Bayburt Postası

Çoruh Nehri yatağını geri istiyor!

Bayburt

Çoruh Nehri, üzerinde yapılan projeyi yine görünmez hale getirdi.

Bayburt Postası -  Zaman içerisinde insan elinden çekmediği şey kalmayan Çoruh Nehri, kıyılarının umarsızca imara açıldığı Bayburt'ta, son olarak DSİ tarafından yürütülen bir projeyle betonlaştırılmaya çalışılıyor.
Çoruh Nehri'ni Bayburt'a kazandırmak amacı ile başlatılan fakat ilk başladığı günden bu yana toplumun büyük bir kesiminden tepki gören proje halen yürütülmekte. Özellikle nisan ve mayıs aylarında coşkun akan Çoruh Nehri, şu günlerde mevcut projeyi görünmez hale getirdi. Yayalar için yapılan bölümün tamamen su ile kaplı olması 'Çoruh yatağını geri istiyor' yorumlarını da beraberinde getirdi. 

Duruma sosyal medya hesapların tepki gösteren vatandaşlar, projenin ısrarla yürütülmesine tepki göstererek, 'betonlaşmaya dur' diyorlar.

Haber: Murat Okutmu
ş



Yorumlar (17)

bayburt halkı 5 Yıl Önce

ak parti bayburt yönetimi,çoruh projesini(yıldırım çayı.!!!),iptal ederler,edep yahu.!!!

Tin li 5 Yıl Önce

Bu projeyi isteyenler su anda buna en çok karşı çıkanlar popülist istekler su ilde var bizde niye yok vs.

vah çoruh 5 Yıl Önce

birilerinin eline firsat geçtimi bilhassa iş bilmeyenlerin ben ne yaparsam ben ne söylersem dogrusu odur mantığıyla hareket edip işleri çığrından çıkarırlar maalesef kimseyi kaale almazlar çoruhu batuma kadarda beton yapsalar hepsi sökülecek isder gülün isder inanın ama hacanan paralara yazık olacak

Samet 5 Yıl Önce

Bu yapılanların hesabını nasıl verecek yetkililer. Bir sürü fakir fukara insan evsiz barksız yaşarken siz nehre çimentoyu akıttınız. Beceremediniz! Şimdi gelinen durum içler acısı... Kaç senedir toz içerisinde yürüyoruz bu yolu. Kaldırım yok yağmur yağdığında yanımızdan her geçen araç üstümüzü ıslatıyor. Bayburtun hali Duyanlara duymayanlara ibret!

Ozan 5 Yıl Önce

Bayburt un içinden geçen Çoruh Nehrinin en verimli şekilde değerlendirilmesi ve bu konuda projeler yapılmalıdır. Bana göre Bayburt turizm yönünden Çoruh Nehri değerlendirilmeli. TOKİ tarafından sanayi de yapılacak inşaatların yerine Trabzon da ki Uzun göl gibi bir göl oluşturulabilir. Aslan dağına çıkış yolundan Bağlarbaşı Cami-Turgut Özal Bulvarından Trabzon-Erzurum Karayolu kenarından tekraren Aslan dağı giriş yoluna kadar alan içerisinde bir göl alanı oluşturularak Çoruh Nehrinin suyu göl içerisine alınmalı. Göl içerisindeki suyun çıkışı tekrar 21. Şubat caddesinden Çoruh Nehrine akıtılabilir. Bu alanda rakım yaklaşık olarak 21.Şubat caddesinden yani alt kısım ile Aslan dağı giriş yolu arasında 1562-1565 metre(rakım) arasında değişmektedir. Bu oluşacak gölün çevresinde tek katlı oteller yapılabilir.Bu gölün uzunluğu yaklaşık 1500-1600mt olabilir. Eni de en dar kısımda 300 metre.Bu göl içerisinde kayıklar olabilir.Kısacası Bayburt un içinden akan Çoruh nehrinden yaralanılmalı.

rambo yağız 5 Yıl Önce

Çok güzel oluyor hak ettiniz oralar yapılırken sesiniz çıkmadı oturup izlediniz ben dışarıda yaşayan bayburlu olarak üzülüyorum bayburttan çoruhnehri geçiyor dediğinde herkes şaırıyor ama biz kımetini bilmiyorsunuz size müstehap okadar zarar en pahalı şehir bayburt yuhhhhh diyim

Bamsibeyrek 5 Yıl Önce

Coruh daglari delmis denizine kavusmus hec insan yapimi beton duvarlar onu durdururmu ahliza şaşim

tamer 5 Yıl Önce

proje dedikleri şey, nehrin içini betonla doldurmaktan ibaret... Planlı, adam akıllı bir proje olsaydı turist bile çekebilirdi. Bir iş yapalım dediler ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Yazık ettiler nehre!

