Bayburt Postası

Aksagaz'dan zam açıklaması

Enerji

Aksa Gümüşhane Bayburt Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Rahime Meydan, doğalgaza yapılan yüzde 16'lık zammın Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yaptığı tarife çalışması sonucu bir düzeltme olduğunu söyledi.

Bayburt Postası - Aksa Gümüşhane Bayburt Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Rahime Meydan, doğalgaza yapılan yüzde 16'lık zammın Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yaptığı tarife çalışması sonucu bir düzeltme olduğunu söyledi. 
Meydan, yaptığı açıklamada, yüzde 16’lık zammın sadece yatırım maliyetlerine karşılık herhangi bir gelirin olmamasından kaynaklandığını belirterek, “Kentte 14 bin abone alabilecek durumdayken sadece 7 bin abonemiz var. Gaz satışımızı en az 13 milyon yapmamız gerekirken 9,5 milyonda kaldık. Bunların hepsi de vatandaşa yansıdı. Doğalgaza yapılan zam değil, EPDK’nın yaptığı tarife çalışması sonucu bir düzeltmedir” dedi.

Vatandaşa yansıyan doğalgaz zammının en aza inmesi için abone sayısının artması gerektiğini ifade eden Meydan, "Vatandaşın cebini yakmamak için yapılması gereken çok hızlı bir şekilde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, özellikle Milli Eğitim, Müftülük ve Organize Sanayi Bölgesinin doğalgaza geçmesi gerekiyor. Türkiye’de en yüksek doğalgaz bedeli şuanda Gümüşhane ve Bayburt’ta. Tek sebebi de yatırım maliyetlerinin yüksek olması, karşılığında abone sayısının az olması ve gaz satışımızın az olması” diye konuştu.AA

Doğalgazı en fazla tüketen il Bayburt!

Öte yandan geçtiğimiz yıl yapılan açıklamada, ortalama doğalgaz tüketiminin en fazla olduğu il Bayburt olmuştu. 2013 sonu itibarıyla 64 dağıtım bölgesi kapsamı içerisinde yer alan 69 ilde konutlarda ve sanayide kullanılan doğalgaz tüketimine ilişkin verileri paylaşan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre, Bayburt'ta konut aboneleri yılda ortalama bin 244 metreküp doğalgaz tüketmişti. Buna göre, bir konut abonesinin yıllık doğalgaz ödemesi ortalama bin 331 lirayı bulduğu Bayburt, konutlarda ortalama doğalgaz tüketiminin en fazla olduğu il olarak ortaya çıkmıştı.

Yorumlar (26)

Aydin 8 Yıl Önce

Yanı benim anladığım devlet baba diyorki sizin ne işiniz var küçük illerde kalkın gidin büyük yerlere buralarda artık kimlere kalacaksa.... Nerde benim hakkımı savunacak olan siyasiler nerde seçimlerden önce verin bana oy sizi şöyle refaha ulaştıracak diyen belediye başkanları millet vekilleri parti başkanları neredeler Bayburtlu kaziklanirken neden sesleri çıkmıyor.

İbrahim kaldırım 8 Yıl Önce

Devletin böyle küçük, geçim sıkıntısının zor oldugu bu kadar zor sartlarda sırf göçü önlemek için diger illere göre olanakları cok daha ulasılabilir ve uygun hallere cekmesi gerekirken, teşvikler yapması gerekirken düşene birde biz vuralım mantığıyla davranıyor. Nereye kadar böyle devam edilir bilinmez ama şartların gitgide zorlastıgı kesin.

Vatandaş 8 Yıl Önce

Ah bi Bayburt birlik olsada Doğalgazı bir kaç günlüğüne az kullansa da siz görseniz maliyet nasıl yüksek oluyor.Gümüşhane-Bayburt vatandaşı ortak hareket ederek bu konun peşini bırakmamalıdır.

Bayburt 8 Yıl Önce

Yani diyorsunuz ki göçe devam.... Sayın Maliye Bakanımızdan bu konuyu derinlemesine araştırmasını istiyoruz.

seko69 8 Yıl Önce

o zaman burda bir çelişki var. madem en çok bayburt tüketti o zaman abone sayısının belli bir sayısı da olmasına gerek yok..metreküpe bakarsanız Bayburt en çok kullanandır. haliyle verilen demeç alakasızdır.. yani 7 bin abone 13 bin kişilik gaz kullanmış oluyor.. burdan AKP yönetimi, ve vekillere özellikle Bakan'a iş düşüyor. derhal Bayburt'a özel tevşik veya indirim çıkarmalı.. böyle bir zulüm olmaz.. böyle sahipsizlik olmaz.. güneydoğu kaçak kullanacak ve hala teşvikler yatırımlar, indirimler yapılacak Bayburt gibi vatansever, bayrak sever asker polis severler cezalandırılacak.. bunun hesabını en yakın seçimde sormalıyız. (burdan mhpli olduğum çıkmasın) sen destek verirsen AK Partiye, gelir böyle vatandaşın kanını emer.. burda yaşayan insanlar köle değil.. AK Partiye 13 yıldır bir fiil destek veren bir şehir. ilk 3'te devamlı olan bir şehire bu reva görülemez..

kırzıli 8 Yıl Önce

yani diyorlarki,ben adama bilezik gibi geçiririm

Halil 8 Yıl Önce

ALLAH'TAN KORKUN YA BÖYLE BİR GEREKÇE İLE DOĞALGAZA ZAM YAPILDIĞI NERDE GÖRÜLMÜŞ. % 70-80 OYUN KARŞILIĞI BU OLMAMALI İDİ. DOĞALGAZIN MALİYETİNDE BİR ARTIŞ OLSA SESİMİZ ÇIKMAZDI AMA BU İYİ BİR KAZIK OLDU. DURMAK YOK YOLA (DİKTATÖRLÜĞE, TORPİLE, ZAMMA, KAZIKLARA) DEVAM. BAYBURT BUNU FAZLASI İLE HAKEDİYOR.

