Bayburt Postası

Kıraç: “Bayburt bir imar faciası“

Genel Seçimler

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa ederek AK Parti'den Bayburt milletvekili adayı olan Ünsal Kıraç, parti binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Bayburt Postası - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa ederek AK Parti'den Bayburt milletvekili adayı olan Ünsal Kıraç, parti binasında bir basın toplantısı düzenledi.
Kop Savunması ve 21 Şubat'ın Bayburt için önemini tarihi bilgilerle anlattığı konuşmasında, şehir dokusunun mahvedildiğini söyleyen Kıraç, "Tarih şehri diyoruz. Şu Saat Kulesi’ni karşınıza alın oradan kaleyi şöyle bir seyredin. Ne görüyorsunuz biliyor musunuz? Sağınıza solunuza bir bakın. Bence bir ibret vesikası, hiç tarihin ruhuna yakışmayan bir imar faciası. Hemen kulenin arkasındaki binalara bakar mısınız? Oradan manzaraya bakın. O ihtişamlı kale ki onunla bu binaları bütünleştirebiliyor musunuz? Paslanmış sacdan, inişli çıkışlı binalar ve çirkin bir görüntü" dedi.

Bayburt'taki köprüleri de eleştiren Kıraç, "Erzincan Köprüsü, Necmettin Erbakan Köprüsü, bilmem ne köprüsü.. Arkadaşlar sizin köprü dediğiniz o mu? Ben o köprüleri Mostar’ın birer örneği olarak görmek isterim. Bayburt’ta köprü diye baktığımız şeyler köprüden başka her şeye benziyor" dedi.

Kıraç, Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Kampüsü yerinin de yanlış olduğunu da dile getirdiği açıklamasında şunları söyledi:

“Bugün burada kim idareci olursa olsun yerel yada genel Bayburt’u tanıtması gerekir. Bayburt 5 bin yıllık bir medeniyet. Bayburt eğitim kültür tarih kentidir. Ama onun adına ne yapılmıştır? Hak ettiği yere gelmiş midir? Bakınız eğitimde o günün üniversitesi sayılacak manada zamanında Bayburt’ta 30 tane medreseden bahsediliyor. Bunlar bugünün üniversitesi diyeceğimiz. Her türlü eğitimin verildiği eğitim yuvaları. Şimdi bakınız. Duduzar Tepesi’nde bir büyük sahabe yatıyor. Belki hala Duduzar tepesine bu büyük sahabeyi ziyaret etme adına gitmeyen bir sürü Bayburtlu vardır. Gidilmiş olsaydı zaten o muhterem, o çevre o halde kalmazdı. Şimdiye kadar büyük bir projeyle orayı yeşertir hak ettiği konuma getirirdik. Abdul Vahap Gazi Hazretleri bildiğiniz gibi sahabeden Eyüp Sultan Hazretlerinin silah arkadaşıdır. Hazreti Resulullah tarafından biri şark, diğeri garp cephesi komutanıdır.”

“Nerede taştan binalarımız”

“Şimdi ne yapalım Allah aşkına beni milletvekili olarak seçtiniz gönderdiniz. Milletvekili olduğunuzda orada ne yapacaksınız ? Siz olsanız ne yaparsınız? Bir tarafta Ovit Tüneli bir de nasip olursa diğer tarafta Kop Tüneli açılacak. Arkadaşlar, Zigana ile Kop arasına sıkışmış bir Bayburt, bu ölçekte yaşıyoruz. Bizim tarihi kültürel değerlerimizi çok önemseyerek ele alıp işlememiz gerekiyor. Bayburt evliyalar embiyalar şehri diyoruz ama sahabeye bile sahip çıktığımız yok. Tarih şehri diyoruz. Şu Saat Kulesi’ni karşınıza alın oradan kaleyi şöyle bir seyredin. Ne görüyorsunuz biliyor musunuz? Sağınıza solunuza bir bakın. Bence bir ibret vesikası, hiç tarihin ruhuna yakışmayan bir imar faciası. Hemen kulenin arkasındaki binalara bakar mısınız? Oradan manzaraya bakın. O ihtişamlı kale ki onunla bu binaları bütünleştirebiliyor musunuz? Paslanmış sacdan, inişli çıkışlı binalar ve çirkin bir görüntü. 'On iki mahalle 5 bin hanesi, tam yüz bin nüfusa maliktir Bayburt.' 'Ne hoş olur yontma taştan binası.' Hani nerede bizim taştan binalarımız? Valilikte mi kaldı sadece? Arkadaşlar tarihi dokuyu öylesine rezil bir vaziyette kullanmışız ki, sanki yüksek katlı binalar yapmak medeniyet göstergesiymiş gibi algılamışız. Bakın bunları görebilmeniz için Avrupa kentlerini gezmeniz lazım. Bizim bir çok ilimizde de bu tür sıkıntılarla karşılaşıyorsunuz.”

