Bayburt Postası

Gümüşhane-Bayburt Havaalanı haritada!

Bölgemiz

Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Gümüşhane-Bayburt Havaalanı ile ilgili “Ulaştırma Bakanı’mız Sayın Binali Yıldırım havaalanımızın planlanan yeni havalimanları arasına alındığını açıkladı” dedi.

Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Gümüşhane-Bayburt Havaalanı ile ilgili “Ulaştırma Bakanı’mız Sayın Binali Yıldırım havaalanımızın planlanan yeni havalimanları arasına alındığını açıkladı” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bayburt-Gümüşhane Havaalanı projesinin planlanma aşamasında olduğunu duyurmuştu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2016 bütçelerinin sunumunu yapan Bakan Yıldırım’ın açıklaması ile ilgili önemli bir açıklamada bulunan Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu ise havaalanının planlanan yeni havalimanları arasına alındığını bildirdi.

Kavcıoğlu yaptığı kısa açıklamada şöyle dedi:

“2016 Yılı Bütçe görüşmeleri sırasında Ulaştırma Bakanı’mız Sayın Binali Yıldırım havaalanımızın planlanan yeni havalimanları arasına alındığını açıkladı. Bayburt’a ve Gümüşhane'ye hayırlı olsun”

Yorumlar (20)

Safak Güngör 8 Yıl Önce

Bayburt Gümüşhane arasına yapılacak havaalanı ekonomik değeri sıfır olan bir havaalanı olur. Haftada 1 veya 2 uçak inecek diye devletin kaynakları ısraf edilmemeli.

seher güneş 8 Yıl Önce

şafak bey efendi,bayburt g.hane havaalanını müşterisi şöyle.,yusufeli-ispir-pazaryolu çayırlı bayburt iline çok yakın,dolayısıyla,g.hane bayburtunda250 bine yakın nufüsü var,yazın hergün kışın haftada 2-3 sefer yapar.tşk,ler askeri amaçlı da kullanılacak.

sezgin 8 Yıl Önce

1 az geç oluyor ancak bayburt umun hakını veriyorlar bunada şükür.

Murat YAŞA 8 Yıl Önce

Şafak Bey eskiden bu istekler çok uç istek olarak değerlendirilirdi ama Türk ekonomisi artık gerçekten büyüdü. Buranın faaliyete geçmesi için çok fazla maliyete de ihtiyacı yoktur. Ordu ilinde havaalanı yapmak için deniz dolduruluyor. Oysa burada hafriyatını düzenledikten sonra pisti yapıldığında havaalanı olmuş olur. Bu kadar kolay havalimanı Türkiye'nin hiçbir yerinde yapılamaz.Devletin kaynaklarını israf edilmiyor Biz Bayburtlular da devletin imkanlarından en iyi şekilde yararlanmak istiyoruz söz israfı oluyor bence ekonomik israf değil...

bay 8 Yıl Önce

Yapılacak havalimanını sadece bayburt -gümüşhane değil çevre illerde kullanır.Çok büyük bir müjde olur...

ilke 8 Yıl Önce

devletin imkanları israf ediliyor diyen kişi bak bura sadece bayburta yapılmıyor velevki yapılsın yıllardır zerre yatıtım görmeyen insanların memleketine uzak diye gitmediği bir ildi şimdi bunlar oluyor ve hala eleştiri var anlamakta güçlük çekiyorum eleştiri yapanlar ya bayburtlu değil yada farklı amaçları var

Recep Cokerden 8 Yıl Önce

Efendim hangi zamanda yasiyiruz israftan bahsediyoruz. Bati'da 1000 nufuslu kasabalara! ucak inip kalkiyor. Tabiki yapilmali ki yapilacak...

Safak Güngör 8 Yıl Önce

Murat Kardeşim maliyet derken inşaat maliyetinden bahsetmedim. havaalanın işletme maliyetinden bahsettim. Haftata inecek bir ucak için işletme maliyetleri çok yüksek.

