Bayburt Postası

SODES Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı Kursu faaliyetlerine başladı

Ekonomi

Kalkınma Bakanlığı'nca finanse edilen ve Bayburt Valiliği koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Geriatrik ve Yatalak Hasta Destek Projesi meslek edindirme kursları faaliyetlerine başladı.

Bayburt Postası - Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Barış Can tarafından verilen eğitimler sonucunda, yaşlılık nedeni ile ortaya çıkan hareket güçlüğü, kişisel ihtiyacı giderememe ve bunama gibi sorunlardan mustarip yalnız hasta ve yaşlılara yönelik hem kişisel bakım hem de sosyal destek hizmetine erişebilmelerine olanak sağlayabilmeyi amaçlayan proje kapsamında vasıfsız 20 kursiyere mesleki eğitim imkânı sağlanırken, bakıma muhtaç hasta ve yaşlılara da destek olabilecek kalifiye eleman yetiştirilecek.

Ayrıca projeyle ihtiyaçlı yaşlıların yaşamını kolaylaştıracak sarf medikal malzemeler ile yaşam malzemelerini içeren hediye paketlerinin dağıtımı sağlanacak olup bu uygulama ile hem yaşlıların günlük yaşam kaliteleri arttırılacak hem de yalnız olmadıkları, toplum için hala önemli birer birey oldukları vurgulanacak.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.