Bayburt Postası

Öğrenci konseyinden 'Çanakkale Menüsü'

Eğitim

Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi, Çanakkale Zaferi'nin 101. yılında çeşitli etkinlikler düzenledi.

Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi, Çanakkale Zaferi'nin 101. yılında çeşitli etkinlikler düzenledi. Şehitler için mevlit okutulan etkinlik kapsamında kampus alanın Çanakkale menüsü ikram edilmesinin aynı sıra resim sergisi de açıldı.

Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Barbaros Çeçen, etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu toprakların ne şartlar altında vatan olduğunu Çanakkale Zaferi bize bir kez daha göstermiştir. Ayağında giyecek ayakkabısı olmayan, dillerinde Allah, kalplerinde vatan millet sevgisi olan çoğu daha 15-16 yaşında genç fidanların cepheye gönüllü olarak gittiği ve hiç düşünmeden şehadet şerbetini içtikleri o dönem günümüz arasında dağlar kadar fark var. Biz üniversite öğrencileri ve yönetimi olarak kalplerinde Allah ve vatan sevgisi olan bireyler yetiştirmeli ve onlara tarihimizi en doğru şekilde aktarmalıyız. Bu vesile ile Çanakkale'de şehit düşmüş yiğitlerimizi ve zor dönemlerden geçtiğimiz bu günlerde ülkemizin doğusunda ve terörün baş kaldırdığı her bölgede şehit düşen yiğitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum" diye konuştu. 

Etkinliğe, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu ve davetliler katıldı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.