Bayburt Postası

SODES’ten “Aile İçi İletişim” semineri

Eğitim

Kalkınma Bakanlığınca destek gören ve Bayburt Valiliği koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Bir Çocuk Bir Dünya" isimli SODES (Sosyal Destek) Projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezinde ailelere yönelik rehberlik ve psiko-sosyal çalışmalar yapmak amacıyla “aile içi iletişim” semineri verildi.

Bayburt Postası - Kalkınma Bakanlığınca destek gören ve Bayburt Valiliği koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Bir Çocuk Bir Dünya" isimli SODES (Sosyal Destek) Projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezinde ailelere yönelik rehberlik ve psiko-sosyal çalışmalar yapmak amacıyla “aile içi iletişim” semineri verildi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünde görevli Psikolog Turgut Çatalbaş özetle şu noktalara dikkat çekti.

- Eşinizin ve çocuklarınızın güzel davranışlarını görün ve takdir edin.
- Eksik ve hatalarının üzerinde fazla durmayın ve abartmayın, muhakkak doğru şeyler de yapıyorlardır.
- Lütfen doğrularını görün ve onları takdir edin çünkü beğenilen ve takdir edilen davranışlar tekrar eder.
- Aileyi ayakta tutan iletişim ve sevgidir.
- Telefon, internet, tv, radyo sayesinde çok uzaklarla iletişim kurabiliyoruz. Ama maalesef yakınlarımızla iletişim kurmada pek başarılı olamıyoruz.
- Lütfen çocuğunuz ders çalışırken siz televizyon izlemeyin, sizler de bir şeyler okuyun meşgul olun. Bir çocuk günde 3 saat tv izler sadece 5 dakika babası ya da annesi ile konuşursa o çocuk babasının ve annesinin değil tv nin istediği biri olur.
- Ayrıca televizyon ve bilgisayarla fazla meşgul olmak; -fiziksel ve zihinsel yorgunluğu – dikkat dağınıklığına – göz sağlığının bozulmasına – ders ve ödevlerin ihmal edilmesine ve zaman kaybına yol açar.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.