Soylu: "31 Mart seçimleri bizi 21. yüzyıl hedeflerimizle buluşturacak"

Bakan Soylu, Bayburt Spor Salonu'nda düzenlenen proje tanıtım programında yaptığı konuşmada, Bayburt'un pusulası şaşanların değil, pusulası şaşanlara doğru istikameti gösteren bir şehir olduğunu söyledi. Bakan Soylu, AK Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Yumak'da destek istediği konuşmada, "Emrinizdeyim, Bayburt'un emrindeyim, Fatih Yumak'ın emrindeyim" dedi.

Soylu: "31 Mart seçimleri bizi 21. yüzyıl hedeflerimizle buluşturacak"
Bayburt Postası - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "31 Mart seçimleri bizi 21. yüzyıl hedeflerimizle buluşturacak bir kırılma seçimidir." dedi.

Bakan Soylu, Bayburt Spor Salonu'nda düzenlenen proje tanıtım programında yaptığı konuşmada, Bayburt'un pusulası şaşanların değil, pusulası şaşanlara doğru istikameti gösteren bir şehir olduğunu söyledi. Çok zorluk, sıkıntı ve dert çektiklerini anlatan Soylu, şöyle devam etti:

"Darbe gördük, Başbakan asılması gördük, bakanların asılmalarını gördük, sağ-sol, Türk-Kürt, Alevi-Sünni, başı açık-başı örtülü, neredeyse memleketimizi bütün farklılıkları üzerinden ayrıştırmaya tabi tutulacak her türlü ama her türlü fitneyi gördük. Ekonomik olarak saldırdılar, terör çıkardılar. İlerlememizi istemediler. Zenginleşmemizi, güçlü olmamızı, ayaklarımızın üstünde durmamızı hiçbir zaman istemediler. Gözümüze baktılar, 'Sizin oyunuz ne işe yarar?' dediler. Ecüş bücüş gördüler, 'Bu ülkeyi siz mi idare edeceksiniz?' dediler, hakir gördüler, küçük gördüler. Gün oldu kutsallarımızla uğraştılar. Gün oldu hepimiz, sizler şahitsiniz, değerlerimize el uzattılar."


Milletin her sandığa gidişinde kurulan tezgaha, oluşturulan kumpasa, oyuna 50 gramlık oy pusulasıyla cevap verdiğine işaret eden Soylu, "Hiç istikametinizi bozmadınız. Memleketinizin büyümesini, zenginleşmesini, özgürleşmesini, istikametini hiç bozmadınız. Hep devam ettirmeye çalıştınız. 'Biz Bayburt kadar güçlü bir destek veriyoruz.' dediniz. Hep birlikte bir tek bizden sonra gelecek nesiller, gençlerimiz artık şu darbeleri, şu ekonomik saldırıları, kardeşin kardeşe düşmesini bir daha yaşamasınlar diye güçlü bir Türkiye'de geleceğe uzansınlar istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Dünyada "Haksızlığa uğradık." diyen kim varsa ona el uzamakla mesul olduklarını vurgulayan Soylu, "Çünkü biz Müslümanız. Biz başka toplumlara benzemeyiz, başka milletlere benzemeyiz. Vefayı unutan, komşusunu unutan, tarihi unutan, ecdadını unutan, annesi babasının söylediklerini unutan, annesini babasını huzurevine gönderen Batı toplumlarına hiç benzemeyiz. Biz mezarlarına dahi sahip çıkan büyük bir milletiz." diye konuştu.

Süleyman Soylu, bu seçimin kritik olduğuna, 50 yıldır 4,5 yıl seçim olmayan hiçbir dönem olmadığına dikkati çekerek şunları söyledi:

"Yıllardan beri seçimdeyiz. İlk kez Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile önümüzde çok güzel, bütün dünyaya umut vereceğimiz, çocuklarımızın daha rahat iş bulacağı, yatırımlarımızın artacağı, herkesin birlik ve beraberlikle kendini kucaklayabileceği tam 4,5 yıllık bir zaman dilimi var. Bayburtlular, nasıl bugüne kadar yaptıysanız, Tayyip Erdoğan'ın ayağına topu sabitleyin de bir, Kılıçdaroğlu'nun kalesini sallasın. 4,5 yıl Türkiye'yi tutabilene aşk olsun."

