Bayburt Postası

Bir trafik kazası ve ardı sıra 'akılalmaz' ihmaller zinciri!

Bayburt

Bayburt'ta hafta sonu yaşanan ve 3 gencin hayatını kaybetmesine neden olan kazanın görüntüleri izleyenleri dehşete düşürüyor!

Bayburt Postası - Bayburt'ta hafta sonu yaşanan ve 3 gencin hayatını kaybetmesine neden olan kazanın görüntüleri izleyenleri dehşete düşürüyor!
Görüntülerde bir araç Kışla Kavşağı'nda takla atıyor ve ters şekilde yolun ortasında duruyor. Bu esnada çevreden yetişen vatandaşlar araçta sıkışanlara yardım etmeye çalışıyor. Olay yerine ambülans geliyor ve bu arada buzlanma olduğu görülen yol hala trafiğe açık! 

Herhangi bir önlem alınmayan yolun ortasında; kaza yapmış araç ve etrafta koşuşan insanlar var. Ve felaket adeta geliyorum diyor!

Kavşağa giren ve yolda kaza olduğunu son anda gören uzun araç frene basıyor ve kayarak yolu tamamen kapatıyor. O andan itibaren ise artık kimse olacaklara dur diyemiyor! Önce bir araç tırın altına giriyor -ki ölümler bu araçta yaşanıyor-, daha sonra da arkadan gelen ikinci bir araç tır ile orta refüj arasına sıkışıyor. 

Önce videoyu izleyin, ardından da cevabı henüz verilmemiş sorulara yanıt arayalım! 



Şimdi soruyoruz...

Yaşanan bu acı ve talihsiz olayda ihmal veya ihmaller zinciri var mı?


- Güneş görmeyen ve her gün buzlanma olduğu gözlenen kavşağın -tuzlanması gibi- yol şartlarının sağlıklı olması için gerekli önlemleri hangi kurum alıyor? Bu denetim ve görev kime ait? Ve her kime ait ise bu bölgede ne sık aralıklar ile tuzlama yapılıyor? Kazanın olduğu gün, kavşak ve çevresinde herhangi bir yol-önlem çalışması yapıldı mı?
- Yolda kaza olmuş, insanlar yardıma koşmuş, ambülans gelmiş ve o an yol emniyeti neden alınmıyor? 
- Polis olay yerine ne kadar zamanda ulaşıyor? Olay yerine ulaştığında hangi önlemleri alıyor? İkinci ve üçüncü kaza olay yerinde polis varken mi yaşanıyor?
- Yol trafiğini aksatabilecek kaza ve hatta arıza-bekleme-durma gibi durumlarda ilk yapılması gereken güvenlik tedbirinin yol emniyetini sağlamak olduğu neden kimse tarafından hatırlanmıyor ve uygulanmıyor?
- Ve son olarak: Bölgede hiç bir işlevi olmayan, aksine beraberinde bir ton sorunu ve 'çirkinliği' Bayburt'un göbeğine taşıyan bu 'ucube' kavşak ne işe yarıyor?

Yorumlar (25)

Eraykurt 7 Yıl Önce

Kavşak Ne işe yarıyoru falan bi kenara bırakın da polis bu memlekette ne işe yarıyor saat kulenin dibinde yatmaktan başka ancak caddede millete kan kustursunlar plakan niye şöyle müzik niye açık ilk kaza olmuş 15 dakka geçmiş ne bi önlem ne bi barikat bişey Yok ortada köprünün üstünden halkla beraber kazayı izleyen polisler incelensin önce sahipsiz memleket bi şey olmaz bu Bayburt'tan il olmaktan da çıksın en temizi

vatandaş 7 Yıl Önce

Öncelikle size teşekkür ediyoruz.Çünkü bu haberi yapabilecek başka kimse yok bu memlekette.Bütün bayburt halkı olarak sorduğunuz sorulara cevap bekliyoruz bu soruların bu memlekette eğer bir muhatabı varsa lütfen çıkıp kamuoyunu aydınlatsın.

