur.

Ülkemiz yeni bir seçim atmosferine girerken, siyasi partilerin rekabetten doğan hararetle, birbirlerine üstünlük sağlamak adına, Bayburt dışında yaşayan biz Bayburtluları rencide edecek söylemlerden uzak durmalarını temenni ediyoruz.

Siyasetin ahlak, erdem ve sorumluluk duygusu içinde, siyasi rekabet için üst kimliğimiz Bayburtluluğa zarar verecek gündelik söylemlerden kaçınmamız gerekir.

Bu hususa herkesin riayet etmesini talep etme hakkımız olduğu inancındayız.

Bizim yegane arzumuz, demokrasi şöleni olarak nitelendirilen
seçim çalışmalarında siyasi nezaket ve erdem üstün olsun,
bu seçimlerde kim kazanırsa kazansın, kazanan Bayburt olsun, birlik ve beraberliğimiz daim olsun.

Adnan Bayram/Ankara Bayburt Derneği 
Ali Cengiz/Rize Bayburt Derneği 
Ali Kemal Birgül/Marmara Bayburtlular Derneği 
Bülent Korkmaz/İstanbul Bayburtspor Dernek Başkanı 
Cemalettin Korkmaz/ Bursa Bayburt Dernek Başkanı 
Emin Çavdar/Silivri Bayburt Derneği
Faruk Kılıçarslan/Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği
Fikret Aktaş/İzmir Bayburtlular Derneği 
Hamza Aytemur/Antalya Bayburt Derneği 
Halis Sarıdoğan/Ümraniye Bayburt Derneği 
Halis Önal/Dede Korkut Derneği 
İbrahim Karaaslan/Eskişehir Bayburtlular Derneği 
Kaya Çakır/TrabzonDedeKorkut Dernek Başkanı 
Köksal Saka/Türkiye Bayburtlular Federasyon Başkanı 
Lokman Saraç/Bayburt Eğitim Kültür Hiz. Vakfı 
Mehmet Akşit/Gazi Osman Paşa Bayburt Derneği 
Mustafa Yarımer/Almanya Duisburg Bayburtlular Derneği 
Murat Karamavuş/Tekirdağ Dernek Başkanı 
Nuray Genç/Balıkesir Körfez Dernek Başkanı 
Osman Öztürk/Şair Zihni Bayburt Derneği 
Selami Hacıarifoğlu/Demirözü Dernekler Birlik Başkanı 
Şahin Yücel/Bayburt Maltepe Derneği
Yener Aktan/Kocaeli Körfez Bayburtlular Derneği 
Yüksel Kaymak/Ankara Bayburt Gölbaşı Derneği"

Yorumlar (81)

Kaleardı 9 Yıl Önce

Hayır şimdi tepki veriyorsunuz da afişte yazanlar yanlış mı? Bu millet sizin ısmarlama adaylarınızı seçmek zorunda mı? Bayburt dışından Bayburt'a ahkam kesmek çok kolay, madem çok düşünüyorsunuz Bayburt'u gelin burada yaşayın.

metin kaçan 9 Yıl Önce

ben bayburtta yaşamıyım,iki nesil sonra torunlarım bayburt adını,haritada yerini bilmesin,bulunduğum şehirde rahat güzel yaşıyayım,senede 3 hafta bayburta gideyim,sonra da bayburt hakkında ahkam kesiyim,yok öyle bir şey bayburt bu kadar seviliyor,önemseniyorsa yap yatırımını,gel burada yaşa,şehri geliştir,sonuna kadar söz hakkın olsun.hele hele şehir yönetimini ilgilendiren bir konu ile alakalı şehir dışından yorum yapılması çok saçma.

Bülent 9 Yıl Önce

Bende ak partiliyim. Allah var dışardan gelip bize akıl veren hem adaydan hemde onları destekleyenlerden rahatsız oluyorum. Kadri hoca benim ak partili olduğumu bilir. Bende bir bayburtlu olarak meclise gidecek olsam kadri hocanın yanına giderim. İthal ama kendi partimden adayların yanına gidemem. Tamam dışarda yaşayan hemşerilerim en az benim kadar bayburtludur ama hem dışarda yaşayıp hemde benim vekilimi tayin etmesinler. Bizim aklımıza ve secimimize azıcık saygı duysunlar..

Polat 9 Yıl Önce

Bu sivil toplum kuruluşları ne zamandır bir partinin yayın organı haline geldiler? Bu afişte tepki verilecek bir şey görmüyorum ben.Sivil toplum kuruluşları da böyle saçma sapan siyasi diyaloglara gireceklerine Bayburt ile ilgilensinler.Memleket tozun pisliğin içinde uğraştıkları işe bak.Bayburt un sağcısı da var solcusu da.Hiçbir sivil toplum kuruluşu böyle saçmalıklar yapmamalı.

Köylü 9 Yıl Önce

MHP li arkadaşlara soruyorum Güneydoğuda sandıkların taşınmasına MHP nin ikinci adamı Oktay Vural niye karşı çıkıyor, ortalığı yaygaraya veriyor akrabaları 500 metre daha fazla yürüyecek ondan mı yoksa HDP nin oyunun düşmesinden mi korkuyor bu nasıl milliyetçilik. Bunları MHP li arkadaşlar görmüyor mu .Bu adam kime çalışıyor sayın Bahçeli bu adamı yıllardır bu görevde niye tutuyor. Sayın Vural ın arkasında hangi güçler var kimlerle irtibatı var.

mustafa eren 9 Yıl Önce

şimdi bu dünyanın dört bir yanındaki 24 STK ne zaman bir araya gelmişte bildiri yayınlamış onu bi açıklayın hele ?

mustafa eren 9 Yıl Önce

köylü kardeşim oktay vural'a sorduğun soruların aynılarını c.başkanına ve başbakanına sor, aldığın sorunun cevabını burda bizede paylaş eğer alabilirsense

KÖYLÜ 9 Yıl Önce

Bayburt bu içi boş sloganlardan ne zaman kurtulacak önce Yerlimesin yapancımısın , sonra köylü müsün şehirlimisin daha sonra Şingahlımısın değilmisin en iyi Bayburtlu Bayburtta en fazla faydası olan kişidir, gerisi safsata .MHP arkadaşlar herhalde Bayburtta 50 yıl yaşamayanlardan da oy istemiyordur.Bayburtta yaşayan yabancılardan , memurlardan,öğrencilerden oy istemiyorlar.Bu nasıl kısır milliyetciliktir, nasıl kafa yapısıdır,erkek olan Bayburtta 50 yıl yaşamayanlardanda oy istemez sloganının arkasında durur.

Sefer 9 Yıl Önce

Adam okumak için, şehir dışına çıkmışsa, okuduktan sonra ülkenin başka şehirlerinde üstün hizmetler yaptıysa, sonra gelip de bayburtta taş taş üstüne koyduysa bunu Bayburtludan saymamak kimin haddine. sana şu bayburtlu bu bayburtlu değil deme hakkını kim veriyor, Hem dışarıdaki, Yaşar Paşa ile övün, hakan çalhanoğlu ile övün, Kenanla, naciyle övün, sonra iş siyasete gelince onlar bayburtlu değil de... Bayburtta bişey yapılır o zaman nerede bu dışarıdaki bayburtlular dersiniz, ankaraya işiniz düştü mü nerede bayburtlu var diye arar sorarsınız... bu iyi olmadı hemşerim...