"Terör örgütü PKK ile Türkiye'yi terbiye edeceklerdi, 15 bin terörist vardı. Şimdi 700 tane kaldı." diyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiç merak etmeyin, şu anda binlerce evladımız 4 metre, 5 metre kar varken operasyon yapıyor her tarafta. Bir taraftan Kato'da, bir taraftan Cudi'de, bir taraftan Gabar'da, Bestler Deresi'nde, Ağrı Dağı'nda, Tendürek'te, Tunceli'de Pülümür Deresi'nde kimseye nefes aldırmıyorlar. O günler geçti, bu ülkenin başına kim musallat olmaya çalışırsa onu yerin yedi kat dibine gömmezsek namerdiz. Artık Türkiye'nin geleceğini, Türkiye'nin yarınlarını engelleyecek adımlarını atabilecek takati göstermedikleri için başka senaryoları ortaya koyuyorlar."

MHP ile kurulan ittifakı hatırlatan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Biz kurduk ama onlar da başka şeyler yapıyorlar. Ne yapıyorlar biliyor musunuz? Hatırlıyorsunuz, bir tane eş başkanları var, adamın suratında meymenet yok. Çıkmış diyor ki 'Kürdistan'da...' Tövbe estağfurullah, 'Kürdistan'da biz kazanacağız, İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Adana'da AK Parti', onlar AKP diyor, 'MHP'ye kaybettireceğiz. İstanbul'da, Ankara'da kullanılan her oyun, Adana'da kullanılan her oy 'Silopi'ye, Cizre'ye destek olacak.' diyor, 'Selam olacak.' diyor. Hayırlı olsun, CHP, İYİ Parti, Allah selamet versin. Saadet Partisi, hepsi omuz omuza kol kola girmişler, hepsi PKK'nın taşeronu olmuş, bir terör örgütünün taşeronu olmuşlar. Yazıklar olsun, bir terör örgütüyle kol kola giriyorlar, belediye meclis üyeliklerini paylaşıyorlar, belediye eş başkanlıklarını paylaşıyorlar, her şeyi paylaşıyorlar."
"Biz Cumhur İttifakı'nı niçin kurduk biliyor musunuz?" diye soran Soylu, "Son 6-7 yıldır bizim üzerimize gelmelerinden dolayı. 'Yeter artık' dedik, yeter ve bu yetere ait bir şekilde güçlü bir set, güçlü bir bent oluşturduk. Hiç merak etmeyin, önümüzdeki 4,5 yıl hükümette, önümüzdeki 5 yıl belediyelerde çok güçlü bir adım atacağız." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın konuşmalarına işaret eden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yumuşak yumuşak konuşuyor güya başka yerlerde. Diyor ki, bakın söylediği söz önemli, '40 yıllık mücadelemizi bu yerel seçimle taçlandıracağız.' diyor. 'Her sandığa gidişiniz 40 yıllık mücadelemize bir katıktır'. 40 yıl önce ne kuruldu? PKK terör örgütü kuruldu. Seçimi PKK terör örgütüyle beraber endekslemeye çalışan anlayışla bugünün CHP'nin anlayışı bir. Ben de diyorum ki ey Ankaralılar, İstanbullular, ey Adanalılar, İzmirliler, PKK'yı İstanbul'a, Ankara'ya, İzmir'e, Adana'ya musallat etmeyin, ne olursunuz. Biz 94 belediyeye kayyum atadık, onları oradan sildik süpürdük, onu tekrar o belediyelere musallat etmeyin ne olursunuz."

