Bayburt Postası

“Aşıklık Geleneği ve Aşk“

Etkinlik

Bayburt Üniversitesi öğrencilerine yönelik düzenlenen kültür sohbetlerinin ikincisi Zahit Mahalle Odası'nda gerçekleşti.

Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi öğrencilerine yönelik düzenlenen kültür sohbetlerinin ikincisi Zahit Mahalle Odası'nda gerçekleşti. Aslandede Köyü'nden İsmail Öksüz'ün 'Aşıklık Geleneği ve Aşk' konulu sohbetiyle gençlerle buluştuğu programda genç ozan Erdem Yıldırım da türkülerle renk kattı.

Gençlik Spor Bakanlığı 2014 Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında finanse edilen Bayburt Üniversitesi Öğrenci Kulübü ÜNİ-BAYDER tarafından yürütülen “Bilinçli Gençlik, Kimlikli Gelecek” Projesi faaliyetleri devam ediyor.

Proje kapsamına kültür sohbetlerinin ikincisi Zahit Mahalle Odası'nda, üniversite gençleriyle mahalle sakinlerinin katılımı ile gerçekleşti.

Programın açılışında bir konuşma yapan BAYDER Başkanı Fatih Dündar, milli kültürün anlatılması ve öğretilmesi açısından mahalle odalarının vazgeçilmez mekanlar olduğunu söyledi.

Dündar, Bayburt Üniversitesi’nde okuyan gençleri mahalle odalarında kültür sohbetleriyle halk ile buluşturarak onların kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, milletini seven, topluma karşı sorumluluk duyan, toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak, milli birlik ve bütünlük içinde sosyal ve kültürel kalkınmayı destekleyecek gençler olmasına destek olmayı hedeflediklerini belirtti.

Program, Aslandede Köyü'nde aşıklık geleneğini yaşatanlardan biri olan İsmail Öksüz'ün 'Aşıklık Geleneği ve Aşk' konulu sohbetiyle devam etti.

Çocuk yaşlarda köy odalarında dinlediği hikayelerin ve anlatımların aşıklık serüveninde önemli katkıları olduğunu söyleyen Öksüz, Türk Divan Şairi Fuzuli'den örnekler sunduğu sohbetinde kendi eserlerini de saz eşliğinde seslendirdi.

Programda Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Erdem Yıldırım'ın söylediği türküler de yer aldı.

Zahit Mahallesi Muhtarı Mahmut Orun'unun da katıldığı program ikramla son buldu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.