Polat 9 Yıl Önce

Sivil toplum kuruluşları partiler üstü olmalıdır.Bu şekilde bir bildiri yayınlayarak kendilerini komik duruma düşürmüşlerdir.Üyeleriniz sadece hükümete mi oy veriyor? Tüzüğünüzde böyle siyasi açıklamalar yapabileceğiniz mi yazıyor? Bu olay da göstermiştir ki bu derneklerin Bayburt un gelişmesi adına bir faaliyette bulunmaları mümkün değildir!

Asım Koca 9 Yıl Önce

Çok komik. Anlamıyorum dernek başkanları en son ne zaman bayburta gitti. Kadri bey hep bayburttaydi ama . Neye göre tepki veriyorlar. Bunlar tamamen siyasi dernek haline gelmisler. Gayet güzel vede anlamlı bir afiş. Buna dernekler niye tepki veriyor. Sadece cenaze olduğunda (oda nadir olur) birde 21 şubatta bilet satarak kültürel bir iş yapmış gibi kendini ortaya koyan dernekler bugün parti sözcülugu yapmalarını ben kınıyorum. Başta istanbul derneklerini.

Sefer 9 Yıl Önce

Madem çok yaşayanlar daha Bayburt'lu niye 50 yıllıkları koydunuz, 90 yıllık aday koysaydınız, o daha bayburtlu bu hesaba göre :P

bayburdum 9 Yıl Önce

Bayburtda yasamayan bilemez sorunlarımızı bize bizimle beraber yasayan ve bizimle olan vekil gerekli dışardan gelip bize vekil olacak biri degil,ona bakarsanız 30 sene bayburda vekillik yapmış ulku güney bile suan yok çocuğu böyle bayburtu tanımaz

Asım Koca 9 Yıl Önce

Sevgili köylü. Bu yazınız ap açık bir itiraftir. HDP nin oylarının düşürülmesine yönelik bir adım olduğunun. Bunu biz size söylesek itiraz ederdiniz. Evet adam oy hirsizligina karşı çıkması normal değilmi :))

Köylü 9 Yıl Önce

Asım Koca kardeşim oy hırsızlığının nasıl yapıldığını görmek istersen MHP Artvin adayı Muhanmet Altunal ın videosunu seyretmeni tavsiye ederim .HDP güneydoğuda böyle yapıyor anladınmı şimti herhalde bana hak verirsin

Öğrenci 9 Yıl Önce

50 yıldır Bayburtta yaşamıyorum, Bayburtta MHP ye oy vermiyorum

Öğrenci 9 Yıl Önce

50 yıldır Bayburtta yaşamıyorum , Bayburtta MHP ye oy vermiyorum

gar-gış-gıyamet 9 Yıl Önce

değerli STK'lar gözlerimi yaşarttınız, yine zurnanın zırt dediği yerden kafanızı çıkardınız. bugüne kadar bayburt'un hangi problemine ne tür bir açıklamanız oldu, onları da açıklarsanız memnun oluruz.

Adem Kantar 9 Yıl Önce

İlkeli Bilgili Dürüst.Seninleyiz Kadri Karabeyoglu.İt ürür kervan yürür.

Bayburt yaşamayan Bayburt lu... 9 Yıl Önce

Oncelikle Bayburt lu olmak Bayburt ta yaşamakla olmuyor. Sayın vekil 50 yaşında olduğu için 50 yıldır Bayburt ta yaşadığı için bizi destekleyin diyor. Doğru da diyor. Bayburt ta yaşayan her daim orda olan oranın sorunlarını daha iyi bilir. Gelelim Bayburt dışındaki Bayburt derneklerine. Sizler siyasetçi mi oldunuz? Yoksa bir parti destekler mi oldunuz? Sizler Bayburt vekil sayısı 2 ye çıkması için bir partiyi desteklemek için mi çalıştiniz? Kaldı ki bu listedeki başkanlar dan haberi olmadan ismi yazılmış olan başkanlar olduğu, dernekcilik ile siyaseti karıştırmayan başkanlar olduğunu bilmemiz gerekir.

Köylü 9 Yıl Önce

Dürüstlük 10 yıllık Sağlık İl Müdürlüğü döneminde mesai saatleri içinde devlet Hastanesine gitmek için Özel doktor muayenesine gitmeden Hastaneye kabul edilmemek midir. Vatandaşın cebinde doktorların elini kim soktu bu duruma kim müsaade etti. Dürüstlük makamın hakkını vermektir.Hukukta Kusur karinesi var

Memur 9 Yıl Önce

Bende 50 yıldır Bayburt’ta yaşamıyorum yabancıyım MHP bendende mi oy istemiyor. Bizi niye dışlıyor bu nasıl milliyetçilik , öyleyse MHP ye oy yok

mustafa eren 9 Yıl Önce

kendinde memur sıfatını bulup yurt dışında yaşadığını ve mhp ye oy vermeyeceğini söyleyen yorumcu ya; şu sokaklarda ki çöplükler, pis kokular viraneye dönmüş eski ev yıkıntıları, kesik suyumuz hasta olan çocuklarımız ... olan bayburta oluyor.. gardaş var git sen mhp ye oy verme..biz seninde isteklerine çare oluruz.

Mehmet 9 Yıl Önce

Adam gayet güzel birşey söylemiş sn kadri karaoğlu 50 gündür değil 50 yıldır bizimledir.Bu adam aday olmadan öncede milletin içindeydi aday olduktan sonrada milletin içinde.Sn dernek yöneticileri burada sizin zorunuza giden ne oldu anlamadım bugüne kadar bu millet sizin eğlenceden konserden başka ne hayırlı faliyetinizi gördü zorunuza gitmesin adam gibi adamdır karaoğlu

Bünyamin Seymen 9 Yıl Önce

Bayburt' U bilmeyenler böyle tepki gösteriyorsa, doğru yoldasınız Sn. Karaoğlu. Allah yardımcın olsun.

Mehmet 9 Yıl Önce

Memur rumuzlu cahil arkadaş bu yorumumu sen iyi oku adam bu memleketin soğuğunda üşüdüm bu memleketin yağmurunda ıslandım demiş 50 yıldır bu memlekette yalıyorum demiş seni dışlayan laf nerede burda daha okuduğunuzu anlayamıyorsunuz kalkıp yorum yapmasın

Bayburt ta yaşamayan Bayburt... 9 Yıl Önce

Bizim yegane arzumuz, demokrasi şöleni olarak nitelendirilen seçim çalışmalarında siyasi nezaket ve erdem üstün olsun, bu seçimlerde kim kazanırsa kazansın, kazanan Bayburt olsun, birlik ve beraberliğimiz daim olsun. :diyen STK başkanları nasıl olurda başka bir partiyi karşınıza alıp açıklama yaparsınız. BU YAZILAN TEMENNİ YE KATILMAMAK MÜMKÜN DEĞİL AMA TARAF OLMADAN YAPIN LÜTFEN. SİZ GAZETE YAYİMCİLARİDA O 24 BAŞKANIN HEPSİNİN İMZASI OLDUĞUNDAN EMİN OLUN. İMZASI OLMAYANLARI DA İMZALARI VARMIŞ GİBİ GÖSTERMEYİN... İŞİNİZİ DOĞRU YAPIN. O BAŞKANLARIN VE İSİMLERİ OLMAYAN DİĞER BAŞKANLARIN HEPSİ BAYBURT VE BAYBURT LU ICIN BİRSEYLER YAPMAK İÇİN ORADALAR. SİYASETİNİZE ALET OLMAK İSTEMEYENLERİ ALET ETMEYİN. ALET OLMAK İSTEYENLER OLABILIR. ONLARI TUTAN YOK.