Arpali halki 7 Yıl Önce

Lütfen buradan bu memleketin yetkilileri kim ise arpalı belediyesinin önünde trilyonlar harcanarak yapılan döner kavşak ı gelsin görsün , bu kavşakta bundan sonra çok kişi daha ölecek lütfen ölen kişilerin cenazesine gelmeyin, bura da yapılan yanlışa birileri müdahale etsin gelişmiş ülke , şehir her ne ise oralardan kopya çekerek lütfen uygulayınız,saygılarımızla...

Emre 7 Yıl Önce

Haberi yapan sahis seni gercekden yureklilikle tebrik ediyorum tarafsizligini ortaya koymandaki yaninida alkisliyorum kaza esnasinda cekimde gorundugu gibi polis ekibi yukarida duruyor tedas istikametinden gelip o an kaza tarafindan geliyor yani neden yolun emniyetini almayip da orada meraklı kalabalikla birlikde kazayi izliyor ecel gelmis tamam amenna ona kimsenin bise dedigi yok ama kimin bu konuda ihmali varsa ocezalandirilmali oradaki petrol oldu olduda devletten guclu mu oldu 2 senedir o ucube kavsak bitmis de orada ki ucuba tahliye yolu petrol yuzunden bitmemis sen nasil devletsin diye sormazlarmi adama bu yorumumu da lutfem yayinla ...

selim uçurum 7 Yıl Önce

Öncelikle 3kişi şehit oldu ciğerler yandı Allahım mekanlarını cennet etsin.acımız büyük Allahım ailelerine sabır versin kimlerin bu olayda zerre kadar sebebi varsa bu ucube yolu bu memlekete getirip bakın biz neler yaptık iş yapıyoruz diye kafalarına göre burayı yaptırıp ve buraya onay veren mühendisi yada karayollarımı her kimlerse Ya Allah aşkına hangi akıl hangi düşünce bu kaçıncı kaza daha kaç kişi yaralanıp yada ölmesi lazım eski hali daha iyiydi kaldırın kardeşim bu millete iyilik yapmıyorsunuz yada şuraya gereken düzeltmeleri zamanında yapın üç tane delikanlı gitti.Kendi çocuklarınız olsa ne yaparsınız Allah göstermesin bır daha yanmasın ciğerler.

vizontele 7 Yıl Önce

yerel yöneticilerimiz yanlışa yanlış demiyor aksine üste çıkmaya çalışıyorlar,yetkililer herhangi bir açıklama yapmadı,başsalığı bile dilemedi,şehrin ileri gelenleri aynı vakitte bakan bey ile fotoğraf çektirip,koltuklarını sağlamlaştırma derdindeydiler

alperen 7 Yıl Önce

işte haber böyle yapılır bayburt postası ağzına yüreğine sağlık ihmaller zinciri...

Bayburtlu 7 Yıl Önce

Bu kaza ve bunun gibi birçok kazanın tek sorumlusu karayolları şube müdürlügüdür bakan gelmese yol temizligi yapmazlar oluşan çukurları haftalar sonra onarırlar Bayburt taki en vasat kurum karayollarıdır belediye dahi bunlardan daha fazla çalışıyor sayın emniyet müdürüm yollardaki eksiklikleride bildirmesseniz sizede yazıklar olsun iktidar parti il başkanı sen ne işe yararsın ancak sende git kurumlarda fotograf çekil kim görevini eksik yapıyor kim görevini umursamıyorsa Allah tan bulsun .Vefat eden kardeşlerime mevladan rahmet diliyorum.

ömer faruk 7 Yıl Önce

Trafik polisi benden bundan sonra saygı maygı beklemesin, bayburtun bi ucundan bi ucuna zaten buzlu karlı da olsa 10 dk ya gidersin ki ana yol ustunde trafik şuba, direk binse 5 dkya gelirler, 5 dk da haberalma surelerı olsa? videodan duyuyoruz 15 dk geçmiş ne yol kesilmiş ne başka birşey? 2.vahim olay ise bilinçsiz halk. Ey video çeken, kazayı izleyem cahil insanlar, polis yolu kessin diyene kadar yolun kenarından sen uyar gelenleri,önce kendinde bul suçu sonra polise suç at. Yolu kapatmadan sağlık ekiplerinin müdahale etmesi de ayrı bir bilinçsizlik. demekki sadece ilkyardım bilgisi yetmiyor, bilinç de gerekli.Anlaşılan şudur ki, Bayburtta polis YATIYOR ve Olay yerinde bilinçli tek bir kişi bile yok!

