Bayburt Postası

"Çanakkale Bir Hilal Uğruna"

Etkinlik

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı nedeniyle başlattığı, gençlere Çanakkale ruhunu yaşatmayı ve ecdatla gençler arasında köprü kurmayı amaçlayan ve yıl sonuna kadar 81 ilde düzenlenecek olan "Çanakkale Bir Hilal Uğruna" programı Bayburt'ta gerçekleştirildi.

Bayburt Postası - Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı nedeniyle başlattığı, gençlere Çanakkale ruhunu yaşatmayı ve ecdatla gençler arasında köprü kurmayı amaçlayan ve yıl sonuna kadar 81 ilde düzenlenecek olan "Çanakkale Bir Hilal Uğruna" programı Bayburt'ta gerçekleştirildi. 

Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa; Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş, kurum amirleri, okul müdürleri ve tüm vatandaşlar katıldı.

Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, Çanakkale Savaşı Müzesi ve Çanakkale Savaşı fotoğrafları sergisi yer aldı. Türk Halk Müziği sanatçısı Cihan Yıldız'ın Çanakkale Türküleri eşliğinde Çanakkale'de yaşanmışlıklara değindiği programda, program yapımcısı ve şair Serdar Tuncer ise Çanakkale de yaşanan savaşın bilinenden öte manevi boyutu yaşanmış hikâyeleri ve şiirlerini paylaştı.

Şiirlerinin yanı sıra Çanakkale’nin Türk Milleti için ifade ettiği değeri anlatan Tuncer, "Türk milletinin bir kez daha Çanakkale yaşamaması için bize düşen vazifelerin bilincinde olmak vesilesi ile gezdiğimiz illerden biri olan Bayburt'ta olmanın mutluluğu ile siz gençlere söyleyeceğim önemli husus ise şudur ki; medeniyet kurucu şanlı bir ecdadın varisleri olduğunuzu hatırlamanın ve milletimizin yarınları için ne manaya geldiğinizi asla unutmamanızdır. Gençlik Spor Bakanlığı'nın başlattığı ve Çanakkale zaferinin yaşandığı toprakları göremeyenlere Çanakkale’yi götürmek, Çanakkale ruhunu bir nebze olsun hissettirmek, bir olma, birlik olma duygusunu yeniden yaşatabilmek amacıyla düzenlediği bu etkinlik de salonu böyle kalabalık görmek beni çok duygulandırdı" dedi.

İzleyicilerin duygulu anlar yaşadığı program Serdar Tuncer'in okuduğu ve tüm katılımcıların ayakta dinlediği "İstiklal Marşı" ile sona erdi.

Sanatçılara plaket sunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu ise, programda emeği olan herkese teşekkür etti. 


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.