Serdar 9 Yıl Önce

Bayburt derneklerinin saygıdeğer başkanları. Derneklerimizi siyasi partilerin hizmetine sunma hakkınız varmı. Derneklerimizden bazılarının akp ile dogrudan ilişkili olduğunu biliyoruz peki buna hakkınız varmı. Demirözü dernek başkanı mhp li olduğu için vekiliniz kendisi ile tartışmışmıdır. Mhp milletvekili kadri bey herhangi birinizle akp li oluşunuz nedeniyle tartışmışmıdır. Bildiri yayınlamanız için hepinizi olmamakla beraber sizleri aramışmıdır. Sizleri mhp ye karşı kışkırtmak istediğini farkedebilmismidir. Bu bildiride her dernek baskaninin imzasi var midir. Gıyaben isim yazmak dernek başkanlarını kullanmak değilmidir. Bu bildiriyi kendi elleriyle basına veren kimdir. Sizin bu afişteki slogandan anladığınız bumudur. Bayburtu hiç görmemiş ama ben bayburtluyum diyen dışarda benim tanıdığım bir çok insan var. En az benim kadar bayburtludur her birisi Ancak söz konusu idarecimi belirlemekse bi zahmet benim düşünceme saygı duyulsun. Benimle birlikte bayburtun camurunda yürüyen ayazında üşüyen en az akp adayları kadar saygın ve en az onlar kadar türk ve dünya siyasetine hakim bir adayı tercih etmem konusunda bana müdahele etmesinler. Google den 225 bin dolarlık saat yazdığımda gorsellerde resmi cikan

tarafsız 9 Yıl Önce

Mustafa Eren bey sen belediye seçimleri ile milletvekili seçimini karıştırıyorsun zamanı gelince Mete beye hep beraber hesabını sorarız MHP genel başkanı 7 haziran geçesi iktidarda yer almayız demetimi muhalefet milletvekili ne yapabilir Kadri bey 5 aydır ne iş yaptı bir örnek yazabilir misin

Dışarıdaki Bayburtlu 9 Yıl Önce

Afiş siyaseten doğru ve etkili ama etik açıdan yanlış. Ancak, Dernek Başkanlarının, başkanı oldukları dernek adına bildiri yayınlaması külliyen yanlış. Dernek tüzüklerinin tümünde "siyaset üstü" ilkesi vardır. Bakın, şu soruları soranlara verecek yanıtları var mı başkanların. (Değer verdiğim bir yiğit Bayburtlunun -ki Bayburt dişinda yaşıyor- sayfasından alınmıştır.) bidiri yayınlayan sayın dernek başkanlarıma. siz bayburt ta oturup türk diye bir ırk yok diyen adama ulan sen ne diyorsun diyebildiniz mi ? siz bayburt ta kürsüden düşünebiliyormusunuz bayburt ta falan ca lise bile var demek sureti ile bayburt u ve bayburtluyu küçümseyen adama.hiç olmaz sa üzüldüğünüzü gösterebildiniz mi ? siz bayburt un ikinci millet vekili benim diye açık çek vermiş gibi görünen adamın kapısına dayanıp.bayburt un sorunlarını anlatabildiniz mi ? sizler toplanıp meclise gidip bayburt un ve bayburtlunun sorunlarını ilgililer e anlatıp çözmeleri için baskı uygulayabildiniz mi ?

Dışarıdaki Bayburtlu(2) 9 Yıl Önce

siz şu sıralar sırf seçim kazanma mülahazası ile bayburt a kaynak aktaran adamlara .madem bunu yapabiliyordunuz neden daha evvel yapmadınız diye sorabiliyormusunuz ? bir partinin adayları biz elli günlük deyil elli yıllık bayburtluyuz dediler diye o sözün muhatabının kim ve ya kimler olduğunu bile bile niye alınganlık gösteriyorsunuz ? sayın başkanlar sizler benim gözüm de partiler üstüsünüz ve öyle kalmak durumundasınız.seçimlerde taraf olamazsınız bu size yakışmaz. sagıyla.

ALİ 9 Yıl Önce

Ey dernek başkanları siz kimsiniz ya kendinize yermi açıyorsunuz elbetteki bayburtu temsil edenler bayburtta yaşayanlar olmalıdır. Milletvekili olmak için seçim zamanı bayburta koş sair zamanda ne bayburtu ne bayburtluyu düşün. Bu dernek başkanlarının hepsinin fikri alındımı hiç sanmıyorum bu işi kullanan yandaşlar yalakalık olsun diye bu işe giriştiler bu dernekleri tanımıyoruz

milliyetçi sosyal demokrat 9 Yıl Önce

Amerikan senatörlerinden Türkiye aleyhinde imza toplayan cemaatçi ihanet çeteleri ile birlikte olanlara Bayburtta oy yok bunu bilesiniz, bunlar Güneydoğuda PKK destek veriyor Bayburtta MHP.ye Biz sosyalizme devam

Aidiyet 9 Yıl Önce

İnsan var olan bir sorununu HABER yaptırırmı? ALLAH edecek yaptırıyor. Cevap: AİDİYET... BUR DA EN ÖNEMLİSİ BU HABERİ YAPTIRANLAR DERNEK BAŞKANLARINDAN BÜYÜK İHTİMALLE RİCADA BULUNMUŞLAR BÖYLE BİR BEYANATA İMZA ATARMISINIZ DİYE, TABİ AZ OLMAKLA BERABER DERNEK BAŞKANLARIN İSİMLERİ YAZILMIŞ... CAN ALICI NOKTA İSMİ YAZILI OLANLARDAN HABERİ OLMAYANLAR VAR.. Hala BAYBURT u tanıyamamışlar biz BAYBURT ta KIRK kardeşiz herkes birbirini tanır haber ve düşüncelerin kimlere ait olduklarını çok iyi biliyoruz... Lütfen bir şey yaptırırken çok akıllı olduğunuzu düşünmeyin...