“Kırzı'ya bir anıt bile dikememişiz"

"Şimdi siz Bayburtlu değilsiniz turistsiniz. Veya yerli turistsiniz Bayburt’a neden geleceksiniz? Allah aşkına neden gelirsiniz Bayburt’a? İşte Ovit Tüneli açıldı Karadeniz bağlantısı çok yakın efendim Kop açıldı. Erzurum çok yakın Erzurum’un tarihini görmeye gelen Türki Cumhuriyetlerdeki turistleri Bayburt’a getireceksiniz. Niye gelsinler? Biz Kırzı’ya kurtuluş savaşında yaşananlarla ilgili bir anıt bile dikememişiz. Bu insanlar buraya neden gelsin? Veya tarihi dokuyu bu kadar hunharca, hovardaca harcıyorsak buraya neden gelsin? Veya Duduzar tepesindeki sahabeyi biz düşünün şimdi oraya biz Ramazan’ın 30 günü 2 bin 3 bin kişiye orada iftar veriyorsunuz. Ve TRT’ye de orada 30 gün canlı yayın yapıyorsunuz. Bakın ben kalıbımı koyarım, ortaya adımı koyarım 2. yıl Bayburt dolup taşacaktır yeter ki siz bu manada bir adım atın.”

"Sizin köprü dediğiniz o mu?”

“Şu muhteşem Çoruh’un akışına bakın. Bana göre mahzun hiç değerlendirilmemiş. Erzincan Köprüsü, Necmettin Erbakan köprüsü, bilmem ne köprüsü arkadaşlar sizin köprü dediğiniz o mu? Ben o köprüleri Mostar’ın birer örneği olarak görmek isterim. Mostar’ı yapan ustalar Bayburtlu biliyor musunuz? Ama Bayburt’ta köprü diye baktığımız şeyler köprüden başka her şeye benziyor. Hiç olmazsa Akşar’da Korgan Köprü var Selçuklu mimarisi alın getirin Çoruh’un üzerine ondan 3-4 tane koyun insanlar gelip gezdiği zaman. Bakınca şöyle hiç olmazsa Bayburt tarihi kent, tarihi dokuyu korumuş desinler. Ama maalesef bizler hiçbir şekilde bunlara önem vermemişiz. İstanbul’daki Minyatür’ü gezenleriniz vardır. Orada dünyanın en önemli kalelerinden birisi olan Bayburt Kalesinin Minyatürk’te yeri yok. Yaptırmamışız. Yaptıramamışız. Bunu dert etmemişiz kendimize.”

“Bayburt’un akciğerlerine bir bıçak sapladılar”


“Bayburt bir eğitim kenti olmak zorundadır. 7 bin civarın bir öğrencimiz var. Bu 7 binin 17 bin 27 bine çıkması lazım. Ama bir şey söyleyeceğim, Bayburt’un akciğerlerine bir bıçak sapladılar. Cumayı üniversitenin mescidinde kıldım. Gördüm ki. O günde bunu bağıra bağıra söylememize rağmen arkadaşlar üniversitenin yeri burası değil olmaması lazımdı. Yahu Bayburt’ta üniversite yapılacak arazi mi yok. Kestiniz o güzelim alanı ciğerlerimize alacağımız nefesi alamıyoruz artık. Yeşil alan olacaktı orası, oradan giren Bayburt’a şöyle bir temaşa edecekti. Hiç olmazsa buradan aşağıya giden orada oturup çayını içecek Çoruh’u seyredecekti. Şimdi ne yaptık? Konutlar yaptınız getirdiniz. Üniversiteyi oraya sıkıştırdınız. Yetmiyor şimdi daha da açılacaklar. Birini milletvekili yapıp Ankara’ya göndermenin hiçbir anlamı yoktur. Gelin onu tespit edin vallahi bu kardeşimizde destekleyecek ama benim söylemeye çalıştığım, bu makus tarihi birlikte yenelim. Ankara’da Cumhuriyet Caddesi'ni görsün aklında canlandırsın. Baksın ne görüyor. Emin olun ki ben çok büyük bir çirkinlik görüyorum. Şimdi düşünün şu caddeyi sağlı sollu yontma taştan hiç olmazsa kale ile saat kulesi ile gözünüzde canlandırın köprüleri dediğim gibi yapın. Bakın ortaya neler çıkıyor.”