Gurbetçi 7 Yıl Önce

Saygı değer hemşerilerim görüntüler dehşet verici kaza dünyanın her yerinde oluyor ben yurt dışında yaşayan bir kardeşiniz olarak şunu söyleyebilirim burada gördüğüm tek şey insana değer verilmeyişi kaza olmuş yol tuzlanmamış tamam orada belediye veya karayolları suçlu fakat ilk kazadan sonra olanlar akıllara durgunluk verecek cinsten Allah aşkına biz polisimizi askerimizi çok seviyoruz onlarla gurur duyuyoruz fakat buradaki artı kazaların bir tek suçlusu var oda polis ....! Yol güvenliği diye birşey var bu kadar eğitimsiz bir polis olabilirmi insan hayatı bukadarmı ucuz ??? O gün satın vekil ve bakan Bayburt'ta idi hiçmi bunun sorumlusu kim demediler ... Ben dünyanın hiçbir yerinde telefonu elinde sürekli telefonla meşgul polisler görmedim hiçmi görev disiplini diye birşey yok ??? Kim bu düzensiz eğitimsiz polislerden sorumluysa derhal meslekten men edilmeli ...!!

YOL 7 Yıl Önce

!!!!! GÜMÜŞHANE BU ANAYOLU DAĞIN ETEĞİNE TAŞIYOR şehrin içinden KALBİNDEN ÇIKARTIYOR... BİZİMKİLERDE KALBİNE GÖMDÜ...

Esnaf 7 Yıl Önce

Tek suçlu karayolları vauk a kadar felaket vauktan sonra tertemiz kopa kadar felaket koptan sonra tertemiz.

Mehmet albayrak 7 Yıl Önce

Arkadaş!!! Bu bahse konu olan yer yapılmadan önce esentepe mah. Giriş daha güvenliydi en azından şimdiki halinden. Trafik ışığı vardı ve sürücü transit yol ana yol olması sebebiyle sürücü iki kere dikkatli olmak durumundaydı. şimdi yol yapildi sürücünün eskisinden daha güvenli olması gerekirken daha karmaşık hale geldi.köse demirözünden gelen büyük araçlar yani tırlar köprünün altından direk erzurum istikametine devam etmesi gerekirken süpriz şekilde mahallenin girişinden ana yola bağlanıyor. Buda yarın öbürgün bir başka üzücü olaya yolaçabilir.yetkililer birşeyler yapabilirler herhalde en azından trafik ışığı vs.ellerinden ne geliyorsa.kazada kaybettiğimiz kardeslerimizede rabbimden rahmet diliyorum kederli ailesine de sabır diliyorum.

Eren 7 Yıl Önce

Ölen kardeşlerimize Allah tan rahmet diliyorum Bayburt' belediyesinin hiç mi tuzu yok karayollarının Bayburt'ta ne iş yaptığını bilen varmı Yok kurum amirleri başka bi yerdenmi geldi yok Bayburt'ta kıs Şartlarının ağır geçtiğini bilmiyorlar heralde transfer başkan Bayburt'ta Belediye başkanlığı yapacak cok kaliteli insanlar var bi sonraki Başkan'da heralde uzaydan transfer olacak öyle görünüyor internet sayfalarına 10.000 lerce resim atmak değil önce iş yapacaksın boy boy resimle olmuyor bu işler burdan Bayburt Halkı'na söyle Söylemek istiyorum ilgili kurum amirlerine sesinizi Çıkarın çıkar Peşinde koşmadan ki Bayburt Yaşanacak memleket olsun gazete haberlerinde internette kendini bilmezlere ders olur hepinizi seviyorum bir Bayburtlu olarak