Beşiroğlu (1. Yorum) 9 Yıl Önce

SİZİ BÖYLE HANGİ GÜÇ VE SAİK ORGANİZE ETTİ..? Hayret..! Nasıl bir araya geldiniz..? Bu bir araya gelmenize sebep afiş ne menem bir infial etti ki sizde; (açıkladığınız malum ve haklı sebeplerden dolayı) 50 yıldır gittiğiniz yerde aday olamadınız da, memleketi 50 gün dahi terketmeyen, son derece haklı bir bir gerçeği gözünüze, gözümüze iteledikleri için memleketin her türlü çilesine gögüs geren ÖZ EVLATLARINA BU MİNVAL BİR SİYASİ ATRAKSİYON (ayak oyunları) ÇEKİYORSUNUZ..! Evet içinizde tanıdığımız ve sevip saydığımız dostlarımız da var, hatır bilenin hatırı olur; elbette ve sözde gurbette yaşayanlar adına yaptığınız bu deklerasyon sizin hakkınız olduğu kadar, gurbette yaşayan bir hemşehriniz olarak sizi kınamak ta benim en doğal hakkımdır herhalde. İçinizden bir kısmınızın Dernek Lokallerini mevcut iktidarın İLÇE BAŞKANLIĞINDAN DAHA FAAL bir MERKEZ YAPTIĞINIZI bilmiyor muyuz zannediyorsunuz..! (Devamı ikinci yorumda)

Beşiroğlu (Yarum 2) 9 Yıl Önce

Hepiniz bal gibi SİYASET YAPIYORSUNUZ, lakin Bayburt Dernekler Başkanları yiğit insanlardır, keşke derneklerin ADINA, TABELALARIN arkasına sığınarak değilde, sade kendi adınıza yapsaydınız bu açıklamalarınızı, daha saygıdeğer olurdu... bir de bu bakımdan KINIYORUM hepinizi...

sinan 9 Yıl Önce

Dışardaki bayburt dernek başkanlarından bir ricam var. Sayın başkanlar büyük bir çoğunluğunuz akp teşkilatı gibi çalışıyorsunuz bunu biliyoruz. Lütfen gücünüzü ispat edin akp listelerine yaşadığınız yerden aday yerleştirin. Bir tane alim erdemir 25. Sirada Samsundaki dernek bayburttaki siyasete karışmıyor ama samsundan bir bayburtlu hanım efendiyi meclise gönderiyor. Peki ya siz. Her seçim bayburta birer aday gönderip bayburttaki Hazır seçmenin sırtına binmeye çalışıyorsunuz. Bırakın bayburtta yaşayanlar olarak kendi kararımızı kendimiz verelim. Sizde 15p hin civarındaki bayburtluyu arkanıza alarak istanbuldan vekil gönderin. Ankara derneği samsun derneği gibi sizlerde vekil gönderin saygı duyalim. Son olarak bir dernek başkanı arkadaşım var aradım benim böyle birseyden haberim yok dedi. Ama listede ismi var. Burdan birşey çıkmaz akpli arkadaşlar. Güneş balçıkla sıvanmaz..

watandaş 9 Yıl Önce

bu da sana kapak olsun murat

sefer 9 Yıl Önce

Bayburtluyu dışarıdan içeriden ayıran afiş yapmak abestir. her yerde dışarıdaki bayburtlularla övünmeyi çok iyi biliriz, şu bayburtlu bu bayburtlu diye ama siyasete gelince sen bayburtlu değilsin denmez, bu yakışmaz. Bir de bu dernek başkanları haberim yok dediler diyenler sallıyorsunuz, kimse çıkıp benim haberim yok demedi. Demirözü dahil...

MEMUR 9 Yıl Önce

Mehmet bey Bu afiş içi boş Bayburt milliyetçiliğinin son sloganıdır. Siz zamanında Bayburt u köylü şehirli diye kategorize etmediniz mi, sınıflandırmadınız mı, şimdi bu sınıflandırmaya doz yutma ile buz tutma eklediniz Allah size akıl versin doz yutma , buz tutma ile bu memleketi yönetecekseniz vay Bayburt’un haline . Siz Bayburt’ta yaşayan Bayburt’ta hizmet veren öğrencileri , memurları , polisleri , müdürleri ,daha den Bayburtlu kabul etmiyorsunuz .. En büyük Bayburt milliyetçisi Bayburt’a en iyi hizmet verendir niye anlamak istemiyorsun.

Polat 9 Yıl Önce

Derneklerin siyasete katılması kabul edilemez bir yanlıştır.O zaman ne demirözünü ne aydıntepeyi ne de bayburtu temsil ediyorsunuz.Siz bir siyasi partinin yayın organı gibi hareket ediyorsunuz.Dışarıdaki Bayburtlulardan da ricam böyle derneklere üye olmayın.Milletin aidatı ile kurulan dernekler kimsenin babasının malı değildir.Her partiden her görüşten üyeleri var.Söz konusu derneklerin hatalarından en kısa sürede dönmelerini temenni ediyoruz.

Burak Yılmaz 9 Yıl Önce

Yalan söylemeyin Allah tan korkun, derneklerin haberi bile yok böyle bir şeyden. makam mevki için değmez ahireti var bu işin.

sefer beye 9 Yıl Önce

Ara dernek başkanlarını internette derneklerin telefonu var. Mesela trabzonu ara almanyayi ara maltepeyi ara. Yerse tabi. Hicbirinin haberi yok.ben aradim irtibata gectim. Facedende aciklama yapan dernekler var. Bir bak görürsün.

Polat 9 Yıl Önce

Dernek başkanı olarak öyle bir açıklamada bulunamazsın.Derneğinde her kesimden insan var.Sen onlar adına nasıl konuşabiliyorsun?Farklı siyasi görüşlerden insanlar aidat versin.Sen de koltuğa kurul siyasi beyanatta bulun.Bu beyanata imza atan dernek başkanlarının istifa etmeleri en doğru olanıdır.

Gürsel karapınar 9 Yıl Önce

Bir siyasi partinin afişine cevap verilecekse ,yöntem bu olmamalıydı, bu tüm dernek üyelerini birbirine düşürmektir ki ŞIK olmamıştır....Tarabzon BAYBURTLULAR derneği olarak tüm siyasi partilere aynı yakınlıkta olduğumuz gibi,tüm partilerin kurucularından, yöneticilerinden derneğimizin yönetiminde vardır..Derneğimiz tüm siyasllerin ve siyasetin üzerindedir..Buna alet olan haberli veya habersiz derneklerimizi kınıyoruz...Bunun tahribatı zaman içerisinde çok ağır olacaktır...Şimdiden tüm siyasi partilere seçimlerde başarılar dileriz..saygılarımla...

Cengaver 9 Yıl Önce

Şimdi anladınız mı 10 yıldır derneklerde el altından yapılan değişimin sebebini? Belli siyasi harekete mensup kişi (veya kişilerce) kaynağı meçhul büyük imkanlar seferber edilerek derneklere programlı bir şekilde operasyon yapılmış ve yönetimler ele geçirilmiştir. Yapılan bu sinsi operasyonların ardından bir taraftan olabildiğince siyasallaştırdıkları derneklerde istedikleri gibi at koşturup bir taraftanda daha zor günler için enerji biriktirip bekleyişe geçtiler. Günü gelince de dernekler ve benzer yollarla kurdukları sivil toplum hareketleri ile "Nerede vicdan ve Allah korkusu?" sorularına kulak asmadan 28 Şubatın kudretli yürütücülerini dahi aratır şekilde masum insanların üzerinden silindir gibi geçip durmaya başladılar. Daha neler göreceğiz bu güzel ülkede merak ediyorum. Bir afişe verilen tepkiyi görüyor musunuz. Bu afişte bu tepkiyi hak edecek ne var açıklasın birisi bana.Sonra bu derneklerin bütün üyelerinin rızası var mıdır bu metnin hazırlanmasında? Değilse vay halinize...

