Bayburt Postası

1 yıl önce yapıldı, su sızdırıyor diye yıkılıyor!

Bayburt

Çoruh nehri etrafında yapılaşma ve yaz-boz işleri bitmiyor...

Bayburt Postası - Çoruh nehri üzerindeki bentler yıkılıyor. Geçtiğimiz yıl Bayburt Belediyesi tarafından nehir üzerine yapılan ve beğeniyle karşılanan bentler, etraftaki yapılaşmalara zarar verdiği gerekçesiyle kaldırılıyor.
Yıkımın gerekçesi olarak bent yüksekliği seviyesine ulaşan suda pislik biriktiği ve yükselen suyun ise nehir etrafındaki yapılaşmalara sızdığı belirtildi. Bayburt Belediyesi ekipleri tarafından sürdürülen yıkım çalışmaları ilk olarak Zahit Köprüsü mevkiinde başlarken, edinilen bilgiye göre nehir üzerinde bulunan diğer bentler de önümüzdeki günlerde tamamen kaldırılacak.



Çoruh, hiç bu kadar sahiplenilmedi!

Öte yandan bentlerin yıkıldığı alanlardaki yeni yapılaşmalar da dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl Bayburt Belediyesi tarafından ‘Bayburt yüzünü Çoruh’a dönüyor’ projesi kapsamında yapılan ve ‘Çoruh Gerdanlıkları’ adı verilen bentlerin Çoruh nehri etrafındaki yapılaşmanın yanlışlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Nehre sıfır inşa edilen yapıların bulunduğu alanın imara açılmasına tepkiler devam ederken, bu tepkilere rağmen değişen bir şey yok.

“Bentleri yıkmak kolay, yapılaşmayı durdurun”

Çoruh nehri etrafındaki bir başka sorun ise beton yapıların inşa edildiği alanlardaki ağaçların kıyımı. Çoruh’la bir bütün oluşturan dev ağaçların kökten koparılıp atılmasına engel olunamaması tepki çekiyor. Gazetemize yaptıkları açıklamada tepkilerini dile getiren bazı vatandaşlar, henüz 1 yıl önce yapılan bentlerin kaldırılması ile ilgili geri adım atan belediyenin nehir etrafındaki yapılar ile ilgili geri adım atması gerektiğini vurguladı.

Vatandaşlar, “Ortada trajikomik bir durum var. Nehrin etrafını imara açıyorsun, nehri güzel göstermek için bent yapıyorsun sonra yapılaşmalara su sızıyor diye bentleri kaldırıyorsun. Burada bir gariplik yok mu? Çoruh’un doğasına uymuyoruz, bilakis Çoruh'u etrafındaki imara uyduruyoruz. Şimdi bentleri yıkmak ucuz iş, asıl yapılaşmayı durdursunlar” diyerek tepkilerini dile getirdi.



Başkan Memiş yıkım nedenini açıkladı:



İlgili haber: Çoruh'un geçtiği 'beton kanyon'



Yorumlar (29)

Bayburt Kalesi 10 Yıl Önce

GÜNAYDIN, sadece Çoruh kıyıları değil,mahallelerimiz, çarşı içi de rezil oldu, temelde şahsi çıkarlarımız için Bayburt'u mahvettik, şimdi sihirli bir el bekliyoruz Bayburt'u kurtara....Adama sormazlar mı Bayburt kalkınmadı göç verdi doğru,bu yaşadağınız yeri bu kadar rezil etmenin alemi neydi, tek sebebi VİZYONUMUZUN olmayışıdır.... Böyle bir nehrin şehrin içinden geçmesini hayal eden,nice yerel yöneticiler ve şehirler var... Yerel yöneticiler,STK'lar,basın v.s...Bir araya gelip yol haritası tesbit edecekler,yasa veya kanun gerikiyorsa tamamlayacaklar, o desteği Ankaradan da olsa bulacaklar....Mahalle ve çarşı içinde çok katlı binalara izin vermeyeceksin,çoruh kıyısına en az yetmiş metre yanaşmıyacaksın, kısacası Bayburt YIKILARAK düzelir...Bundan sonra gelen belediye başkanlarıda ,çirkin yapılaşmaya

sevim aydın 10 Yıl Önce

bu sıkıntılar neden meydana geldi zira istişare yapılmadığından. inşallah yeni seçilenler istişare yaparlar başarılar dileği ile.

ali 10 Yıl Önce

gerdanlıklar çok saçmaydı zaten oldukça çirkin görünüyordu.bentler fena değildi ama maalesef koku ve pislik vardı.akarsu her zaman daha temiz olur malum...

molla 10 Yıl Önce

buraya yapı izni verende kabahat diyecem ama balık baştan kokmuş..o değilde ağaçları hangi akla kesmişler acep manzarayı görsün diyemi..yazık..çok yazık hemde...

