Bayburt Postası

Prof. Koçan’a Ankara’da yaşayan hemşerilerinden teşekkür

Etkinlik

Ankara’da faaliyet gösteren dernekler, Ankara Bayburtlular Derneği önderliğinde Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın onuruna bir akşam yemeğinde buluştu.

Bayburt Postası - Baksı Müzesi’nin Avrupa Müze Ödülü alması ve Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın TBMM Onur Ödülüne layık görülmesi Ankara’da yaşayan Bayburtluların gurur vesilesi oldu. Ankara’da faaliyet gösteren dernekler, Ankara Bayburtlular Derneği önderliğinde Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın onuruna bir akşam yemeğinde buluştu.
Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın onur konuğu olduğu geceye Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Anayasa Mahkemesi Üyesi Hicabi Dursun, Şair Yazar Yahya Akengin, Bayburt Vakfı Başkanı Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Ankara Bayburtlular Derneği Başkanı Adnan Bayram, Ankara’da faaliyet gösteren Bayburt dernek başkanları, Yayın Editörümüz Kürşat Okutmuş, iş adamları ve yöneticiler katıldı.



Sohbet halinde geçen gecenin açılış konuşmasını, ev sahibi olarak Ankara Bayburtlular Derneği Başkanı Adnan Bayram yaptı. TBMM Onur ödülüne layık görülen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ı Ankara’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Bayram, özetle şunları söyledi:



Bayram: “Bayburtluların gururunu okşayan bu başarılar, aynı zamanda motive ediyor”
“Ankara’da yaşayan Bayburtlular olarak gerek Baksı Müzesi’nin gerekse Prof. Dr. Hüsamettin Koçan hocamızın aldığı ödül ve başarıları ile gurur duyuyoruz. Bizler Ankara’da yaşayan Bayburtlular olarak, her güzel haberde olduğu gibi bu başarılardan da büyük bir keyif, gurur ve mutluluk duyuyoruz. Gurbette yaşayan Bayburtluların gururunu okşayan bu başarılar, aynı zamanda bizleri motive ediyor. Başarılı haberler aldıkça, bizlerde neler yapabiliriz sorusunu daha çok sormaya başlıyoruz kendimize. Mesela, Ankara’dan Bayburt’a kültür turları düzenleyebilir miyiz? Ankara ve çevresinde yaşayan Bayburtluları, aralıklarla Baksı Müzesi’ne taşıyabilir, gezdirebilir miyiz? Tüm dernek başkanları ve yönetimlerimizle beraber, Ankara’da yaşayan Bayburtlular olarak; hep birlikte, Bayburt adına katkımız olabilecek her çalışmanın içerisinde bulunmak, sivil toplum örgütleri olarak bizlere düşen görevleri üstlenmek arzusunda olduğumuzu bilmenizi isteriz.”

Koçan: “Bayburt’un değerleri ile büyümesem, belki de bu ödülü alamazdım”

Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Anayasa Mahkemesi Üyesi Hicabi Dursun, Bayburt Vakfı Başkanı Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun da birer kısa konuşma yaptığı gecede kendilerine ağırlayan hemşerilerine teşekkür eden Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, “Belki de Bayburt’un değerleri ile büyümesem, Bayburtlu olmasam bu başarıları elde edemez, bu ödülü alamazdım” dedi.

Koçan, bu mutlu günde kendisini Ankara’da yaşayan hemşerileri ile buluşturan dernek yöneticilerine teşekkür ederek, “çok mutlu oldum, bu buluşmaları sıklaştırmak, daha fazla bir araya gelmek ve daha çok dertleşmek, daha çok Bayburt’u ve yapabileceklerimizi konuşmak istiyorum” dedi.

Ankara Gölbaşı’nda özel bir mekanda gerçekleşen buluşma, daha sonra geç saatlere kadar süren sıcak sohbetin ardından sona erdi. 

 

Yorumlar (1)

talip bayram-bursa 9 Yıl Önce

bayburt*üçhisarlı kalenin onarımı ve tanıtımın,ın yetkisini,prf dr sn hüsmettin koçana veriniz,3 yıl içinde "dünya türizminde hak ettiği yerini alır,saygı ile.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.