69 almanya 7 Yıl Önce

Selamlar memleketimin güzel insanlari öncelikle cok üzgünüm

Hoca 7 Yıl Önce

Bayburt küçük şehir olma münasebetiyle polisimizin yatmaya alıştığı aşikar, ve en önemlisi halkın bu tip olaylar karşısındaki tecrubesini görmüş olduk,tam bir ihmaller zinciri ,ambulansın yolu kapatmayı akıl edememesi,polisin hiç orda olmaması,yolun tuzlanmaması vs. bütün bu ihmalleri düşünmek bile adamın kanını donduruyor ama oradaki elinde telefon sinema izler gibi alt geçidin üstündeki ilk kazayı izleyen memleketimin güzel insanları siz kendinize hiç sordunuzmu biz ne yapabilirdik orda?diye.Kaderlerinde bu varmış diye içini rahatlatan cahillerede sesleneyim açın biraz okuyun kader ne demek diye,benim o kazada kardeşim ciğerim gitti,keşke o videolar hiç çekilmeseydi de böyle ihmaller sonucu öldüklerini değilde normal bir kazada öldüklerini bilseydik içimiz daha rahat olurdu,bu ihmallerin hesabı bu dünyada da öteki dünyada da çıkar elbet bu içimizi rahatlatan tek teselli.Rabbim vefat eden kardeşlerimize rahmet,yaralılara acil şifalar versin...

gurbetci 7 Yıl Önce

Hoca o telefonla kazayı görüntüleyen kişi ilk polisi ve ambulansı arayan kişi aynı zamanda..

Arpalı 7 Yıl Önce

Arpali kasabasında tam belediyenin önünde ucubelerin ucubesi bir kavşak yol yapıldı herkes sessiz kaza olup bakalım kaç kişi ölecek , sonra burdan hep beraber yorum yaparız bu durum böyle devam eder gider kimse sorumluluk almaz...

Şingahlı 7 Yıl Önce

O iki saçma sapan kavşak ne diye yapıldı anlamış değiliz.ilk okul çoçuğuna çiz deseler daha iyisini yaparlardı resmen ucube ve gereksiz bağlantıları olmayan iki kavşak onlarıda üst akıl yaptırmıştır kesin

Serdar Karaoğlu 7 Yıl Önce

Kaza kelimesi ilk takla atan araç için geçerli, arkadan gelen tır ve ona çarpan 2 araç için kaza demek mümkün değil. Sorular a cevap verilmesi gerekiyor. Özellikle takla atan araçda halen daha can pazarı yaşanırken trafiğin akışına neden müdehale edilmemiş bu çok önemli. Mesleğinin hakkını veremeyenler varsa hesabını verip defolup gitsinler.Fidan gibi delikanlılar göz göre göre katledildi...

Nurettin 7 Yıl Önce

Arkadaşlar..Bayburt da Kara yolları ne iş yapar ? gören duyan var mı ? Yol bakımıyla karla kışla mücadele edecekleri yerde sendika mücadeleleriyle uğraşıyor muhteremler.

Demirözülü 7 Yıl Önce

Bu alt geçidi ve köprülü kavşağı yapan dünyada derece alan şirkete yazıklar olsun hangi şehirde ki yan yol mahalle ile bağlantılı yıllar geçti on paralık yolu bitirmediler dünyada derece alsalar ne olur kendi şehirlerinde sınıfta kaldılar .

Dost Acı Soyler 7 Yıl Önce

Ölen öldüğüyle kalır. Hic bise değişmez. Is bilmez çapsız adamlar bı sonraki seçimde yüzde 80 diğil yüzde 100le göreve gelir.

Ömer faruk abidinoglu 7 Yıl Önce

Yorumumu yayinlayamadini degilmi elestiri kabul edemiyorsunuz. Sizden haberci degil cacik olur anca. Korkagin basinda da siz varsiniz. Ihmalin basinda trafik polisi,daha sonrasinda ise ordaki insanlar ve video cekenler var. Tamamen bilincsizlik !!!!

omer 6 Yıl Önce

Turkiye Ihmaller Cumhuriyeti olduk, yazik valla.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.