ALOŞ 10 Yıl Önce

Yanlış proje yapan ve uygulayan Belediye amirlerinden yani başkana rücu edilsin. Rücu edilmez ise sorumsuz başkanlar ortaya çıkıyor ve devlet malı heba ediliyor.

sahin aydin 10 Yıl Önce

Baskan secildikten sonra yanindaki kadroda tecrubeli mimar veya sehir planlayiciniz yoksa bu guzelim sehire hicbirsey yapazsiniz ,coruh nehrini beceripte sehire bir guzel hava katamiyorlar ,coruh nehri akar bayburtlu bakar

Nuran Guler 10 Yıl Önce

Bu ne kadar kâr hırsı ve vandalizm Allahım?

Rabia Demirci 10 Yıl Önce

o bentler zaten saçmaydı doğal yaşam açısından, onları temel olarak kullanıp üstlerine bina dikmediklerine sevinmk lazım... çoruhu dereye çevirdiler bide yok edebilseler rhatlayacaklar

Haydarhan Demiröz 10 Yıl Önce

Allah'ım nedir bu şehrin üstündeki uğursuzluk hiç mi aklı selim insanlar gelmeyecek bu şehrin başına...Yok mu bu şehri kurtaracak kimse... :(((

Mail Yılmaz 10 Yıl Önce

Eğerki üç kuruş ruhsat parası alacaksınız diye bu çirkinliğe sebep oluyorsanız yazıklar olsun. Eğer proje uretebilecek kapasiteniz yoksa ESKIŞEHİR'i gidip gezin. Bu şehri ne hale getirdiğinizi belki görüp anlarsınız. Paranız yoksa proje ile Başbakana çıkın gereğini yapacaktır eminim. Bayburtlu olarak gittikçe kaybolan bir şehir özelliğine bürünen beşbin yıllık geçmişi olan tarihin yok olması beni derinden üzmekte. Dileğim Çoruh nehrinin etrafındaki yapılaşmanın durdurulması ve bayburtluların buna duyarlı olmaları. Tüm hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Recai Polat 10 Yıl Önce

Nehir kenarina yapilan binalarin temelleri farkli ve pahalidir.bana kalirsa fazla masraftan kaciyorlar.

Recai Polat 10 Yıl Önce

Avrupada sehir icinden gecen nehirlerin etrafina bent yapilmis.binalari geriye cekmek lazim.bunun icinde biraz ileriyi görebilmek lazim.

Hazar Temel 10 Yıl Önce

Vah beni melmeketim

bgr 10 Yıl Önce

tam bir çılgın proje bayburt gerdanlığı

Komedi ve acı 10 Yıl Önce

Komediye bakın Bayburt'un nerede olduğunu görün. Etraftaki binalar su çekiyor diye bentler yıkılıyor ama bir Allah kulu demiyorki, ("birader nehirin yanına çöreklenmişsin kor dehel temelini eyi ataydın")

melih 10 Yıl Önce

siz heralde merkez başkancısınız bilmeden ne eleştirisi bu gidin de avm esnafından öğrenin

Mustafa gungor 10 Yıl Önce

Yazik o guzelim dogalligi goz gore gore katlediyorlar, entellektuellerimiz de sadece izliyorlar. Toplumsal tepki olmazsa bu katliamin onune gecebilmek malesef mumkun olamiyacakO guzelim nehrin etrafinin yuksek.binalarla dolduruldugunu goruyorum. Dogrusu cok uzuluyorum.acaba o binalarda oturanlar kendilerini yali da oturuyor hissinemi kaptiriyorlar. Karadenizliler daglarda kurulan HES lere tepkilerini gosterebiliyorlar bunun icin daglara tirmaniyorlar bizim insanimiz hemen onunde yukselen beton yiginlarina tepkilerini gosteremiyorlar. Uzuluyorum ki uzaklarda yasiyorum.

Özpolat Oto 10 Yıl Önce

Herkes bişey diyor ama bentler çoruha durgunluk veriyordu ayrı bir hava katıyordu gayet güzeldi. Doğal yaşama gelince zaten baştan başa değil bi kısmı bent bi kısmı normal akıyordu. Gayet güzeldi bayburta yakışanda oydu. Zaten eski bir söz duymuştum ÇORUH AKAR BAYBURT BAKAR. tam düzeliyordu ki eski haline geri döndü çoruh akıyor hemşehrilerim bakıyor. Yazık oluyor memleketime

