Bayburt Postası

Bayburt FEM Dershanesi mühürlendi!

Bayburt

Bayburt Özel Nil Fırat Eğitim Merkezi (Fem Dershanesi) mühürlendi. Mühürlenme işlemi sırasında çalışanlar tarafından yapılan itirazlar ise sonuç vermedi.

Bayburt Özel Nil Fırat Eğitim Merkezi (Fem Dershanesi) mühürlendi. Mühürlenme işlemi sırasında çalışanlar tarafından yapılan itirazlar ise sonuç vermedi.

Röleve planlarında "izinsiz değişiklik" nedeniyle yapılan geçici mühürleme kararının ağır olduğunu söyleyen dershane yetkilileri, "hukuk çerçevesi içerisinde tüm kanuni yolları sonuna kadar zorlayacağız" dedi. 

Konu ile ilgili Kardelen Eğitim Kurumları Avukatı Evren Öztekin, şunları kaydetti:

”Buranın bir eğitim kurumu olması sebebi ile kapıya asılacak bir yazı yeterli olacaktı. Mühürleme işleminin, işyerinde işlevi devam eden bazı yerler için yapılması gerekirdi. Bu nedenle dershanenin geçici mühürlenmesi ile bir ilgisi olmamalıdır. Bu durum ülkenin geldiği hukuksuzluğun vardığı aşamayı ifade eden somut bir örnektir. Hukuk çerçevesi içerisinde tüm kanuni yolları sonuna kadar zorlayacağız. Geçici kapamadan bahseden yazı, özelikle kanun koyucunun iradesini yansıtan bir husus değildir. Kapatmanın yöntemleri arasında eğer mühürleme olacak ise bu mevzuatta açıkça belirtilmelidir. Örneğin iş yeri çalıştırma ruhsatı yoksa işletmenin mühürleneceği mevzuatta açıkça belirtilir, ya da polis vazife salahiyetleri kanununda mühürleneceği açıkça ortaya konur. Kanun, idarecilerin yorumlarına açık bir şekilde ortaya konmaz ancak burada yorum yoluna gidilmiştir. Geçici kapatma hususu mühürlenme olarak algılanıp böyle bir işlem yapılmıştır. Bizler gerekli başvurularımızı yapacağız. İdari yoları sonuna kadar deneyeceğiz.”

Dershane öğretmenlerinden Remzi Duygu ise, ”Sınava bir hafta kala verilen bu kararla kurum değil öğrenciler cezalandırılmıştır” dedi. 

Yorumlar (15)

DAVACI 9 Yıl Önce

hadi ordan menfaatperest uyuşuklar

yağan yağmur 9 Yıl Önce

EĞER O KURUMDA ŞER ODAKLARI KİRLİ İTTİFAKLARLA ÖĞRENCİLERİN ZİHNİNİ KİRLETEN İŞLER YAPTIKLARI İDDİASI VARSA, BİR ÇOK GAYRI RESMİ İŞLEM İÇERİYORSA, DERSHANE SINIFI OLARAK GÖSTERİLEN YERLERDE ÖĞRENCİLER PARALI OLARAK YATIRILIP PANSİYON İŞLETMECİLİĞİ YAPILIYORSA KAPATILMASI BENCE CAİZDİR.MEŞRUDUR DOĞRUDUR HATTA GEÇ BİLE KALINMIŞTIR....

Misafir 9 Yıl Önce

Yağan Yağmur muş, sen anca gökte uçan karganın gerisinden düşen bir ...

merve 9 Yıl Önce

Kese doner sap doner gun gelir hesap doner!!! Bu gunlerde gececek!!!

bayburtli 9 Yıl Önce

Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi Bayburtlular bu insafsızlığa sessiz mi kalacak? Bayburtlu Zihninin dediği sözler bugünü mü anlatıyor yoksa? Camlar şikest olmuş meyler dökülmüş sakiler meclisten çekmiş ayağı

Baberti 9 Yıl Önce

Bayburtlular Kendi kurumlarına sahip çıkmalıdır.1996 yılında o binanın inşaatında tuğla taşımış biriyim. Ah Rahmetli Hükmü Amca günler ne günlerdi...

selin 9 Yıl Önce

Eğitime neden bu kadar düsmansınız.hayirdir aydınlık beyinler size oy vermiyor mu

f=m.a 9 Yıl Önce

Yolsuzda, arsızda, haklı da, haksızda hepsi öbür dünyada belli olacak , öbür dünyada yağan yağmur seninlede ğörüşecez.

