Doğup büyüdüğüm şehri ilk defa bu kadar kararlı gördüm…

Gözlerim ve yüreğim buğulanmıştı…
Anlayacağınız, çok mutlu olmuştum…

Hele “düşünsenize Bayburt’ta Fen Lisesi bile var” ya; işte o okulda kurulan sandıklardan çıkan oyların tasnifi yapıldıkça, zevkten dört köşe olmuştum…

Daha ötesi, gururluydum!

***

Mutluluğum, henüz sandıklar açılmaya başlarken depreşmişti…

Sayılan oylar; 10 yıllık “destan” ve “başarı”yı çekemeyen her faniye kör kurşun gibi saplanıyordu!

Şehrimden iktidar partisine çıkan her oy “gururlu” bir kurşun gibi, iflah olmaz “utanmaz"ların üzerine üzerine gidiyordu ve "ben" anlamıştım, devrilmeyecektim!

Şaka değildi üstelik; Kop savunması gibi, 21 Şubat gibi, İstiklal mücadelesi gibi bir şeydi bu; “kazanmıştık artık” ve gözlerimi huzurla kapatabilecektim!

***

O huzurla uyumuşum…

***

Rüyamda; korkunç bir “kabus” gördüm:
-Yok, Hacı Ali Başkan değil!-

Güya benim şehrim; sözde “10 yıllık ötelenmenin ve örselenmenin”,
-töbe töbe- terbiyesiz bir iftira olan “seçilmişlere ait beceriksizliğin” cezasını kesiyordu!

Telefon çalıyordu ve telefonda ki ses, “inanılır gibi değil, bu tam bir felaket; beş sıfır, bilemedin dört bir” diye kötü haberi veriyordu!

“Peki ya Konursu, Akşar; olmadı Çayıryolu… Ne bileyim Beşpınar? Beş dört (5-4) bile değil mi?” diye soruyor; terliyor, daralıyor, vekilimi düşünüyordum…

Derken, “Başbakan Erdoğan” beliriyordu uzakta…

“Sayın Başbakanım ama siz de bizi…” diye söze başlıyordum ki; boy ortalaması 1.50’yi geçmeyen bir kalabalık, -ki bunlar bizimkilerdi- “uzun adam, uzun adam” diye düzeltiyordu beni!

Belli ki, başbakanımın işi başından aşkın; bize ayıracak vakti yok ve hemen diyeceğini deyip uzaklaşacaktı…

Tedirgindim…

Başbakan; kim bilir belki de, bu olan biten ve 1.50'lik boyumuzu aşan şeyler arasında Bayburt’a kızgın olmakta haklıydı… Kendisine bir çok konuda hak verebilirdim ama tedirginliğimin nedeni başkaydı!

Benim vekilim "olan biteni" nasıl açıklayacaktı?
-Kesinlikle kendisini yalnız bırakamazdım!-

Üstüne üstlük Gümüşhane demiryolu ödülünü taçlandırmış, Giresun mudur nedir “kıytırıktan bir yer işte” aklınca başbakanıma ceza kesmiş, akıllarınca “dosta düşmana” mesaj vermişti!

Tam “vekilimin suçu yok, zıvanadan çıkan biziz, şu şu sebepten dolayı kızgınız size” diye bağıracak ve “vekilimi” koruyacaktım ki…

İşte, tam “o” an “şehrim” gibi kabustan uyanmış, “heyyy, ben de varım burada” demekten vazgeçmiş, elimde sevimli ve çok tatlı bir “pişmanlıkla” uyanmıştım!

Hamd olsun…

***

Her neyse, saçma sapan rüyalara ayıracak vaktimiz yok!

Şimdi, "hizmet" zamanı…

Aydıntepe’ye kadar gideceğiz, Bayburt kadar müstesna ve ıssız “yeraltı şehri” dahil, inlerine kadar gireceğiz…



Meraklısına Not:
Yazıyı "Tren, öpsün seni Zeki Müren!" başlığı eşliğinde tekrar okuyabilirsiniz!




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bay Garip 10 yıl önce

Rüyanı neden anlattın bu rüya anlatılırmı. Şimdi vekilde aynı rüyayı bende gördüm der.
Hatta zeki müren de görmüş derler.

Avatar
Gürbüz 10 yıl önce

Süpriz yok. İyi uykular. Ha bu arada... Cüneyt Arcayürek'in bir kitabı var. Büyüklere ninniler, küçüklere masallar diye.

Avatar
Şahin Kılıç 10 yıl önce

Ya abi seni takdir ediyorum, çok güzel bir eleştiri tarzın var, laf adeta ok gibi yerine saplanıyor. Hani bir söz vardır bilenler bilir, eşşeğe ne lazım bisiklet gitsin çarpsın vali arabasına

Avatar
Ak Yasin 10 yıl önce

Aydıntepeye kadar gittik şu an. İnlerine girdik seçim AKP nin. Aydıntepede Türkiye'nin yanında.

Avatar
Murat 10 yıl önce

Doğu Karadeniz de Rize-Artvin havaalanının yedi aylık fizibilite çalışmaları tamamlanmış ve teknik olarak Çayeli-Pazar arasında yapılabileceği kararlaştırılmış. Bayburtlular ve Gümüşhaneliler olarak bir ortak havaalanı da biz istiyoruz. Gezi eylemlerine destek vermeyen tek il Bayburt. (İç İşleri Bakanlığı verileri) 2. Vekilimiz uzun adam. Artık biz de pozitif ayrımcılık istiyoruz.

Avatar
Tarık 10 yıl önce

Lafı eveleyip, gevelemeye gerek yok. İma etmeye de gerek yok. Net, açık ve herkes tarafından anlaşılır olmak lazım.

Avatar
İsmail 10 yıl önce

Anlamayı bilenler için lafın fazlasına gerek yok, kardeşim eline sağlık...

Avatar
Aykut 10 yıl önce

Ya Kürşat bey. Bırakın bu boş laf salatasını. Gördük sizin gibi düşünen insan sayısını. Siz halen bazı şeyleri zotu zotuna yapmaya inanmaya devam edin bakalım ne zaman gelecek bu ülkeyi yönetme sırası size. Bir kere halk size bir fırsat verdi onuda üzünüze gözünüze bulaştırdınız. Nasılmı kemal dervişi ekonominin başına getirdiniz. Sizden bir tane becerikli adam çıkaramadınız. Hükümet ortağınız rahşan hanımın size ağır ithamlarını çok güzel iltifat kabul ettiniz. Kürşat bey asıl milliyetçilik nedir bilirmisin gezi parkı olaylarla ülkemize yapılan hain saldırı ve devamında gelen olaylarda bu ülkeye ve başbakana sahip çıkma konusunda millet çok güzel cevap verdi. Bence milliyetçilik yapmanın tam zamanıydı. Onu bile beceremediniz. Artık bırakın bu yalan işe yaramaz lafları.