Mustafa YANIK 9 Yıl Önce

Tamamen iktidara yaranma gücü elinde bulunduranlara emrinizdeyiz paşam demektir.

Memur 9 Yıl Önce

Gürsel Karapınar sen önce Afişlerle Bayburtu bölmeye çalışanları kına ,Bayburt ta MHP oy verenlerin % 50 si görev icabı Bayburtta yaşayan görevlilerden oluşmaktadır, siz bu kitleyi nasıl dışlarsınız . MHP köylerden oy alamıyor şehirden oy alıyor, ben 7 hazıranda MHP oy verdim bu afişten sonra daha vermem.

Encümen 9 Yıl Önce

Bayburt’ta mikro milliyetçilikle siyaset yapmaya çalışanların kimlerle birliktelik yaptıklarına bir göz gezdirecek olursak bir zamanlar Erzurum Korucuk köyünden olmakla övünenler bugün Pensilvaya yı anavatan haline getirdi nerden nereye , 2 polis için Kandil i bombalamaya gerek var mıydı diyenlerle MHP Bayburt teşkilatı birlikte bunun adı milliyetçilik batsın böyle siyaset .Üstüne MHP Bayburt teşkilatı bu kesimden Belediye encümeni yaptı.

asan 9 Yıl Önce

Herşeyi menfaatlerine göre kullanma ve mübah görme alışkanlığı kazananların son çırpınışları bunu tüm derneklerin yaptığını sanmıyorum birkaç yandaşın diğerlerini hinli aldatmacasıdır bu afişde gayet güzel olmuş dışlama yok ince bir ana toprağımıza davet var ne kadar güzel

serdar 9 Yıl Önce

Bu bildiriye vekil adayından aldıkları emir ile imza atan dernek başkanları beyefendiler. Haberi olmadığı halde isimleri listeye eklenen dernek başkanları hariç. O bahsettikleri bayburt kültürünü hala yaşayabiliyor ve azıcık bayburtluluk onurları kalmışsa derhal istifa etmeliler. Bayburtlunun şanına kullanılmak yakışmaz. Kullanılan beylerde o dernekleri kendi siyasi yoldaşlarına hiç bir şekilde kullandiramazlar. İSTİFA EDİP ONURUNUZU KURTARIN. ÇÜNKÜ O BİLDİRİ SİZE AİT DEĞİL BAYBURTTAN YAZILDI BAZILARINIZA TELEGON EDİLDİ SIZDE ÜZERİNE ATLADINIZ. DAHA EVVEL SAHSINIZA YAPILAN ÜÇ KURUŞLUK İŞ İÇİN. BENİ TEMSİL ETMİYORSUNUZ İSTİFA EDİNİZ ONURUNUZ VARSA.

Mustafa YANIK 9 Yıl Önce

Bu etik davranış arayanlar önceki seçimde cumhurbaşkanını etik davranmaya neden davet edemediler.o zaman ellerinden öperdim.

serdar 9 Yıl Önce

Memur bey ne tür bir karakter tasiyorsun anlayamıyorum. Aksam yattiginda sabah aynaya baktığında sen nasıl bir ruh hali tasiyorsun diyerek kendine hiç sormuyormusun. Senin gibi sahte değil gerçek memurlar o afişin ne manaya geldiğini çok iyi bilir. Oylarında vatan bölünmenin bizi yönetenler her secerinde birileri tarafından aldatilmasin diye zaten mhp ye oy verecek. Buyuk bir çoğunluğu tabiki. Sen memur değilsin. Aklına memur arkadaşları kışkırtıyorsun. Şimdi asıl üzerinde yorum yapmanı istediğim meseleye gelelim. Bu konuda ne düşünüyorsun. Dernek başkanları ortak bir bildiriye imza atmaları için istişare etmislermi. Dernek baskanlarindan listede ismi olan ancak bildiriden haberi olmayan kac kisi vardir. Dernekler siyasilerin emrinde hareket edebilirmi. Dernekler eski vakıf başkanının tuzağına dusmusmudur. Görüştüğümüz dernek baskanlarindan çoğu haberdar degil bu işten. Bu durumda yönetim kurulları ile istişare etmeden bildiriyi kabullenen dernek baskanciklarinin istifa etmesi etik olmazmi. Bayburtluluk onuru ve gururu bunu gerektirmezmi. Sen devlet memurları üzerinde ajitasyon yapacağına bu bildiriyi kim kaleme almış bayburt derneklerinin sırtına binmeye çalışmış ona kafa yor. Ucuzluk etme.

Hayati battal 9 Yıl Önce

Bizler yıllar önce Bayburt'tan çeşitli nedenlerle gurbete gelmişiz ama Bayburtlu olarak benliğimizi kaybetmemişiz bulunduğumuz yerlerde Bayburt a ve Bayburtlulara hizmet etmek için mücadele ediyoruz Bayburt'umuza hizmet edenlere teşekkür etmemiz gerekiyor birbirimizi kurmaya gerek yok saygılar

fatih 9 Yıl Önce

Bu afişte yanlış bir durum yok aksine çok doğru da benim anlamadığım Bayburt dışındaki birilerinin karnı niye ağrıyor. Bu memlekette doğru bir şey yapılmayaçakmı

Asım KOCA 9 Yıl Önce

Sevgili Köylü(m) ben MHP savunucusu değilim. Hırsızlık yapıp yapmadığını bilmem . Ben Kadri beyin şahsını tanır şahsı ile ilgili yorum yaparım. Ancak ne acıdır ki AKP nin oy hırsızlığı yapmadığını söyleyemediniz. buna karşın başka bir partinin de aynı şeyi yaptığını iddia edip. hedef şaşırtma peşindesiniz. Ben size diyorum ki ilk yazdıklarınız AKP nin oy oyunudur. varsa bununla ilgili bir yorum alayım. Yoksa mhp çalmış bilmem kim çalmış beni bağlamaz.

Sefer 9 Yıl Önce

Hala yalanında ısrar ediyorsun, açıklamada ismi olan dernek başkanlarının tümünün haberi var...