Yorumlar (30)

mehdi öztürk 9 Yıl Önce

SN ÜNSAL KIRAÇ BEYİ TEBRİK EDER BAŞARILARININ DEVAMINI C.ALLAHTAN NİYAZ EDERİZ,USTA OLDUĞU BELLİ BAŞARILAR.

bn 9 Yıl Önce

iyide belediye başkanı adaylığına başvurmalıydın

Sedat genç 9 Yıl Önce

Sn Kıraç ı böyle konuşmasından dolayı tebrik ediyorum başarılarının devamını dilerim

Bayburt 9 Yıl Önce

Konuşma ve cv güzel güZelde, sizi mete memişin yani asıl işi eğitim ılan ve belediyeyide öğretmen kadrosuyla yönetmeye çlışan şahsın yerine belediye başkanı olarak görmek isterdim.

BAYBURT SEVDALISI 9 Yıl Önce

SN KIRAÇ I TEBRİK EDİYORUM...KARTAL BELEDİYESİNDEKİ GÖREVİNDEN SONRA ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN GENEL SEKRETERLİĞİNİ YAPMAKTADIR.ARTIK BAYBURDUMUZUN BAŞARILI, UFKU AÇIK VİZYONU GENİŞ İNSANLARA ACİLEN İHTİYACI VARDIR YOKSA GÜZELİM MEMLEKETİMİZ MAHVOLUYOR TÜRKİYE BÜYÜRKEN BAYBURT KÜÇÜLÜYOR

burhan uysal 9 Yıl Önce

4 yıl kartal bel.bşk yardımcılığı yaptı,uzman,bilgilerinize.slm.kartal-ist.

recayi sancak 9 Yıl Önce

bayburta büyük hizmetler yapacağı kanaatindeyiz,17 yıllık belediyecilikte ve siyasette birikimi var istanbuldan tanıyan bir Bayburtlu olarak,bbayburta büyük hizmetleri olur inşallah.ayrıca Bayburt sevdalısı.

bayburt sevdalısı 9 Yıl Önce

akp li sayın kıraç açıkça itiraf etmiş akp nin bayburtta boşa kürek salladığını imar rezalet yapılanma rezalet köprüler boş ve gösteriş zaten mete memişte hacıali polatın yaptıklarını yıkmıştı işte bayburtta akp nin aci durumu

Gürsel Karapınar 9 Yıl Önce

Hoş geldiniz, safalar getirdiniz sayın Kıraç, beyanınızı hayretle okudum ve güldüm, demek ki aday olmasanız bunları konuşacağınız yoktu.. Bahsettiğiniz sorunlar 12 yıldır AKP icraatı ile buz dağına döndü, haberiniz olmadı mı? niye karşı çıkmadınız, başka gezegen de miydiniz? sorunlar aday olanın aklına GELİYOR ve GÖRÜYOR. ne olmasa listeye girmek önemli, seçilmek için kimse temsil kabiliyeti aramıyor... Bu seçim kampanyasında aday olmasanız da, Bayburt'u bu hale getirenleri eleştirin, sorgulayın da görelim... Diğer aday adaylarımızın da Bayburt hakkındaki engin fikir ve düşüncelerini bekliyoruz, şimdiden hayırlı ve eğlenceli seçim kampanyası diliyoruz....

ali 9 Yıl Önce

3 dönemdir belediye sizde iktidar sizsiniz kendi geçmişinize söylemişsiniz. yani kendi başkan ve vekillerinize, girizgah mükemmel olmuş :))

Osman Karadeniz 9 Yıl Önce

Sn Ünsal Kıraç'ın 20 yıllık belediyecilk tecrübesiyle , millet vekili seçildiği zaman Bayburt' ta büyük hizmetleri olacağını düşünüyorum.

