Bayburt Postası

Baksı Müzesi'nin 'Öğrenci Sanat Şenliği' 6 yaşında

Etkinlik

Bayburt'taki Baksı Müzesince, sanata yeteneği olan öğrencilerin eğitimine destek amacıyla "6. Öğrenci Sanat Şenliği" düzenlendi.

Bayburt Postası - Projenin raportörü ressam ve eğitimci Zeynel Abidin Öztürk, ilk başlangıçta Bayburt'taki öğrencileri kapsayan şenliğe, Erzurum ve Trabzon'daki öğrencilerin de dahil edildiğini söyledi.

Öztürk, projenin düzenleme kurulunda Baksı Müzesi'nin yanı sıra Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin de yer aldığını belirtti.

Şenlik ile bölgedeki yetenekli çocukları keşfederek onların eğitim hayatlarına destek olmanın amaçladığına vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:

"Projenin yürütüldüğü Bayburt'ta Baksı Müzesi'nde, Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde ve Erzurum'da da Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde atölye çalışmalarımız eş zamanlı olarak yapılıyor. Bu atölye çalışmaları sonunda Baksı Müzesi'nde 2 Ekim tarihinde bir sergi gerçekleştirilecek." 

"Çocuklara yaratıcı olmaları için atölye çalışmalarında gayet geniş ve rahat bir ortam sağlıyoruz." diyen Öztürk, "Çalışmalarına fazla müdahale etmeden çocukların özgün fikirlerini çalışmalarına yansıtmalarını bekliyoruz. Deneysel çalışmalara önem veriyoruz ve bu minvalde deneysel çalışmalar üretmelerini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Öztürk, atölye çalışmaları sonrasında Bayburt, Trabzon ve Erzurum illerinden başarılı 30 öğrenciye hayat boyu eğitim bursu verileceğini dile getirerek, burs hakkı elde eden öğrencilerin, bu burslarının devamı için her yıl kriterlere uygun içerikte çalışmalarını Baksı Müzesi'ne ulaştırmaları gerektiğini aktardı.

Şenlik 3 gün sürecek.

Yorumlar (2)

Omer 6 Yıl Önce

Iyi aga benim bi sorum olucak. Dogu illerimizde ve Bayburt’umuzda da olan Ermeni koylerinin isimlerini Cumhuriyetin ilk yillarindan itibaren degistirip, Turkcelersmesine ozen gosterdik. Devlet politikasi ile her koye yeni isim verdik. Cok da guzel oldu. Ama aga sormazlar mi bu Bayraktar Koyu’ndeki muzenin adi neden ozellikle ermeni ismi olan ‘Baksi’ konmus? Ben mi yanlis biliyorum birisi bilgilendirsin.

Engin 6 Yıl Önce

Baksı, Kopuz, Manas özbe öz Türkçedir. Asıl soru şu olmalı diye düşünüyorum. Bu Türk ismi Baksı neden Bayraktar oldu. Hiç gerek yoktu, müze bu anlayışa da bir karşı duruş olarak öztürkçe bir isme sahip çıktı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.