21 Şubat'ın bu yılki kutlamasında hoşgörüden yoksun insanlara malzeme çıktı. Başlangıçta İstiklal Marşı'nı okuyup oturan protokolün "her zaman yapıldığı gibi" sahnelenen tiyatro parçasına ilave edilen İstiklâl Marşı okunurken ayağa kalkmaması Bayburt'u bir daha lüzumsuz yere ülke gündemine soktu.

Bu durum şehir sakinlerini suskun bir üzüntüye sevk etmiştir. Mehmet Akif'in "Sebilürreşad" dergisi takipçisi bir dedenin torunu, İstiklal Marşı'nı güzel okuyan, eli kalem tutan birisi olarak ürettiklerimizle değil de bu şekilde gündeme gelmemizle haksızlığa uğradığımızı düşünüyorum. 

Protokolde İstiklâl Marşı'na saygısızlık yapacak birisinin olması düşünülemeyeceğine göre; böyle haberleri yapanlara; göçlerle küçülse de bu şehrin sakinlerinin çoğunun 1829 Hart Savunmasını, 1916 Bayburt-Kop Savunmasını yapanların torunları olduğunu hatırlatmamız lazım. Hatırlatmaya Genç Osman'ı, 1974 Kıbrıs Harekâtı'nda ve vatan savunmasında bu şehrin çocuklarının duruşunu ilave edebiliriz.

Yüksek kapasiteli öğrencilerin belli mesleklerde toplanması, yurt dışına olan beyin göçü ve birbirimize hoşgörüsüzlüğümüz toplum olarak en büyük derdimiz.

Şiirle bağlayalım sözü:

NANCA

Olmazdı bu çağda bu aşk
Ne ben Mecnun ne sen Leyla 
Harâbe, gönlümdeki köşk
Nanca uzandı vaveylâ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali SEZEK emekli 5 yıl önce

Ahmet bey sizi tebrik ediyorum başarılar diliyorum selamlar

Avatar
Salih Zeki KILIÇASLANOĞLU 5 yıl önce

Nerede yanlış yapıldığı araştırılıp, bir an önce telafisi yapılmalıdır kanısındayım. Protokol törenlerinde buna benzer aksaklıkların önüne geçilmezse bu şekilde ülke gündemine gelmeye devam ederiz.