MAHİR KARABULUT 9 Yıl Önce

SN ÜNSAL BEYİ İSTANBUL BELEDİYESİNDEN TANIRIZ,BAYBURT BELEDİYE,SİNE 10 YILDA 100 PROJE GÖNDERDİ,ÇÖPE ATTILAR.!!,?? BUNDAN DOLAYI ADAYDIR!!, BİLGİLERİNİZE.SN K.PINAR BEY SEVGİ İLE.

Gürsel Karapınar 9 Yıl Önce

Mahir Karabulut bey ,açıklamanıza teşekkür ederim.. Sayın Ünsal Kıraç beyin, gönderilen yüz adet projesini,basınla paylaşması dileğimizdir...Bu projelerden bir tane uygulanan yok mu , ÇÖPE ATAN KİM açıklama bekliyoruz..Laf olsun diye söylenmiş olmasın..

canip öztürk 9 Yıl Önce

gülünecek durum yoktur,gürsel efendi,nedenmi zira sn Ünsal kıracın yaptığı hizmetler ortada,dolayısıyla bayburta hizmet için aday olmuştur,bu vesile ile inşallah kazanır ve ulusal projelere imza atar,sn mahir karabulut güzel açıklama yapmış.

Gürsel Karapınar 9 Yıl Önce

Canip Öztürk bey ,şahsım Ünsal Kıraçın aday olmasında ziyade,beyanatı dikkatimi çekti,niye şimdiye kadar uyarmadınız,basınla paylaşmadınız, Ünsal beyin ifadelerini biz söylerken, tepki alıyor,adımız klavye kahramanı oluyordu, Ünsal beyden bizim ricamız,sadece aday olup seçilmekle hizmet olmuyor...Bahse konu olan çirkinlikleri bundan sonrada dile alıp,anlatmasıdır...Partili,partisiz herkes yanında olur.. Hizmetlerine gelirse ,ben Bayburt da bir şey görmedim,başka yerde yaptıysa onlar takdir etsinler......

canip öztürk 9 Yıl Önce

Bayburt sevdalısı olduğu için göreve talip,yıllarca Bayburt yetkililerine yardımcı olma adına istek ve temennide bulundu,ne kaderki,hiçe sayıldı?,bundan dolayı adaydır. yetki istiyor.ayrıca büyük şehirlerdeki yapmış olduğu hizmetlerde imzası vardır. ,inşallah Bayburt için hayırlı ve uğurlu olur.saygı ile.

Halim 9 Yıl Önce

Uzun zamanden beri aklımdan geçenleri dile getiren nadir insanlardan biri. Tebrik ederim işte bunlar güzel fikirler.

şahmettin yücesoy-dısburg 9 Yıl Önce

bünyamin özbek çok şanslı bir vekil,artık kazanmasa bile emekli maaşı 7 bin tl. gel keyfim gel.,Bayburt için il olma gibi olan devasa tren projesini hiçe saydı ve 20 bine yakın tren imzasını gereken şahsiyetlere vermedi,talihsiz Bayburt....ne mutlu g.hane,ye.

kenan 9 Yıl Önce

ünsal bey seçimi kaçırdınız efendim bu temennilerinizi 31 martta yapsaydınız daha anlamlı olurdu yılların belediyecisi olarak size uygun olan belediye başkanı adayı olmak degilmi erzuruma hizmet bayburttan dahamı kıymetli sn editör bide şunu belirtmek isterim ithal adaylar için özellikle 150000 bayburtlunun yaşadığı istanbulda bir bayburtlu yer bulamıyo ise bi kendinize bakmanız lazım ithala karşıyım saygılar

Umut An 9 Yıl Önce

Eleştirilere gönülden katkı veriyorum. Ünsan Kıraç beyefendi kesinlikle haklı, üniversitenin yerinin ora olmadığını bizlerde söyledik, gücümüz yetmedi, bir kaç arazisi olanların karşısında. Menfaat galip geldi. Şehrimiz hala bir kasaba belediyesini andırıyor. İmar tepe taklak. Saat kulesi etrafındaki kalenin görüntüsünü kesen binalar ve belediye binası güzel görünüm değil, aksine, ucube katmış bulunduğu yere . Kınıyorum bu binaların yapımına imza veren yetkilileri, kınıyorum Bayburt'un geleceğini düşünmeyip, partili yandaşlarına özel yapı izni verenleri.