İçişleri Bakanı Soylu, "Kılıçdaroğlu'nun adım attığı yerde ot bitmiyor. Hakikaten ot bitmiyor nereye adımını atarsa. Bu adayların belirlenmesi günü var ya, adayların belirlenmesi günü partisini kapattı kaçtı. Parti genel başkanı partisini kapatıp kaçar mı? 10 katlı binayı idare edemiyorsun, Türkiye'yi nasıl idare edeceksin." dedi.

Soylu, 2017 yılında 941 kişinin uyuşturucudan öldüğüne dikkati çekerek şunları dile getirdi:

"Ne oldu biliyor musunuz şimdi? 2018'de Aralık ayı hariç 941 sayısı 491'e düştü. Büyük bir mücadele veriyoruz Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla. 'Bunu sökeceksiniz, bitireceksiniz.' dedi. 57 bin kişiyi de kodese gönderdik, şimdi 57 bin kişi kodeste. Orada anlatsınlar dertlerini. Cumhuriyet tarihinin en büyük yakalamalarını yaptık. 7,2 ton esrar bir günde Diyarbakır'da. 18 Avrupa ülkesi bir yılda yakalayamıyor. 1,5  ton eroin, bin 250 kilogram eroin, 1 tonu aşan kokain, sadece 260 ton bonzai yapılabilecek maddeyi 2 ay önce ele geçirdik. Ülkemizin gençlerini zehirleyeceklerdi."


Bakan Soylu, 275 organize suç çetesini çökerttiklerini vurgulayarak "300 uyuşturucu tacirini, en üstteki örgüt liderlerini kulağından tuttuk, doğrudan kodese gönderdik. Tefecilerle uğraşıyoruz, hükümetimizin, ülkemizin siyasal istikrarı var diye güçlüyüz diye terörle mücadele ediyoruz. Öyle Hakkari'de, Şırnak'ta, Gabar'da, Tendürek'te, Cudi'de, Kato Dağı'nda, evet buzul dağlarında, iki yaka tepelerinde dil kesiyoruz." diye konuştu.

31 Mart seçimlerine değinen Soylu, "Eğer 31 Mart akşamı bizim bir yerlerde kaybettiğimizi görürlerse var ya bizim hafif zafiyete düştüğümüzü görürlerse anamızdan emdiğimiz sütü 5 yıl burnumuzdan getirirler. Ben Kılıçdaroğlu'nu demiyorum, onun kabiliyeti ne ki, yeteneği ne ki, o birinin papağanı olmuş duruyor, Amerika'nın, Avrupa'nın. Etrafımızda oyun kuranlar, zafiyetimizi bekleyenler, bir günde ilerlememizi geri döndürmek için her şeyi yapar." dedi.

"31 Mart seçimleri bizi 21. yüzyıl hedeflerimizle buluşturacak bir kırılma seçimidir." diyen Soylu, şunları kaydetti:

"Kıymetli hemşehrilerim, kıymetli Bayburtlular, şunlara gerekli dersi bir verin, gerekli dersi 31 Mart akşamı hep beraber verelim. Önümüzdeki 4,5 yıl her birimiz için, ülkemizin geleceği için, ülkemizin yarınları için hep beraber ama hep beraber gerçekleştirebileceğimiz, 31 Mart'ta atacağımız adıma bağlıdır. Yoksa bize nefes aldırmazlar. 31 Mart'ta şu Türkiye'ye saldıranların, büyümemizi istemeyenlerin, onların buradaki distribütörlerinin ne olursunuz biletini bir kesin, bir daha memleketimle alakalı bir şey yapabilme kabiliyetine sahip olmasınlar."

Süleyman Soylu, AK Parti Bayburt Belediye Başkan adayı Fatih Yumak’a da destek istedi. "Emrinizdeyim, Bayburt'un emrindeyim, Fatih Yumak'ın emrindeyim" dedi. 