aykırı 8 Yıl Önce

size ele has olir ki

Mağdur 8 Yıl Önce

Millet gaz alırken her yeri santim santim ölçer burayı sökün burayı takın kombinin yeri olmamış gibi zorluklar çıkarırsanız milletin kombisini oturma odalarına koydurursanız millete tepeden bakar gelenin yüzüne bakmazsanız tabiki kimse gaz almaz satışınız düşer bizim sokağa gaz verilmesi için 4 sene millet gitti geldi ancak verdiniz bu gidişle millet soba kurmak zorunda kalır bu sefer hiç gaz satamazsınız

Oğuz A. 8 Yıl Önce

Bu ne yaman çelişkidir böyle. Kalkınmada öncülüğümüz bu olsa gerek. Ülkemiz kalkınsın diye Bayburt' umuz tekrar elini taşın altına koydu. %16 iyi bir oran gerçekten. 300-400 arası faturalara kurban olur hale geldik. Kiralar 600-700 Doğalgaz faturaları 500-600 ne paralar dönüyor MAŞALLAH..

Batu 8 Yıl Önce

Biz arkadaşlar olarak 10-12 kişi bikere şikayet ettik sizde edin eğmeyin her. Yapılana başınızı

sahıpsız memleketın hali.. 8 Yıl Önce

bayburtta iştıra toplantısından baska icrratı olmayan beledıye baskanı ve bakanlıgı alan bayburta daha bı faydasını gormedıgımız hala bayburtun sahıpsızlıgı devam edıyoo yatacak yerınız yok haa...

aziz 8 Yıl Önce

Vermeye devam edelim biz kaldirriz....

ALOŞ 8 Yıl Önce

Özel sektör kim tutar seni. Haklıdır. Burada haksız halk demek ki devlet eliyle hizmetler yapılsa idi zam oluşması farkını devlet hazineden karşılar. Nasılki asgari ücrette olduğu gibi hazineye vuruldu ya. Halk memnun seçmen daha memnun gelen zamdan memnun olmayan Bayburt lu.

ensar 8 Yıl Önce

Yani zorlama millet abone olacak ki gaz ucuzlasın öylemi yaptığı açıklamaya bak ya

murad 8 Yıl Önce

Lafa

murad 8 Yıl Önce

Lafa gelince bayburta dogalgazl biz getirdik ahkami zamma gelince özel sektör galgala yapmadan yuttuk.zuggum olsun.

Emre 8 Yıl Önce

La baba küçük şehiriz diye suç bizimmi varmı böle bi saçmalık vurun abalıya ne olcak nede olsa kimsenin sesi çıkmıyor.hiç 600 tllik faturamı olur asgari ücrete zam gelmiş olmuş 1300 yarısı doğalgaza yarısı kira bizde taş yeriz artık....

Muharrem 8 Yıl Önce

Bayburtlular salak sandı herhalde bu kadın "Doğalgaza yapılan zam değil, EPDKnın yaptığı tarife çalışması sonucu bir düzeltmedir." bu bile milletle dalga geçmenin acı boyutu. Ekmeğe zam yok fiyatında artış var demek gibi olmuş.

çayır 8 Yıl Önce

Bir zamanlar zammın adı güncellemeydi şimdi düzeltme olmuş.Düm düz olduk sayenizde

yahya 8 Yıl Önce

Senin gaz satışın 14 veya 17 bin olacakki biz ucuz gaz tüketelim öylemi Rahime sızıngibi herkes güllük gulustanlik yaşamıyor Rahime zorladiretmeli kelimeler kullanma Rahime yarının ne olacağı belli olmuyor Rahime Aksa bugün var yarın yok Rahime taşlar yerinden oynadığı zaman görürüz aksayi aksa mamayi rahime

metin 8 Yıl Önce

bu memleketin kaderi bu en pahalı doğalgazı kullanıyoruz en çok oyu bunun için vermişiz demekki cezalandırıldık malesef

Sömürü düzeni 8 Yıl Önce

Bu sömürü düzeninden kurtulmak çok zor...!!! Nedeni ? Sahiplerimiz öyle istiyor... Habere göre Bayburt konut başına türkiye genelinde en fazla doğalgaz tüketen il neden tükettin? CEZA Habere göre Bayburt istedikleri toplam tüketime yaklaşamadı az tüketti !!! CEZA Ne yapsak koca boş, Sahibimiz yok vesselam...

yalcin 8 Yıl Önce

Rahime 14 bin abone alabilecekken derken nerden biliyon alabileceklerini hepsinin durumu iyimi biliyonmu arti almadılar diyemi zam yaptiniz

esnaf 8 Yıl Önce

Abone yapmak için ne çaba sarfettiniz abone olmaya gelenlere olmaz şartlar sundunuz sanayiye neden dogalgaz getirmediniz enaz orada 80- _100 abone yapardınız siz çalıştınızda doğalgazı kapımaza getirdinizde bizmi almadık insanlara olmadık şartlar sunun sonrada abone sayımıza ulaşamadık diyorsunuz sizi Allah a havale ediyoruz.

Cengaver 8 Yıl Önce

Rusya'nın 1000 m3 ünü 18 dolara malettiği gazı siz 416 dolara kullanıyorsunuz. Yaşasın hökümetimiz. Yaşasın halkımız. Herkes yaşasın:)))

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.