HASAN 9 Yıl Önce

BU 24 TANE DERNEK MHP' NİN BİR AFİŞİ İÇİN BİR ARAYA GELMİŞ, İMZA ATMIŞLAR, HELAL OLSUN, HEPSİDE DIŞARDA İKAMET EDENLER. BU BAYBURT BU KADAR KIYMETLİ İDİ NEDEN TASINIZI TARAĞINIZI TOPLAYIP'DA BAŞKA DİYARLARA GİTTİNİZ. DIŞARDA BAYBURTLUCULUK YAPMAK KOLAY. GELİN BURDA BAYBURTLU OLUNDA GÖRELİM. 1- SULARI İÇİLMEYECEK KADAR KİREÇLİ VE MİKROPLU OLDUĞU İÇİN Mİ, 2- BÜTÜN CADDE SOKAKLARININ SAVAŞTAN ÇIKAN BİR YERLEŞİM YERİ GİBİ ASFALTSIZ, ÇUKUR, BOZUK OLDUĞU İÇİNMİ, 3- EV KİRALARININ 1000 LİRAYA DAYANDIĞI İÇİNMİ. 4- GİYİM VE YİYECEĞİN % 150-200 KARLA SATILDIĞI İÇİNMİ, 5- KALKINMAK, GELİŞMEK VE MODERN BİR ŞEHİR YAPMAK İÇİN SAYILARI 1 - 2' Yİ AŞMAYAN (KAZIM ERDEM HARİÇ) KAÇ TANE ZENGİN BAYBURTLULUNUN BU MEMLEKETTE ÇAKILI BİR ÇİVİSİ VAR ONUDA SÖYLEYİN. BU BAYBURT İÇİN NELER YAPABİLİRİZ DİYE KAÇ KEZ BÖYLE İMZA TOPLADINIZ. KISACASI İSTERSENİZ 1000 DERNEK BİR ARAYA GELİN.

Gürsel Karapınar 9 Yıl Önce

Memur rumuzlu kardeşim, o afişten alınacak bir durum yok, karşı bir afiş düzenlersin, cevap verirsin,basın toplantısı yaparsın v.s Dernekleri kendi siyasi emellerine alet ederek, dernekler üzerinden cevap verirsen ,derneklerdeki kardeşliği bozarsın, bunun faturası kısa zamanda etkisini gösterecektir..Yazık olmuştur...Bu yolun seçilmesi ,karşı bir siyaset üretilmediğinden dernekler seçilmiştir..Yinede sizler bilirsiniz..saygılarımla...

ya sabır 9 Yıl Önce

sözümüz üstüne alana yatırımlarını dışarı yapıp oy icin bayburda gelenlere köyünü dahi tanımayanlara millet vekilliyi olmasaydı siz bunları bayburtda zor görürdüz hangi şenlige gelmişler .soganlının rüzgarını gördüler dernekleri işin icine soktular cogu derneyin haberi yok.haberi olan derneklere.menfaati için göz yumdugun haksızlık sanmaki yanına kalır o haksızlık birgün kapına dayanıp seninde hakkını elinden alır.saygılar

ÜLKÜCÜ 9 Yıl Önce

BU AFİŞ MHP AK-PARTİ MESELESİ DEĞİL,DERNEKLER MESELESİ HİÇ DEĞİLTİR, BAYBURTTA YAŞAYANLARIN AKLIYLA ALAY ETME , BAYBURTLUYU BALIK HAFIZALI GÖRME , MİKRO MİLLİYETÇİLİK ADIYLA , MİKRO BÖLÜCÜLÜK YAPMA MESELESİDİR. 7 HAZIRAN SEÇİMLERİNDE ANKARADA YAŞAYAN TAMER KAYAALP I MİLLETVEKİLİ ADAYI YAPACAKSIN TAMER BEY KÖY ,KENT DEMEDEN ÇALIŞIP MHP OY İSTEYECEK, SEN MİLLETVEKİLİ OLACAKSIN BUGÜN AFİŞLERLE TAMER BEY BAYBURT LU DEĞİL DİYECEKSİN ..BU NASIL ÜLKÜDAŞLIK NASIL VEFADIR ..

memur 9 Yıl Önce

Ben dernekler memuru veya müdürü değilim ama 8 yıldır Bayburt’ta yaşayan biri ve MHP oy veren biri olarak Bayburt’ta yerli yabancı üzerinden siyaset yapılmasını kabullenmiyorum. Ak – Partiyi eleştirmek için o kadar konu varken içi boş kavramlar üzerinden siyaset yapmamak lazım ,bu afiş biraz kolaycılık oluyor..

Vatandaş 9 Yıl Önce

Ülkücü arkadaş bunlar bu işlere alışıktır, bunlar için normaldir Genel Merkezin MERAL AKŞENER e yaptığını bunlar AKP üzerinden Tamer beye yapıyor normaldir. Daha ilerisini söyleyeyim bugüne kadar Özbekistan diyen bu beyler ,yarın Bünyamin beye sahip çıkarsa hiç şaşırmayın. Saygılarımla

Anavatan 9 Yıl Önce

Ülkücü kardeş doğru söylüyor biz ÜLKÜ GÜNEY in ailesinden ikinci kişiyi tanımadan ÜLKÜ beye yıllarca oy verdik , yanlış mı ettik Ülkü bey Bayburta en fazla hizmet eden vekildir..

hakkı 9 Yıl Önce

anavatan kardeş ülkü bey bu memlekete kendi parası ile bir hastane mi yaptırdı, hangi mahallede onu öğrenelimde ahır gibi kokan hastaneye gitmeyelim. bütün yatırımlarını dışarıya yapan bir insanı luzümsuz yere övmeyelim.

Gurbetçi 9 Yıl Önce

Maalesef Mhp'nin klasik slogan milliyetçiliği ! insanları rencide etmekten başka bir işe yaramayan, yapacaklarıyla değil de insanları ötekileştirerek oy alma veya öne çıkma arzusu. Demek ki bu beyler milletvekili olsa soracaklar ki; Bayburtlu musun ve kaç yıldır Bayburtta yaşıyorsun. 50 yıldan az ise adam yerine koymayacaklar... yazık hem de çok yazık..

Safak güngör 9 Yıl Önce

bayburtu kışın bayburtun soğuğunda yaşayanlar bilir, bayburtu bayburtta yaşayanlar temsil etmelidir.

serdar 9 Yıl Önce

50 gündür değil 50 yıldır sözünden dışardaki bayburtlu gocunmaz. Bundan olsa olsa bayburtaki içinden bir aday çıkaramayan akp liler gocunur. Önceki yıllarda bayburtla ilgili iki laf edecek olsak lafı ağzımıza tepip bizi susturanlar şimdi ithalat firması kurmuş laf ettirmiyorlar. Burada hiç kimsenin bayburtluluğu tartışılmıyor tartışılmazda. Ülkücü ismi ile yazan akpli arkadaşım ve meral akşenerci olan diğer akpli arkadaşım bu basit numaraları kimsecikler yemiyor. Unutmadık akşener için kaseti var iftiralarinizi. M Buradan ben seni ve senin dertlerini bilen kişileri seç mesaji alıyorum. Kadri bey istanbuldaki dernekleri ziyaret etmiş birisidir. Hem onları ziyaret edip hemde bayburtlu saymayacak kadar cahil değildir. Ama siyasetin cahilleri burdan bize ekmek çıkarmı acemiliği ile kendi hazırladıkları beyanatı kendi elleri ile götürmüş mesela sıla gazetedine verebilmiştir. Akp nin gönüllü erleri bir kaç dernek başkanına telefon etmiştir onlarda üzerine atlamiştır. Bayburt derneklerini ve gurbetçilerimizi hedef almayan sadece iki dışardan gelme adaya karşı tayyip beyin deyimiyle iki yerli aday olmanın bayburtta birlikte yaşadıkları acıları sevinçleri birlikte yaşadıkları insanlara ince bir mesaj olarak vermişlerdir. İşin üzerinden bir zaman geçince olay netleşmeye ve her derneğin bu dan haberi olmadığı haberi yayılmaya başlamıştır. Trabzon. Ankara. İstanbulda bir kactanesi hariç diger dernekler. Almanya. Hicbirinin habeti yok burda oluşturmaya çalıştığınız gibi bir algida yok. Şimdi burada laf ebeligi yapmaktansa kafasına göre dernekleti kullanmaya çalışan bu sayın vekil adayının yaptığı kanunsuz işi sorgulayiniz. Daha seçilmeden başkalarının adını çıkarlarına alet edebiliyorsa seçilirse neler yapabileceğini düşünün. Zira AİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ.