DURGUNİ 9 Yıl Önce

Sayın Ünsal KIRAÇ beyin tespitleri doğru ama uygulanabilirliği çok zor projeler düşünebiliyormusunuz cumhuriyet caddesini sağlı sollu baştan başa yontma taştan binalarla donatılmış mevcut köprülerin yerine mostar köprüsü gibi köprüler çok güzel olur imkansız değil ama zor........

Kemalettin Temur 9 Yıl Önce

Tecrübeli, ufku açık geçmişte İstanbul kartal belediyesinde istanbulun en iyi belediyesi seçilmişti.Böyle bir şahsın Bayburt M.vekilİ olmasını dilerim..Artık gelsinde görelim deme zamanı değildir.Bayburt deneme tahtası değildir. Geçmişte başarılı olmuş kişilere ihtiyacımız var.Bunlardan biride Unsal kıraçtır.Umarım vekil seçilir.Bayburt kazanır.

a.mehdi öztürk 9 Yıl Önce

sizin yerliler ne yaptı,emekli olduktan sonra bayburtta ikamet etmiyorlar,sn Ünsal beyin istanbuldaki hizmetlerini görünüz,dudağınız uçuklar,bayburtu düşünme zamanı gelmiştir, artık ehline verilecektir,Allahın izniyle.slm

yaşaroğlu 9 Yıl Önce

projeci belediyecilik popülizmiyle çıkış yapmış. kalkınmacılığı içinde yetiştiği siyasi çevrelerden öğrendi sanırım. Kartal Bld. başkanlığına adaydı, Esenyurt ilçesinde Bld. başkan yardımcılığı görevi yürüttü, Erzurum B.Bld. genel sekreter yardımcılığında bulundu. sahi sizin aidiyetiniz nerede. Kartal, Esenyurt, Erzurum, Bayburt ?

salih 9 Yıl Önce

meslektaşı b.şehir bld bşk sn kadir topbaşa ve Erzurum bld,bşk.sn Mehmet sekmene sor.?

salih 9 Yıl Önce

sn Yaşaroğlu,bu referanslar yetmedi ise,yine beraber çalıştığı,sn recep Tayyib erdoğandır (şimdiki c.başkanımız).,dolayısıyla ak.partili olarak,tavsiye ediyoruz.iş bilenenin.kılıç kuşananın derler,sevgilerle.

yaşaroğlu @salih 9 Yıl Önce

kendisinin çok coğrafyalı yapısına gönderme yaparaktan bir kaç tavsiyede bulunacağım: konya/sarayönü, kütahya/simav, istanbul/sancaktepe Bld. Başkan adaylığında bulunabilir. Ayrıca ülkemizin bir çok güzide ilçesinde muhtarlık seçimlerinde de kendisine yer bulacaktır. şu yağmacı siyasetten vazgeçin artık..Bayburt'un azgelişmiş siyasetçilerle işi yok.

Misafir 9 Yıl Önce

Sayın Kıraç Bayburt için yapmış olduğun tesbitler 12 yıl iktidar olan ve aday olduğunuz partinizin eseri ne deyim % 80 oyların karşlığı olmuş olması gerek herhalde

Bayburtlu 9 Yıl Önce

Sn.Kıraç Kırzıya anıt dikmekten bahsediyor ama bilmiyor ki Milletvekili olmak için seçtiği parti 3 yıldır Bayburt'ta 21 Şubat Kurtuluş Bayramının kutlanmasını yasakladı. Bayram kutlamaya tahammül edemeyen irade anıt dikilmesine müsaade eder mi?

öz bayburtlu 9 Yıl Önce

12 yıldır Bayburt yetkililerine istek ve temennide bulunan sn ü.kıraçı hiçe saydılar bundan dolayı yetki istiyor.,onun için kazanırsa Bayburt kazanır,saygı ile.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.