Gürsel Karapınar 10 Yıl Önce

Bekir Çetin ve H.Ali Polat bey zamanında ,Çoruh kıyısı , çirkin yapılaşma diye diye dilimde tüy bitti,yazmaktan yorulmadım, şimdi herkes bu ÇORUH KIYISI ne olacak diye FİGAN ediyorlar..Keşke haklı çıkmasaydım,az da olsa yaşadığımız yeri, en hafif ifadeyle REZİL ettiğimizi anladık, geleceğimizi kurtaralım diyoruz...Ne diyelim hayırlı olsun, Sayın başkan ve ekibinin yol haritalarını bekliyoruz....Bu kentin insanları , diğer temiz kentlerde gibi yaşamayı hak ediyor.....Saygılarımla...

ahmet karanki-berlin 10 Yıl Önce

bu olaylar ve acılı yatırmlar neden meydana geliyor.nedeen.istişare yok,yok,yok. yazık milletin parasına.

gaggi 10 Yıl Önce

hazar temel,gel bayburta stres atalım,seni çok özledik,goggi

muammer tahtan 10 Yıl Önce

çoruhun üstüne konsol atilmış,sit alanı,nı ihlal etmişler,o dönemdeki belediye bşk,larını kınıyoruz,allah icraalarını görsün.eskişekir porsuk çayına bakiniz,yetti artik.

bahriye,li 10 Yıl Önce

çoruhun üstüne konsol vasıtasıyla 3 katlı işyeri yapılmış,acaba başka şehirlerde, böyl bir durum varmı acaba)))???

isim 10 Yıl Önce

Dediklerinize katılıyorum da acaba haber sitemiz aynı duyarlılığı şuan altında alışveriş merkezi olan köprünün yanında nerede ise çoruha sıfır yapılan bina yapılırkende gösterdimi merak ediyorum.yanlış anlamayın gerçekten merak ediyorum?

hasan 10 Yıl Önce

Bu memlekette köprünün yanında çoruh kıyısında yapacağı binaya imar vermedi diye mevcut belediye başkanı kaybetsin diye başka partiden aday olan sözde müteahhit kılıklı şahıslar var. Belediye başkanının karşına aday olup kaybetmesi ve diğer partinin kazanması için elinden geleni yaptı ve şimdide çoruhun kıyısında uzunca bir binası dikiliyor.

yazik 10 Yıl Önce

ne olcak sahipsiz memleket bilinçsiz hareket ediyolar sonra yaptıklarını yıkıyolar eskişehire gidip bi görsünler adam ne yapmıs o porsuğu bizimkilerde anca kaldırım sök kaldırım yap bayburtlu olarak bayburttan hiç bişe olmaz diyorum :((((((((((((

yavuz subaşı 10 Yıl Önce

biz nasıl bir toplumuz;dün o britler yapıldığı zaman hemen hemen herkes alkış tuttu,ne güzel oldu,bütün çoruh boyunca yapılmalı denildi.şimdi yıkılışına alkış tutuluyor,hepsi yıkılmalı deniliyor.buna GÜCE TAPMA HASTALIĞI denir.sizin doğrunuz yokmu.yada ne çabuk değişiyor.ben bayburtta yaşayan bir yabancı memurum.yapıldığı zaman alkışladım başkanı tebrik ettim.devamınıda yap dedim.gelecekler yapar dedi..yıkılması için söylenen her gerekçe eften püften.devlet yönetme ciddiyetiyle bağdaşmayan uydurulmuş laf ı güzaf.bayburta çok yazık oldu çook.

evren kalac 10 Yıl Önce

hiç birşey bilmiyorsan kabul et.aş google görselleri.kendine model avrupa şehri bul.içinden nehir geçen.detaylı fotoğraflarını topla. ne çirkinlik on yıllardır aynı.çoruhun her iki yanı betondan temizlenip yürüyüş,bisikletyolu ağaç ve çimenlerin yeşerdiği birkaç km lik şerit yap.senelik koşu yarışmaları ok festivali vb etkinlikler yap.gençler için futbol hariç tüm sporları yapabileceği tesisler yap.bizden çok iyi sporcu yetişir her branşta.

Osman DURĞUT 10 Yıl Önce

Yıkılması yapılması görüntüsü kişiden kişiye değişebilir.O apayrı bir konu da...Benim en merak ettiğim şey; kaleardıdan şehir parkına kadar çoruhu ablukaya alıp ek olarak o ''gerdanlıklar'' yapılırken, hiç mi mühendisiniz mimarınız yok sizin heyhat bu nasıl bir belediyeciliktir ki ne hesap var ne kitap o genişliğe ulaşınca, o setler çekilince ne kadar, ne yükseklikte, hangi mevsim nasıl olacağı hesaplanmadan gelişi güzel beton mikseri hortumu dayanır mı?bir tane uzmanınız yok mu?

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.