MHP Bayburt Belediye Başkan adayı Hükmü Pekmezci

MHP'nin Bayburt Belediye Başkan adayı Hükmü Pekmezci oldu.

MHP Bayburt Belediye Başkan adayı Hükmü Pekmezci
Bayburt Postası - Bayburt eski Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Milliyetçi Hareket Partisi'nden Belediye Başkan adayı oldu. 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'ne giden Hükmü Pekmezi, MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadi Durmaz'la görüşerek, bugün adaylık başvurusunu yapmıştı. Pekmezci, Ankara'dan Bayburt'a dönerken ise ismi MHP Genel Merkezi tarafından açıklandı.   

Pekmezci, adaylığıyla ilgili yaptığı kısa açıklamada, "Memleketimiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, Cenab-ı Allah'tan hakkımızdan hayırlısını nasip etmesini diliyorum" dedi. 

1999-2004 yılları arasında Bayburt Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Pekmezci, 2019 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde MHP'nin Bayburt Belediye Başkan adayı oldu. 

Hükmü Pekmezci kimdir?

1954 yılında Bayburt’ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimimi Bayburt’ta, yüksek öğrenimimi 1973-76 yılları arasında Erzurum Eğitim Enstitüsü F.K.B. bölümünde tamamlayarak Fen Dersleri Öğretmeni olarak mezun oldu ve aynı yıl Gümüşhane Öğretmen Lisesine, ardından da Gümüşhane Lisesi’nde öğretmen ve idareci olarak atandı. 1978-1980 yılları arasında Ülkü-Bir (Ülkücü Öğretmenler Derneği) Gümüşhane Şube Başkanlığını yürüttü ve 1981 yılının Temmuz ayına kadar Gümüşhane’deki hizmetine devam etti.

1981 yılında askerlik dönüşü Bayburt Kız Meslek Lisesi’nde öğretmen ve idareci olarak göreve başladı. 1985 yılında Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak atandı. Bu dönemde Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Bölümünde Lisans tamamlayarak 1987 yılında aynı fakülteden Kimyager olarak mezun oldu.

1989 yılı sonuna kadar Şube Müdürü olarak yürüttüğü hizmetin ardından 1990 yılında Bayburt İl Turizm Müdürü olarak atandı ve 11 Ocak 1999 tarihine kadar bu görevi ifa etti.

Bu hizmetlerin yanı sıra, 1986 yılından itibaren yaklaşık 7 yıl Bayburt TRT muhabirliği görevini yürüttü. 1992 yılında Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Kurucu yönetim kurulunda görev aldı, aynı cemiyette Genel Sekreterlik ve 2. Başkanlık görevinde bulundu. Ayrıca 1992 yılından itibaren aralıklarla Profesyonel 3. Ligde Bayburtspor Kulübü yönetimlerinde; Genel kaptanlık, As Başkanlık ve Başkanlık görevleri ile Bayburt Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, Organize Sanayi Kurucu Yönetim Kurulu 2. Başkanı, Bayburt Eğitim Fakültesinin kuruluş aşamalarında görev aldı.

1999 Yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Bayburt Belediye Başkanı olarak seçilen Pekmezci 5 yıl boyunca bu görevi yürüttü. 2019 yılı Mart ayında yapılacak olan seçimlerde MHP’nin Bayburt Belediye Başkan adayı olan Pekmezci, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Anahtar Kelimeler:
MHPHükmü Pekmezci
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
a.mehdi öztürk 5 yıl önce

sn hükmü pekmezci,ye neden oy vereceğim,!!,nedeni belediye başkanı olduğu,
dönem"BAYBURT TARİH VE KÜLTÜR"sehri logosunu"ünescoya kazandıran
sn hükmü pekmezcidir,tebrik eder,başarılarının devamını c.Allahtan niyaz ederiz,

Avatar
akkefenli 5 yıl önce

mademki ittifak var o halde rant kavgası olmayan mhp ye dir oyum.

Avatar
Bumbacı 5 yıl önce

MHP ye nasıl oy vermeyeyim şimdi

Avatar
afrasiyab 5 yıl önce

Allah yar ve yardımcın olsun.inanıyorum ki bayburtlu bu secim ona diretilen liyakatı yalakalıktan başka birsey olmayan adaylara değil sizin gibi bilği birikimi olan insanlara tercihte bulanacaktır.

Avatar
Bayburtlu 5 yıl önce

Ömrünü bayburt a bayburtluya adayan adamların hası Allah yar ve yardımcınız olsun

Avatar
Mehmet Güneş 5 yıl önce

Adam gibi adam. Her zaman gurur duydum. Hayırlı olsun memleketimize

Avatar
Gurbetten 5 yıl önce

Birilerinin bir zümrenin değil tüm Bayburtlulara başkanlık yapabilecek kabiliyeti ve birikimi olan değerli büyüğümüz ve hemşehrimiz inşAllah yolun açık olur ve seçimlerden Muzaffer çıkarsın

Avatar
selim 5 yıl önce

sayın il başkanı bekir kasap buyuk bir hamle yaparak nefsinide yenerek kazanma arzusunu ortaya koymuştur ve ben inanıyorumki partili ve partisiz herkesin takdirini kazanan yapmış olduğu belediye başkanlığında bayburtta herkesin belediye başkanı olan sayın hükmü pekmezci kazanacaktır