Ahmet 5 Yıl Önce

israf

ağaçcı 5 Yıl Önce

doğa işte böle intikamını alır abi sen yaparsın o yıkmayıda bilir inşAllah uygun bişe yapılırda bizde rahat ederiz

Şafak Güngör 5 Yıl Önce

Biz Çoruh'la ilgili her projenin altına, Çoruh'a gem vurmayın dedik, Çoruh özgür olmalı, Çoruh'tan aldığınız Çoruh mutlak birgün sizden geri alır dedik, ama çok bilmiş belediyeci abilerimize dinletemedik. Sonuç Çoruh kendine ait olanları geri aldı, yaptığınız masraf heba oldu.

M.T.K 5 Yıl Önce

ülke niçin batıyor bu örnek yeterli. Bİr proje yapılırken bunun getirisi götürüsü nedir araşıtırılmıyor,. Türkiyenin en hızlı akan nehri Çoruh Nehri ne bir fizibilite raporu ne bir araştırma. sırf yaptık desinler diye milyonların betona gömüldüğü bir anlayış. böyle projeler yapılarak ülke ekonomisi battı. bu proje amacına ulaşmaz. hiç değilse betonları kaldırın da eski görüntüsüne kavuşsun.

Has Bayburtlu 5 Yıl Önce

Beka meselesi denilen şey bu olsa gerek. Milletin parasını çar çur edersen, milletin bekası da puslu olur. Bu ülkeyi sevmek, edebiyatla hamasetle olmuyor, herkes yaptığı işi doğru dürüst yapacak, yapmayandan bunun hesabı sorulacak ki, beka kaygısı çekmeyelim. Çoruhun bu hali benim iyimserliğimi önüne katmış sürükleyip götürüyor. Ey projede dahli olanlar ortaya çıkın ve bizim beka endişemizi hafifletmek üzere hesabını verin. Tabii ki vicdanının el veriyorsa, yüreğiniz yetiyorsa

Bahir Oltulu 5 Yıl Önce

Elbette Çoruh kendi yatağını isteyecek ve geri alacaktır. Bu memlekete iyilik yapmak isteyen ve seven Çoruh'un önüne set çekmesin ! Gidin bakın dünyanın neresinde ve hangi coğrafyada böyle bir yanlış yaklaşım var. Aklın yolu birdir demiş atalarımız. Onların sözünü dinleyelim. Ahmet Çağıldak ağabeyim onca yazdı bu konuda. Dönüp dönüp okuyalım. Dediklerine kulak verip hakkını teslim edelim. Çoruh Çoruh olarak kalsın. Çoruh'u beton ile kuşatmak onun canına kastetmektir. Bayburt'lu kardeşlerim Çoruh'un ruhunun künhüne vardığında iş işten geçmemiş olsun.

çemçüllü 5 Yıl Önce

tokatta şehrin içine su pompalanıp nehire kayık indirilıyor şehire turist çekiliyor bizimkilerde olan nehri betona boğup bayburtun can damarını kesiyorlar. zaten önene set çeke çeke su koymadınız çoruhta bari bırakın doğal aksın. bayburta ve çoruha bir iyilik yapmak istiyorsanız kirliliğe önlem alın tuvalet sularını çoruha bağlamaktan vazgeçin sadece çoruh değil köylerdeki tuvalet ve pis su boruları derelere bağlandı kendi kendimizi öldürüyoruz

a.raci polat 5 Yıl Önce

HATA BAŞTA YAPILMIŞ,ÇORUH İSMİ "YILDIRIM ÇAYI"OLUNCA OLANLAR OLMUŞ YETMEDİ,İL BAŞKANI YİNE AYNI,???

al sepetten 5 Yıl Önce

katliam var katliam ne israfından bahsediyorsun

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.