Bakan Soylu, o askerin babasıyla da buluştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yılbaşı gecesi Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Evliya Tepe Üs Bölgesi'nde nöbet tutan Uzman Çavuş Mustafa Baykal'ın telefonla konuştuğu babası Selim Baykal ile Bayburt'ta buluştu.

Soylu, AK Parti Bayburt Belediye Başkan Adayı Fatih Yumak'ın projelerinin tanıtıldığı toplantı öncesinde Selim Baykal ile bir araya geldi ve bir süre sohbet etti.

Baykal, görüşmenin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakan Soylu ile yılbaşı gecesi oğlunun telefonundan konuştuğunu söyledi.

Süleyman Soylu'nun görüşme sırasında kendisine Bayburt ile ilgili sorular sorduğunu anlatan Selim Baykal, "Kendisinin de küçük yaşlardayken babasının görevi nedeniyle Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde ikamet ettiğini biliyoruz. Sorusuna Bayburt şivesiyle verdiğim cevaplar haberlere konu oldu, sosyal medyada da gündem oldu. Tabii o gece uykunun verdiği bir rehavet de vardı. Uykudaydım, oğlumun telefonunun sesine uyanmıştım." ifadesini kullandı.

Bakan Soylu ile görüştüğü için memnun olduğunu dile getiren Baykal, şunları kaydetti:

"Ben 4 evladıma 9 yıldır hem analık hem de babalık yapıyorum. Evladımı vatan için gönderdim, sınırda bekleyecek. Gerekirse kanının son damlasına kadar orada vatani görevini yapacak uzman çavuş olarak. Vatanın neresi olursa, dağında taşında... Allah hiçbirinin ayaklarını taşa değdirmesin. Oğlum bir hafta buraya izne geldi ve tekrar görev yerine döndü. Onlar orada görevini yapacak ki biz de burada rahat yaşayalım."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Güven baba 5 yıl önce

Bayburt devletten aldığı bütçeyi nereye harcıyor neresi değişiyor neresi gelişiyor ben istanbulda oturan biri olarak merak ediyorum ama bayburtta oturan vatandaşlar neden sorgulamıyor acaba belediye başkanını valisini kaymakamını.

Avatar
AkSiyon 5 yıl önce

AkSiyon
diline dolandırdığı Saadet partisini teröristlerle iş tuttuğunu yakıştırmalar yapıyor güya. Kimin Terörist olduğu Amerikanın Irakı Libyayı Suriyeyi Afganistanı iskal edip Kadınları Cocukları Tecavuz eden Emperyal güclere Türkiye Üslerinden Ihtidardakilerin Teskere cikarıp destek olduğunu gördük tabi aynı zamanda bunlara oy verenlerde sorumlu ve vebal altında Rabbimden kat kat karşılığını bulurlar inşeAllah. Aynı zamanda kimin gercek Hain oduğunu Ülkenin Kurumlarını Bankalarını Fabrikalarını v.s özelleştirerek Tarımı bitirerek 17 sene Ihtidarda bırakın Fabrika acmayı Fabrikaları kapatarak Şeker Fabrikalarını yandaşlarına peşkeş cekerek v.s gördük. Fetöyle fingirdeşerek koltuklarını sağlamlaştırdılar sonra menfaat icabı cedelleşmeye Vatanımızı harabeye cevirme tehlikesi Pahasına harcamaya calıştılar. Ama ne kadar saysam sonu yok One Minute dedi Filistinlilere Islam alemine kan ağlatan Siyonist Israille Ticareti 10 misli artırdı Uluslar arası kuruluşlarda kurumlarda önlerini acıp meşrulastırdılar Siyonistleri. Mavi marmara faciasında Şehitlerimizin kanlarını 20 milyon dolara satıp Terörist Israilin yargılanmaması icin tüm davaları düşürüp Şehit Yakınlarına Ihanette bulundular bunlar. Ama maalesef Memleketimin insanına bir parmak Bal ağzına caldımılar iki tane övüp kahraman ilan ettimiler rte bir merkebi aday koysada bayburda o merkep 100%de 80% oy oranı alabiliyor. Yazık o memlekete hic hak etmiyor o insanları memleketim. Erbakan Hocamın Sözüyle Akp lileri ve rte yi kast ederek Hadi ordan.....