ya sabır 9 Yıl Önce

ülkü güneyi tanımayanlar ülkü güney bayburtdan hic ayrılmadı vekil olmadan önce zeki kuturun ezzanesinde her yaz hasta baktı şingahta hasta baktı yıllarca uzun ömürler dilerim ülkü amcaya bunlar nezaman geldiler sadece secim dönemi secilip gittilermi bir daha göremesiniz şimdi bir laf vardır sabah namazında cami ararlar namaz kılmak icin yassıdan sonra işkenbeci ararlar icmek icin bu işi fazla kurcalamayın vessalam Allah sonumuzu hayır ede

serdar 9 Yıl Önce

Sizin adayınız mevcut görevinden istifa etmişimdir. Kanunda böyle bir boşluk varsa bunu kullanıp hem aday hem maaş alıyor olması etikmidir. Bayburtpostası haberlerine daha önceden yazdığım bir konuyu hatırlatmak isterim. 7 haziran gecesi seçim kararı alan akp bayburt gibi fazla fark olmadan kaybettiği illeri geri alabilmek için seçime kadar hükümetin bütün gücünü kullanarak vekilini milletin gözünde patlatıp muhalefette bişey olmuyor kadri bey iyi biri ama muhalefette iş yapamıyor algısı oluşturmak. Peki akp li dinci u ülke siyaseti yapıyoruz diyenler bu adaletsiz yarışın goygoyculuğunu yapmayı içlerine nasıl sindirebiliyorlar. Konursu köyü adeta vali neyden vekiline kadar hepsinin su yolu olmuş 13 yıldır su meselesini çözememiş olanlar mahalle aralarını asfaltyacak kadar konursu aşığı olmuş. Peki siz bunu vicdanınıza nasıl sığdırabiliyorsunuz. Vekiliniz yök genel kurulu üyesi iken sağlık bilimleri fakültesinin onayını neden hallettirmemiştirde dr kadri aday olunca fakülte kararı çıkarılmıştır. Beyefendinin gönlü sonradanmi olmuştur yoksa ankara onu git nasılsa kimi gonderirsek oy verecekler diye bayburta gönderdiklerindemi aklı başına gelmiştir. Sayın millryvekiliniz devlet memuru maaşı ile 225 bin dolarlık saati nasıl almıştır. Peki sizin hiç mi bunları görecek gözünüz yoktur. tek derdi köylere daha önce su getiremediğinizi, dolayısıyla fetani beyden bünyamin beye kadar milletvekillerinizin birşey yapamadığını ispatlamakmıdır. Uc Bayburtlu bu kadar ucuz şeylerlemi kaldırılmaktadır. Bayburtlunun gözünde vatanın milletin bölünmez bütünlüğünün hiç bir önemi yokmudur. Bayburt insanı memleket meselelerine kafa yoramazmı. Mesela çözüm ihanetinin hesabını sormayacakmi. İhanet sürecinde gaflet ve dalalet içinde olduğunuzu sürekli en üst merciden kalemşörlerinize kadar pkk yı nasıl büyütüp beslediğinizi bayburt insanı görmüyorumu. Hükümet gücüyle işe alma sözleri ve yine işten çıkarma tehtidleri hangi dinde hangi kitapta yazar. Bu işleri insanlığınıza kabul ettirebiliyormusunuz. Aydıntepe ilçe milli eğitim müdürlüğünde yapılan yolsuzlukları bile bile bayburt milli eğitim müdür yardımcısı olarak atanmasına insani olarak tepkiniz nedir olmayacakmı. Yolsuzluk yapanları taltif etmek hangi dinde hangi kitapta yazar.

hasan 9 Yıl Önce

serdar rumuzlu, çok yazmışsın ama içindeki kini ve nefreti kusmuşsun. İşte bunun için kazara iktidara falan gelseniz ne yapacağınız belli.

serdar 9 Yıl Önce

Hasan yazdıklarıma cevap ver. Yanlış yada iftira varsa aksini ispatla beni utandır. Yazacak cevabın yoksa sus ayının la başbaşa kal. Kin kusmak teriminin ne olduğunu türk dil kurumunun sözlüğünden bir oku. Gerçekleri yazdım canın yanmış belliki.

Günaydın 9 Yıl Önce

Siyaset yapmak için bunları yazmıyorum. Lakin gelip giden aklım sormadan da yapamıyor. Bir önceki secimde Kadri beyle MHP den aday olan Tamer bey Bayburt tamı yaşıyor. Yada 2 secim önceki MHP 1. sıra adayınız Şeref bey Bayburt tamı yaşıyordu. Sonra AK PARTİ nin Konursuya hizmet etmesinin ne sakıncası var yada bu hizmetler 7 haziran sonrası mı başladı öncesinde hizmetler yapılmıyor muydu? İl Özel İdaresi sadece Konursuyamı çalışıyor öyleyse neden diğer köylerden buna karşı çıkılmıyor. Köylerde sıkıntı varsa yol, su, kanalizasyon, parke, sulama vs neden AK PARTİYE tulum oy çıkıyor. Yada serdar bey neden sadece sitede dr kadri beyin haberlerine yorum yazıyor. Onun memleket sevdası kadri bey varsa var yoksa yok mu?:D MHP il yönetimi meclis üyeleri vekili vs neden yanlış yapılan işleri eleştirmek için seçimleri dört gözle bekliyor? okadar olayı yanlış yapıldıkça söylese daha iyi olmaz mı?