Safak Güngör 8 Yıl Önce

Recep Cokerden: Senin mantıkla bafra, torbalı, iskenderun, alanya, tarsus, mersin, mugla, aşkale, tatvan, siverek, cizre, niksar, turhal, şereflikoçhisar karaman aksaray kocaeli, balıkesir, burhaniye, erdek, bandırma, akhisar, kırkağaç, selçuk, kuşadası, fethiye kaş sinop bolu düzze yalova zonguldak bartın karabük devrek vs. vs. hepsinin(dikkat et) 200 binin üzerinde nufusu var .Sakın bunlara yakın havaalanı var deme KOP TÜNELİ AÇILIRSA İNŞALLAH AÇILACAK ERZURUM bize 1 saat mesafede olacak. Yani bizde yakınız.

sencer 8 Yıl Önce

Yapılınca çalışıp çalışmadığını görürsünüz mesele yapmak değil uçağı inip kaldırtmak 600 bin nüfuslu şehirde yaşıyorum 20 yıldır havaalanı var yurtiçine uçak seferi yok.

Ziya 8 Yıl Önce

Ne ualan söyleyeyim biraz zor. Çünkü yeni zigana tüneli yapılıyor ve bitincede gümüşhane trabzon 45 dakikaya inecek. Ayrıca hadi havaalanı yapacaklar diyelim. Nereye ?! Köse kelkit taraflarına. Ee mesafe trabzondan daha uzun ayrıca güneyde erzincan havaalanı var. Yani gümüşhane tam ortada olduğu için havaalanı yapılması imkansız. Sonuçta yapılırsa şehir merkezine uzak kalacağı vede yeterince talep olamayacağından köse kelkit bölgesinde işlemeyecektir. Belki 2 günde bir uçak iner . Bu yüzden boş bir yatırım olur. Sonuçta yakında trabzon havalimanı var ve günde 100 civarında uçak iniş kalkış yapıyor. İstanbul ankara izmir kocaeli bursa antalya adana. Frankfurt düsseldorf köln. Riyad jeddah gassim cidde medine kuveyt gibi şehirlere direkt uçuşlar var. 2015 te 3 milyon 360 bin yolcu taşımış. Gümüşhaneye yapılmaz. Belki 50 yıl sonra. Düşünün. Sizce yakın bir yeremi daha rahat bir ulaşımmı ? Yoksa köse-kelkit taraflarına mı gitmek daha mantıklı. Bende bir gümüşhaneliyim ama havaalanının boş bir yatırım olduğunu düşünüyorum o parayla çok daha iyi şeyler inşa edilebilir. Mesela yeni otogar ve avm gibi.

Adem söğüt 7 Yıl Önce

Yaptılar olacak. O kadar

Ömer 7 Yıl Önce

Valla gec bile kaldilar o kadar milletten oy aldilar artik yapsinlar

sk 7 Yıl Önce

Gerekli bir yatırım çünkü 4 gün önce İstanbula gittim.havaalani olsa kış günü Trabzona gitmezdim herturlu sıkıntı. Bayburtuma herşey yakışır. Hem potansiyelde var Bayburtta göremediğimi Trabzon hvalimaninda görüyorum artık insanımız h yolunu kullanıyor. Bayburt havaalani zarar etmeyenler listesine girer. Çünkü dışarda çok bayburtlu var.gdis glis rahat olduğu zaman herkes talep eder.Devlet büyüklerimizden Allah razı olsun .Bayburtuma hayırlı olsun.

Gümbay 7 Yıl Önce

Ben gümüşhane liyim havalimanı yapılacak yer çok doğru ben gümüşhane hem bayburda yakın güzel proje trabzon yollarından kurtulduk

nursen akbulut 7 Yıl Önce

Almanyadan direk olurmu acaba

Bora 7 Yıl Önce

Hayırlı olur inşAllah Gümüşhanemize ve bayburtumuza

Erol Güngör 7 Yıl Önce

Merhaba arkadaslar bayburt ve Gümüşhane havaalani yapilmasina çok sevindim herkese hayirli ugurlu olsun Allah devletimize zeval vermesin

.. 7 Yıl Önce

Ölü yatırım.

VATANDAŞ 5 Yıl Önce

BAYBURT VE GÜMÜŞHANE nif toplasan 200.000 eder, yapılacak hava limanı 2.000.000 kapasiteli , gerek var mı bunca yetim aç suyu olmayan mecra varken ..bu kadar büyüğü (!) israf

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.