Misafir Avatar
vizyon 5 yıl önce @AkSiyon

anketlerde sn hükmü bey 63,yummak bey 37,dolayısıyla bayburt hepimizin(genar arş)
.,yazınıza çok az da olsa kısmen katılıyoruz.2 yıldır gerçekten c.hur ittifakı,sevindirici.
mezara kadar.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Bayburtlu 5 yıl önce

Yıllarca destek verdik hep hava aldık geçti borun pazarı sür eşeği Niğdeye seksen bir vilayette bir millet vekili olan tek il Başkanın, bakanın karşısında elpençe divan duranlardan memlekete ne hayır gelir

Avatar
Vatandaş 5 yıl önce

Bayburtta ilke ekonomisine istihdama işsizliğe çözüm kavuşturacak bir projeniz varmı anca park bahçe boş işler adam akllı istihdam sağlayım şu şehre artık bütün oyları alıyprsunuz ama parkla bahçeyle Kandırıyorsunuz maalesef ki baynurtlular da kanıyor buna

Avatar
Acem 5 yıl önce

Domates biber patlıcan güzel şarkı. Ekonomiden ne haber. Zamlardan enflasyondan 3600 ek göstergeden. Eyt den yasa takılanlar.iflas konkordato işsizlerden haberin varmi.lafla yürümüyor bu işler. Vatandaş çiftçi köylü hayvancılık| yapan hepsi batmış okeye dönüyor. Sanki ülkeyi AK parti yönetmiyor birde oy istiyor

Avatar
Remzi 5 yıl önce

Projeler pek süslü, pek kültürlü, pek sanatlı, pek sporlu, pek o kadarda BOŞ.
Bu icraatlerini yerine getirirsin, makama geçince elbette. Ancak kendin çalar kendin söylersin. Bildiğin protokol buluşmaları için mekan inşa etmekten başka bir şey değiller. Göbeği olmayana göbek çıkartırda, göbeği olanın göbeğini eritmez. Hatta… hak getire..
Sayın Süleyman SOYLU gibi icraat adamını da bu işe alet ettiğiniz üzre, ülkede siyasetin demokrasiden apayrı tuhaf ne idiğü belli olmayan zırvalıktan başka bir şey olmadığını anlamış olduk. Sizi aday gösteren zihniyet ve sizi kınıyorum. Kaç dönemdir belediye seçimini kazanan partinin icraat hedefi böyle boş olmamalı. Bu ceketi koysan alırın en güzel örneği.
Bu arada projelerinizin hayata geçmesinde partinizin mensupları ekonominin kötü olduğu şu dönemde sayenizde 3-5 kuruş görecek gibi duruyor. Eğer bu şehirde bir gün esnaf olursam ilk işim partinize üye olmak olacaktır.
”İnsanın aklı bazen hayret etmiyor”

Avatar
muhammet kara 5 yıl önce

öz türk yurdu bayburtuma üc hilalli duruş yakışır.sayın bakanıma saygım var ama olanakları bayburtta kullanmak cumhur ittafakı değerlerine yakışmıyor .diğer türlü zaten bir aday da anlaşılır dı buda sorun olmazdı.

Avatar
Murat 5 yıl önce

Lafa bak hizaya gel sayın bakanım siz şunun emrinde olursanız o da bir başkasının emrinde olmayacakmı boş laflar ver mehter ver gazı nasıl olsa gaza gelmeye pohpohlanmay işsizliğide açlığıda adaletsizliği adam kayırmayı da..... Unutuyoruz