Günaydın 9 Yıl Önce

Dışarıda yaşayan bir çok dernek bayburtun onca sorunu varken neden böyle bi haber için toplanarak açıklama gereği duydu? olduki bazı derneklerin bundan haberi olmadığı ifade edildi o zaman niye tekzip yazısı yayınlamadılar? söylenecek çok söz var ama Son olarak sitede habere yorum yapanların bir çoğuna katılmakla beraber şunları da atlamamanızı isterim. 50 yıldır bizimle olup bayburta bir çivi çakmayan onca insandansa 50 günde 50 yıllık çiviyi çakan insan benim için daha Bayburtludur. Şahap bey, kenan yavuz, vedat bilgin, hüsametin koçan, hakan çalhanoğlu, berhan şimşek, vasip şahin, osman kaymak ülkü güney, namık kemal zeybek ve niceleri yaptıkları göz ardı edilemez inkar edilemez. Hani derler ya her gördüğün sakallıyı deden sanma ( her Beyrutluyum diyen Bayburtlu olmuyor)

hasan 9 Yıl Önce

Serdar kardeşim bir hikaye anlatılır ; Adam namaz sonunda dışarıda İmamı bekliyormuş.. - Hele eylen bakalım Hoca Efendi.. Sana birkaç sorum var demiş adam. - Sor ne soracaksan diye meraklanmış imam. - Efendi! Hani Hz. Nuhun çocuğu olmuyordu ya.. - Hani Allahım bana bir kız çocuğu ver onu sana kurban edeyim” dedi ya.. - Hani Allah bir kız verdi, sekiz yaşına gelince kesmeye dağa götürdü, tam kızı kesecekken.. - Birden ortaya Azrail çıktı elinde bir keçi ile.. - Ey Nuh! Dur kesme.. Bu keçiyi sana Tanrı gönderdi. Kızının yerine bunu kes dedi ya.. - İşte buraya kadar hepsini biliyorum. Sadece keçi erkek miydi, dişi miydi onu bir türlü bilemedim. Onu soracaktım Hoca Efendi. Hoca efendi kenarda duran çalı süpürgesini almış eline, bir yandan adama vuruyor, bir yandan söyleniyormuş. Bire gafil! Ben şimdi bunun neresini düzelteyim? Biir Nuh değil İbrahim peygamber. ikiii Kız değil, oğlan..üüç Azrail değil Cebrail..Döört.. Keçi değil koç.

serdar 9 Yıl Önce

Günaydın sana da günaydın.Sabah sabah beni güldürdün eksik olma. Meseleye Kadri bey ile ilgili başlayayım. Evet ben o adamı seviyorum. Kişiliği,duruşu,milli ve manevi hassasiyetleri, müdürlük yaptığı dönemde Bayburt için Bayburtlunun hakkını koruyabilmek için kimlerle nasıl mücadele ettiğini yakınen biliyorum. Sizde Bayburtta yaşıyorsanız mutlaka kendisini tanır ve eminim seversiniz. Akp kadroları da dahil siyaseten rakip ancak sosyal hayatta dostu ve arkadaşlarıdırlar onlarda severler. İşin püf noktası tamda burada. 2002 den beri girdiğimiz seçimlerde ile hareket eden akp, 7 haziran ve şimdi 1 kasım seçimlerinde ceketin iş görmediğini anlaşmış. Ek kaynak getirip bunu ballandıra ballandıra Bayburt medyasında pazarlamaktadır. Gelen para ne için gelmiştir gerçekten bayburta yatırım içinmi, yoksa vekilliği Kadri beyden almak içinmi. İşte bu bütün Bayburt luların düşünmesi gereken meseledir. Kadri bey aday oldu hükumet kesenin ağzını açtı!!!!

serdar 9 Yıl Önce

Kadri bey tekrar aday onlar gene para getiriyor. Ne için su problemi için, ne için yol için. Kadri bey ticaret odasında açıklama yapıyor 21. Yüzyılda halkına sağlıklı su içiremeyen bir Bayburt diye akp özel idarede ekip kurduruyor köylerin depolarının raporlarını tutturuyor. Kadri bey konursu dan oy alıyor akp nin aklına konursunun su problemi geliyor. Konursu blok oyları olan bir bölgedir vekilin kendi köyüdür konursu ile ilgili yapılan yorumların nedeni vekilin kendi köyünde ara mahallelere dahi asfalt dökülecek kadar siyasi fırsatçılık yapılmasıdır.( konursu ile ilgili bölüm için). Benim bu olaydan anladığım Kadri bey akp yi iyi kamçılıyor onlarda Kadri beyin değindiği her sorunu çözmek için ellerinden geleni yapıyorlar. E kadri bey sizin tabirinizle 50 senedir getirilmeyeni 50 günde getirten adam olmuştur. Kendisini tebrik etmeniz gerekirdi bence.

serdar 9 Yıl Önce

Diğer taraftan dernekler ile ilgili meseleye gelince ben bizzat aradım bazı dernek başkanları ile konuştum. Yorumlarımı takip ettiğiniz belli o zaman derneklerle ilgili yazdıklarımı da okumuş olmalısınız. İnternette derneklerin adres ve telefonları var ara kardeşim. Ben aradım bazıları ile konuştum. Bazılarını aramadım çünkü zaten onlar başkanı oldukları derneği akp hizmet bürosu gibi kullanmaktan çekinmeyen akp li arkadaşlar. Siz hiç bu bildirinin baybrutta yazıldığını ve sadece birkaç başkanın aranarak diğerlerinin aranmadan isimlerinin yazılarak basına verilmesini ahlaki buluyor musunuz ? mesele budur. Ahlaki mi değilmi. Ben yaparsam görmezden gelirim başkası yaparsa olmaz diyorsanız vicdanınız bilir. Kısa keseceğim Bayburtlu değerli büyüklerimizin isimlerini zikrederek yaptıkları gözardı edilemez inkar edilemez diye yazıp, Elli yıldır çivi çakılmadığını söylemek insafsızlık olur. Senden bir isteğim var günaydın kardeş. Daha önce yorum yapanlara sordum cevap alamadım.

serdar 9 Yıl Önce

Sulandırıp kaçtılar. Yaptığım yorumlar içerisinde itiraz ettiğin yada sorduğum sorulara cevap verebileceğin şeyler varsa lütfen cevap ver olayı saptırma. Yorumlarım aşağıda bir kez daha oku ben bana yazana sormuşum sende bana cevap ver. Zira onlar cevap veremedi.

serdar 9 Yıl Önce

Hasan ben soru sordum. Gayet ciddi idiler. Sen hala sulandırıyorsun. Fıkran güzelmiş başka varmı:)

Tehzip... 9 Yıl Önce

Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt Milletvekili adaylarının bilboard afişlerinde yer alan '50 Gündür Değil, 50 Yıldır Sizinle' ifadelerini hedef alan ve altında il dışında faaliyetlerini sürdüren 24 derneğin imzası bulunan bildiriye 4 dernekten tekzip geldi. Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Ankara Gölbaşı Bayburtlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği başkanlarının ortak imzalı yayınladığı açıklamada, "Yayınlamış olduğunuz bildirimizin içeriğinde hiçbir siyasi partiye yönelik bir anlam yüklenmemiş, herhangi bir afişle amblemle birleştirilerek yayınlanması tarafımızdan talep edilmemiştir" ifadeleri yer alırken, Duisburg Bayburt Derneği Onursal Başkanı Yücel Güngör imzalı açıklmada ise, "Bizler dernek olarak partiler üstü konumumuzu korumaya devam edeceğiz. Derneğimizin hemde başkanımızın adını kullananları Allah'a havale ediyoruz" denildi. Anadolu Yakası Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Maltepe Şube Başkanı Şahin Yücel ise, yayınlanan bildiriden haberlerinin olmadığını

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.