Bayburt Postası

Organik tarımcılar orta yol arıyor...

Ekonomi

Toprağı işleten ve son yılların yükselen trendi olan organik sebze konusunda atılımlar yapan bağcılar (çiftçiler), “en sağlıklısını üretiyoruz ama ne hikmetse satamıyoruz” diyerek, şikayette bulundu. Özellikle şehir merkezine yakın bir arazide, Öğretmen Evi’nin hemen yakınında ki alanda sebze üreterek geçimlerini sağlayan yaklaşık 25 aile, geçim sıkıntısı yaşadıklarını ifade etti. Haftada bir günlük satış imkanının kendilerine yetmediğini söyleyen ve şikayetçi olan bağcılar, yaptıkları işin hakkının verilmesini istiyor. Yani, haklı olarak taze ürünlerini günlük satmak istiyorlar. Pazar yeri konusunda kendilerini ayrılan bölgenin yetersizliğine vurgu yapan bağcılar, özellikle lahana (kelem) satış sezonu olan Ekim ve Kasım ayları özel bir istekte bulunuyorlar.

Toprağı işleten ve son yılların yükselen trendi olan organik sebze konusunda atılımlar yapan bağcılar (çiftçiler), “en sağlıklısını üretiyoruz ama ne hikmetse satamıyoruz” diyerek, şikayette bulundu. Özellikle şehir merkezine yakın bir arazide, Öğretmen Evi’nin hemen yakınında ki alanda sebze üreterek geçimlerini sağlayan yaklaşık 25 aile, geçim sıkıntısı yaşadıklarını ifade etti. Haftada bir günlük satış imkanının kendilerine yetmediğini söyleyen ve şikayetçi olan bağcılar, yaptıkları işin hakkının verilmesini istiyor. Yani, haklı olarak taze ürünlerini günlük satmak istiyorlar. Pazar yeri konusunda kendilerini ayrılan bölgenin yetersizliğine vurgu yapan bağcılar, özellikle lahana (kelem) satış sezonu olan Ekim ve Kasım ayları özel bir istekte bulunuyorlar.

Bağcılar ayrıca, Tarım Müdürlüğü tarafından kendilerine verilen tohumların yeteri kadar mahsul vermemesi konusunda şikayet ediyor. Organik tarım aracılığıyla sebze üreticiliği yapan bağcıların, yetkililerden tek bir isteği var: O da, kiraladıkları arazide yetiştirdikleri ürünleri satabilecekleri daha uygun bir alan! Bizden söylemesi…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.