Abdurrehim IHL 9 Yıl Önce

bayburt imam hatipte aylak aylak gezip milli gençlik vakfında siyasi nutuklarla beynimiz yıkanırken 28 şubat döneminde beni dershaneye sadece umut vadettiğim için ücretsiz alıp ileride öss türkiye altıncısı olmamda büyük emekleri geçen bu dershaneyi kapatmaya çalışanlar için tek bir söz diyorum. yaşasın zalimler için cehannem

fuat 9 Yıl Önce

gerçekleri bilmek istiyorsanız okuyun.-1 1- dersanenin geçici kapatma kararı bakanlık müfettişlerinin yaptıkları inceleme ve akabinde gelen soruşturma kapsamında verilen bir cezadır. 2- cezanın sebebi dershane olarak bildirilen alanların (4 ve 5. kat) izinsiz pansiyona çevrilmesinden ibarettir. 3- öğrenciler mağdur olmasın diye ceza mayıs ayının 1. de değil derslerin bittiği ve artık dershanede hiçbir işlemin kalmadığı bir zamanda uygulanmıştır. öğrenciler mağdur edilmemiştir. 4-kapatma işlemine gidilmeden önce defalarca dershane müdürü (eski müdürü ama imza yetkisini başkasına devretmiş ama aktif olarak müdür olan ertan bey) ile görüşülmüş, karşılıklı iyi niyetle sadece sınıf olarak kullanılan bölümlerin mühürlenmesinde bir sakınca olmayacağı beyan edilmiştir. 5- bunun dışında bilgisayarların olduğu kafe, dinlenme salonları ve büro olarak kullanılan 2 oda mühürlenmemiştir.

Fuat 9 Yıl Önce

gerçekleri bilmek istiyorsanız okuyun.-2 5- bunun dışında bilgisayarların olduğu kafe, dinlenme salonları ve büro olarak kullanılan 2 oda mühürlenmemiştir. 6- karşılıklı iyi niyet göstergesi olarak emniyet tedbiri olarak sadece 2 polis alınmış, polislerin sivil kıyafetli olsun önerileri dikkate alınmıştır. 7- ancak işlemin uygulanacağı gün acındırmalı müzik eşliğinde devlet memurları sanki zulüm yapıyormuş izlenimi verilerek yayımlanan video, kurgulanan müzik ve konuşturulan insanlar gerçekle alakası olmadan insanları yanıltmayı amaçlamışlardır. 8-milli eğitim görevlileriyle konuşurken sanki hiçbir sorun olmadan hatta kimseye duyurulmadan rutin bir işlemmiş gibi yapılmasını isteyen eski müdürleri ve ekibi ertesi gün bambaşka bir tablo ile memurları karşılamıştır. 9- yine ertan beyin ifadeleriyle ” zaten dersane bitti, bundan sonra öğrenci mi kaydedeceğiz” ifadesi aslında öğrencilerin mağdur edilmediğinin ispatıdır.

fuat 9 Yıl Önce

gerçekleri bilmek istiyorsanız okuyun-3 10- tamamen hazırlanan tiyatronun uygulanmasından ibaret olan görüntüler ordaki yetkillilerin dershanenin gerçekte neden cezalandırıldı gerçeğini gizlemekten başka bir amaç taşımamaktadır. 11- dershaneye verilen ceza 1 mayısta uygulanmalıydı ancak öğrenci mağduriyeti engellenmesi için 10 hazirana ertelenmiştir. (yukarıda açıklanmıştır) 12- en son müfettiş denetlemesi 3 yıl önce yapıldı ve bu cezai durum belirlenmesine rağmen göz yumuldu. göz yuman 3 müfettiş kınama” cezası almalarına rağmen 2 yıllık zaman aşımı sebebiyle ceza uygulan(a)mamıştır. 13- dershane olmayınca artık o öğrenciler liselerimizden o okullara gidecekler. dershanelere ekstra ödedikleri ceplerinde kalacak. 14- hakkaniyetli olmak için önce doğru bilgiye sahip olmak lazım. i̇ftira atmadan hakktan doğruluktan ayrılmadan yorum yazmak lazım.

Asım Koca 9 Yıl Önce

Yağan yağmur senin bu soylediklerin olmuş olsa bırak kapmayi orayı havaya ucururlar. Neye göre söylüyorsun. Hangi hukuk gerekçesi ile söylüyorsun. Şunu aşikar ve agababanizda itiraf etti. Cadı aviysa cadı avı. Buna kılıf bulmanın bi manası yok zaten hukuksuzluk hukugunuz olmuş. Savunmaya gerek yok. Bu büyük bir garabet.

fuat kimse artık 9 Yıl Önce

geçici kapatmanın beklenmesinin sebebini söyliyim mi hakkaniyetli insan? sıkıysa seçimden önce kapatsaydınız da ben sizdeki mağduriyeti görseydim.öğrenciyi falan değil tepki almamak için beklediniz beklettirildiniz.hak hukuk beklemeği kaldırır mı?başka bekleyen kararlar da var mı bunları da bilelim halk olarak

celali 9 Yıl Önce

dersanelerin kapatılması yanlış ama sende vefasızlık ediyon.seni okullarda eğitip yetiştiren insanlara nankörlük ediyon.seni dersanemi senede yetiştirdide oldun imam hatipin hiçmi katkısı yok.bence vefasızların durumuda vahim diğer tarafta

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.